Kapaklı Pazarın'da hırsızlara dikkat edin

Kapaklı Pazarı'nın kurulduğun günlerde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı Kapaklı Pazarcılar Derneği Kurucu Başkanı ve şuanki Başkan Yardımcısı Çetin Tutar, vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli olmasını istedi.

Kapaklı Pazarın'da hırsızlara dikkat edin
06 Ağustos 2007 Pazartesi 06:37

Hemen hemen her hafta birçok hırsızlık olayı olduğunu belirten Kapaklı Pazarcılar Derneği Başkan Yardımcısı Çetin Tutar, "Pazarımızda hırsızlık olayları meydana geliyor. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsunlar ve cüzdanlarını alışveriş yaparken orta yere ya da filenin içine koymasınlar" dedi.

Dernek olarak ellerinden geldiği kadar bu konulara özen gösterdiklerini belirten Kapaklı Pazarcılar Derneği Başkan Yardımcısı Çetin Tutar, şunları söyledi:

ÇÖZÜM VATANDAŞIN ELİNDE

Biz Kapaklı Pazarcılar Derneği olarak elimizden geldiğince bu konulara özen gösteriyoruz. Ortada Dernek üyelerimizden bir arkadaşımız dolaşıyor ve pazar içerisinde dilenenleri dışarıya çıkarıyoruz. Jandarma ve zabıtalar dolaşıyor fakat yine de hırsızlık olayları oluyor. Çünkü pazarımız tek cadde üzerinde ve çok girişi bulunuyor. Bunun için de hırsızlık olaylarını engellemekte zorlanıyoruz. Burada hırsızlık olaylarını önlemek vatandaşın elinde. Onlar cüzdanlarını sağlam yerde taşımalılar."

YOLLAR ÇOK DAR

En büyük sıkıntılarının pazarcı esnaflarının yolu geniş tutmayışları olduğunu belirten Kapaklı Pazarcılar Derneği Başkan Yardımcısı Çetin Tutar, "Pazarcılar Derneği olarak pazar içerisine düzen getirmeye çalışıyoruz. Önceden pazar içerisinde yolu daraltmamak için çizgiler çizilmişti ve esnaflardan tezgahlarını kurarken bu çizgileri geçmemeleri istenmişti.

Ama kışın yağışlardan dolayı çizgiler kayboldu. Çizgilerin kaybolması yolun yeniden daralmasına neden oldu. Çünkü çizgiyi görmeyen esnaf tezgahının biraz daha öne açıyor. Vatandaşlarda bu konuda sıkıntılı, İki kişi yanyana zor gidiyor pazarda. Hal böyle olunca da hırsızlık olayları daha da artıyor.

İPLER MECBURİYETTEN YOLUN ORTASINA KONULUYOR

Pazarcı esnafı olarak pazar kurulan caddenin etrafındaki bina sahipleri ve ya yöneticileri ile görüşerek, binalarına dübel çakmayı ve pazar yolunun ortasındaki ipleri oraya koymayı teklif ettik fakat kabul edilmedi. Esnafımızda tezgahını kurmak için mecburen ipleri bir yerlere çakması gerekiyor. Bu yüzden mecburiyetten ipler yolun ortasına çakılıyor.

KORSAN TEZGAHLARA AÇTIRMIYORUZ

Pazarda tezgah açanların veya açmak isteyenlerin tezgah açma belgesinin olması gerekiyor. Bazen tezgah açma belgesi olmayanlarda pazarda tezgah açıyorlar. Bunun önüne geçebilmek için Dernek görevlisi arkadaşımız sık sık dolaşıyor.

Gerek Jandarma, gerekse Zabıta bizlere bu konularda yardımcı oluyorlar. Pazarın tek cadde ve girişinin çok olması kontröllerdede sıkıntılar yaratıyor. Bu konuda esnaf arkadaşlar bizlere yardımcı olsunlar. Yanına korsan tezgah açanları gelip bize söylesinler bizde ona göre önlemimizi alalım.

Pazar içerisinden yer alacak olan esnaftan öncelikle vergi kaydı istiyoruz. Eğer esnafın vergi kaydı varsa pazara alabiliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.