Kapaklı’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle program düzenlendi.

Kapaklı’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Mart 2020 Cuma 10:55


ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE DÜZENLENDİ
Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
ÖĞRENCİLERİN OROTORYOSU DUYGULANDIRDI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz yaptı. Danışmaz'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u tanıtan sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından program öğrencilerin duygu yüklü orotoryosu ile devam etti.
TİYATRO GÖSTERİSİ SUNULDU
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı öğrencilerin İstiklal Marşı'nın yazılmasını konu ettiği tiyatro oyunu ile sürdü. Tiyatro sonrasında salonun dört bir yanına dağılan öğrenciler İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okudu.
BAŞKAN ÇETİN İLÇE BİRİNCİSİ ÖĞRENCİYE PLAKET TAKDİM ETTİ
Şiirlerin okunması ve türkülerin seslendirilmesiyle devam eden program 2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde düzenlenen İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nın ödül töreni ile son buldu. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlkokullar arasında ilçe birincisi olan Yağmur Ertural'a plaketini takdim etti.
"EZAN DİNMEYECEK, BAYRAK İNMEYECEK VE BU ÜLKE BÖLÜNMEYECEK"
Plaket takdiminin ardından bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Böyle güzel bir etkinlikte aranızda olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Dünyada tüm milletlerin milli marşları vardır. Ancak bir tek Türkiye Cumhuriyeti'nin İstiklal Marşı var. Her kıtası ayrı anlam ifade eden, her kıtası muhteşem, her kıtası tüylerimizi diken diken eden bir marşımız var. Bu marş Türk milletinin bütün milli değerlerini içinde barındıran bir marş. Bayrağını, ezanını, vatanını, özgürlüğünü konu almış, şehidine atıfta bulunmuş bir İstiklal Marşımız var. Milli şairimiz 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek aslında o günlerde yaşanan zorluklara atıfta bulunmuştu. O gayet iyi biliyor ki bu millet bir daha İstiklal Marşı yazdırmaz. Bilakis bu millete İstiklal Marşı yazdırtmak isteyenlere de  çok güzel bir ders vermiş. İstiklal Marşı'nı okuyanlar aslında bu milletin değerlerine göz dikilmeyeceğini gayet iyi biliyorlar. Gençlerimize güveniyoruz ve biliyoruz ki bu devlet, bu millet sizlerle beraber devam edecek. Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek ve bu ülke bölünmeyecek."dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.