Kapaklı-Saray Yolu halkı canından bezdirdi

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, yılan hikayesine dönen Kapaklı-Saray duble yolunu Meclis’te bir kez daha gündeme getirdi. Yüceer, “Devletin varını yoğunu özelleştirme adı altında satarak gelen parayla ‘Duble yol yapıyoruz’ diyen AKP iktidarı, Saray-Kapaklı Yolu’nu görmüyor mu? 6 yıldır yapılmayan yol, hemşerilerimi canından bezdirdi. Yol ne zaman bitirilecek?” diye sordu.

Kapaklı-Saray Yolu halkı canından bezdirdi
11 Aralık 2014 Perşembe 08:39

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yılan hikayesine dönen Kapaklı-Saray duble yolunu Meclis’te bir kez daha gündeme getirdi. Genel Kurul’da yerinden söz alan Yüceer, “AKP iktidarı döneminde 2003 yılından bugüne kadar, Dönemin Maliye Bakanı’nın deyimiyle ‘Ne var, ne yoksa babalar gibi satarak’ 61.2 milyar dolarlık özelleştirme uygulaması gerçekleştirilmiştir” dedi.

KAPAKLI-SARAY YOLU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Bu paralar nereye gidiyor diye her sorduklarında sürekli ‘Duble yol yapıyoruz’ cevabını aldıklarını belirten Yüceer, Tekirdağ’da yapımı yılan hikayesine dönen Kapaklı-Saray arası duble yolun Tekirdağlıları isyan ettirme noktasına getirdiğini söyledi. Yüceer, “Hiç kimsenin ne zaman biteceğini bilmediği, trafik kazalarında onlarca kişinin hayatını kaybettiği, yaralandığı Kapaklı -Saray arası duble yolun bitmek bilmeyen hikayesini anlatmak istiyorum” dedi.

6 YIL OLDU

Yüceer, Kapaklı -Saray arası duble yol yapımının 2009 yılında gündeme geldiğini, aynı yıl ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ‘ihalesi fesih olan yolun’ 16 Mart 2012 yılında yeniden ihaleye çıkarıldığını hatırlattı.

ÇALIŞMALAR YİNE DURDU

CHP’li Yüceer, “İkinci kez yapımına başlanan yolun 2012 yılının Temmuz ayında 7 km’lik bölümünde çalışmalar başladı. Ancak, yaşanan sel felaketinden sonra, yolda ciddi hasarlar meydana gelince, tekrar onarım çalışmaları yapıldı. Bu yılın Ağustos ayında altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde Devlet Karayolları ekipleri tarafından asfaltlama çalışması başlatıldı; ancak çalışmalar yeniden durdu” ifadelerini kullandı.

HEMŞERİLERİM MAĞDUR

“Yolun bitirilememesi, Tekirdağlı hemşerilerimi mağdur etmektedir” diyen Yüceer, sık sık kazalar yaşanan yolda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Kamulaştırmada yaşanan sıkıntılar ve hak sahiplerinin yargıya gitmesi nedeniyle, yolun tamamlanamama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Yüceer, iş makinalarının yolda olmasına rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmamasının, yolun ödeneksizlik yüzünden bitirilemediği iddialarını akıllara getirdiğini belirtti.

KAPAKLI-SARAY YOLUNU GÖRMÜYORLAR MI?

Konuyla ilgili geçtiğimiz senenin başında soru önergesi verdiğini ancak cevap alamadığına vurgu yapan Yüceer, “AKP Hükümetinin en çok övündüğü konuların başında duble yollar geliyor. Devletin varını yoğunu özelleştirme adı altında satarak, bu parayla ‘Duble yol yapıyoruz’ diyen AKP iktidarı, Saray-Kapaklı yolunu görmüyor mu? 6 yıldır yapılmayan yol, hemşerilerimi canından bezdirdi. Adeta yapboz tahtasına dönen yol ne zaman bitirilecek?” diye sordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
göksel kuru - 9 yıl önce
saat 16 30 kapakli icinde beklesin bir vekil karsidan karsiya gecebilirse maasimi ona vericem