Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Açıldı

Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Trakya Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Kapaklı Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Kapaklı Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi hizmete açıldı.

Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Açıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Şubat 2021 Cumartesi 11:58


Atatürk Mahallesi Ergene Caddesi No:37 adresinde hizmete açılan Kapaklı Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi’nin açılış törenine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kent AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yerlioğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katıldı.
"KAPAKLI İÇİN TARİHİ BİR GÜN”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programının açılış konuşmasını Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, “Bugün Kapaklı için ilk defa bu tarzda yöresel ürünlerin, el emeği işlerin hem yapıldığı hem sergilendiği ve sonrasında da satışlarının yapılacağı bir merkezin açılışı için buradayız. Kapaklı’da ilk defa böyle bir mekan açılıyor.  Genelde Kapaklı göçüyle, sanayisiyle, iş gücüyle anılırken, yöresel ürünler anlamında, coğrafi işaretli ürünler anlamıyla, el emeği ürünlerin yapılacağı ve satılacağı, kadınlarımızın bir araya gelerek hem sosyalleşip hem de ürünlerini üretip sonrasında da maddi kazanç sağlayacağı bu mekanla anılacak. Kapaklılı kardeşlerimizin kendi memleketinden getirdiği kültürlerini burada yaşatabilecekleri bir mekan olması açısından çok önemli. Bu anlamda Kapaklı için tarihi bir gün. Burada üretilecek ürünler uzun vadede hem stantlarda, hem de e-ticaret ile Trakya ve ülkemize satma imkanı bulunacak ve gelir elde edilecek.” dedi.
“KAPAKLI İLE İLK DEFA BÖYLE RESMİ AÇILIŞ YAPMA İMKANI BULABİLDİK”
Trakya Kalkınma Ajansı olarak Kapaklı’da ilk defa resmi bir açılış gerçekleştirildiğini belirten Şahin, “Ajansımız 12 yıldır Trakya bölgesinde faaliyet gösteriyor. Kapaklı ile ilk defa böyle resmi açılış yapma imkanı bulabildik. Böyle bir imkanın olması birlikte çalışma imkanının olması önemli. Bunun arkasında daha büyük, farklı alanlarda çalışmalar da yapmaya başladık.  Bu iş ve güç birliğinin devam etmesini istiyorum.
Kapaklı örnek alınabilen ve kendi içinde mutlu bir kent olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Belediye Başkanımız ve ekibine katkıları için çok teşekkür ediyorum. Burası yaklaşık 1 milyon lira bütçeli bina. Yaklaşık 697 bin lirasını Kalkınma Ajansı olarak bizler verdik. Cam ve seramik atölyeleri, çini işlemeleri, ebru kursları gibi sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı, engelli vatandaşlarımız ve kadınlarımızın bir araya gelerek sosyalleşebileceği, üretim yapabileceği mekanların olması önemli. Belediye başkanımıza ve emeği geçenlere böyle bir çalışma ortamı oluşturulduğu için teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.
“KAPAKLI’DA BİR İLKİ DAHA HAYATA GEÇİRMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUM”
Şahin’in ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma gerçekleştirdi. Kapaklı’da bir ilki daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadığını belirten Başkan Çetin, “Göreve geldikten birkaç ay sonra Trakya Kalkınma Ajansının ilanını gördük ve bu konuyla ilgili hızlıca bir aksiyon planı tertipledik. Bu tür projeler için ayrı bir ekibin gerekli olduğunu gördük. Bu anlamda uzun yıllar beraber siyaset yaptığımız, büyükşehirde beraber görev yaptığımız değerli abimiz Halil İbrahim Yerlioğlu ile beraber Ar-Ge departmanı gibi çalışacak, Kapaklı’nın vizyonuna değer katacak bir çalışmanın nasıl olacağını düşündük. Bu anlamda muhalefet tarafınca da sıkça eleştirilen ama eleştirilerin hiç de bir karşılığı olmayan Kent A.Ş.’yi kurduk. Kente aş kazandırmak için, kentimize değer katmak için ekip oluşturduk. Kent A.Ş. bir ticari faaliyet olarak kurulmadı. Belediyenin Ar-Ge departmanı olarak çalışacak organizasyon olarak düşündük. Kar etmek için de kurmadık. Dışarıdan bu hizmetleri alsak daha yüksek maliyetlere mal olacak. Ama kendi içimizde, kendi değerlerimizle beraber bu yolculuğu hayata geçirmek böyle eserleri bizlere kazandırıyor.” diye konuştu.
“İLÇEMİZE VE BÖLGEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Başkan Çetin konuşmasının devamında, “Yaklaşık 3 milyon lira değerindeki, yüzde 70 hibe ile “Kapaklı Mantar Üreten ve İşleyen Eller” projemizde de belli bir aşamaya geldik. Genele baktığımızda Kent A.Ş.’nin ilçemize nasıl katma değer kattığını görüyoruz. 81 ilden vatandaşımızın kardeşçe yaşadığı ilçemizin kültürel ve sosyal bir dönüşümünü sağlamak için proje düşündük. Bu bağlamda burada Anadolu’nun ve Trakya’nın farklı yerlerinden gelmiş hanım kardeşlerimiz ve engelli vatandaşlarımızın emeklerini Kapaklı ve ülkemizde kavuşturmak istiyoruz. Burada 12 kişilik bir istihdam da sağladık. Ayrıca termal su çalışmalarımız da devam ediyor. Sıcak suya ulaşırsak seracılık ve sağlık turizmi açısından da önemli projelerimiz var. İnşallah daha da fazlasını ilçemize kazandıracağız. Bu projenin içerisinde iştirak kuruluşlarımız var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Kapaklı Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezimi gibi. Buraya gelen kursiyerlerimiz bir süre sonra Halk Eğitimi Merkezi üzerinden sertifika alacaklar. Maksadımız her bölgenin insanını kaynaştırmak, onların bildikleri bizlerin unuttuğu birçok kültürü su üzerine çıkarmak. Burayı ön alandaki deremizi de ıslah ederek,  ailelerimizin çocuklarıyla vakit geçireceği, tezgahların konularak satışların yapılabileceği yaşam alanına dönüştüreceğiz. Kapaklı değişiyor, dönüşüyor. Emin olun çok daha güzel günler bizi bekliyor. Pandemiye rağmen, zor şartlara rağmen biz belediyedeki tüm mesai arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle beraber gece gündüz demeden Kapaklı’ya değer katmanın mücadelesi içerisindeyiz. Söz verdiğimiz gibi bütün çalışmaları hayata geçireceğiz. Kapaklı bunu hak ediyor. Birkaç yıl sonra Kapaklı’nın adı daha farklı konuşuluyor olacak. Desteklerinden dolayı Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve ajans çalışanlarına Kapaklı halkı adına teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı da hepinize teşekkür ediyorum. İlçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi’nin açılış kurdelesi kesildi ve atölyeler gezildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.