Kapaklı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da bir dizi anma etkinliği düzenlendi.

Kapaklı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Düzenlendi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
16 Temmuz 2021 Cuma 12:31


DUALAR EDİLDİ, KURAN-I KERİM OKUNDU
Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinlikleri Fatih Mahallesi’nde bulunan şehitlik ziyareti ile başladı. Programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Burada şehitlerimizin kabirlerinde dualar edilerek Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından Kapaklı Mevlana Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından dualar edildi.
BELEDİYE MEYDANINDA TOPLANILDI
Gündüz düzenlenen etkinliklerin tamamlanmasının ardından saat 20:00’da Kapaklı belediye meydanında yapılan anma etkinlikleri devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan etkinlikte Kuran-ı Kerim tilavetleri ve dualar yapıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘15 Temmuz gecesi milletimizi, ülkemizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, gelecek yarınlarımızı ele geçirip yok etmek isteyen vatan hainleri aldıkları talimatla harekete geçmiştir. Bu aziz ve şanlı milletin silahlarını, tanklarını yine bu fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Soylu milletimiz o gece bir saniye bile düşünmeden, ölümü göze alarak, canları pahasına sokakları ve meydanları doldurmuş bu hain darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz vatan hainlerine gereken cevabı çok net bir şekilde vermiştir. Millet, bu kutsal vatanın tek sahibidir. Onun üzerinde güç yoktur. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.
“KARARLILIĞINI ORTAYA KOYMUŞTUR”
Danışmaz, “ 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz göstermiş oldukları cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla,  insanı insan yapan temel değerler olan şereflerini, onurlarını, haysiyetlerini ortaya koymuşlar ve tarih yazmışlardır. Hiç şüphe yok ki kahramanlarımız kalplerimizdeki yerlerini daima koruyacaklar ve nesillere kahramanlıkları aktarılacaktır. 15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen her vatandaşımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin, vatanın tek hâkimi olan ancak ama ancak kendi rızasıyla bir şeyleri değiştirecek olan aziz milletin zaferidir. O gece, milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmış, hain darbecilere “Dur!” diyerek fırsat tanımamıştır. Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi her bir ferdiyle tek yürek, tek bilek, tek yumruk olmuştur. İradesini bir avuç haine çiğnetmemiş bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur” dedi.
“MEHMETÇİĞİMİZ GÖZBEBEĞİMİZDİR”
Danışmaz, “Güzel ülkemizi parçalayacaklarını, Devletimizi teslim alabileceklerini düşünerek 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler ertesi gün akşam olmadan aziz milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır” diyen Danışmaz, “ Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, Demokrasimize, Cumhuriyetimize, istiklalimize, istikbalimize ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözümüzün nuru, göz bebeğimizdir. Unutmamalıyız ki bu kanlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla Türkiye artık yepyeni bir döneme girmiştir ve bu güzel ülke artık 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür. 15 Temmuz demek elinde bayrak, yüreğinde imanla tankların üzerine koşmak demektir. Vatan aşkıyla meşk olmak ölümü göze almak demektir. Vatanının kutsal değerlerini sahiplenmek bir avuç haine çiğnetmemek, fırsat vermemek demektir” ifadelerine yer verdi.
“15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatan toprağı yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla yâd ediyorum diyen Danışmaz, son olarak şunları söyledi: Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bizler 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimizin hatıralarına ve kutsal topraklarımıza sahip çıkmaya her daim devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün yine milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum”
“TARİH YAZMAYI BAŞARMIŞTIR”
Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, aziz milletin 15 Temmuz’da darbeci hainlerin karşısında tarih yazdığını vurguladı. Başkan Çetin, ‘Ey şehid oğlu şehid isteme benden makber, Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber. Ne mutlu, Peygamber'in yoldaşı olanlara. Ne mutlu, Rabbimizin müjdelediği o kutlu yolda yürüyenlere.  15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yılında yeniden meydanlarda bir aradayız. Uzun yıllar hile ve entrikalarla emniyet, yargı, ordu, spor, sanat gibi önemli yerlere yerleştirilen kurşun askerleriyle devlet içinde paralel devlet kuran Amerikan destekli FETÖ, 15 Temmuz gecesi hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı denemiştir. O gece eğitim, hoşgörü, hizmet, kardeşlik gibi temel değer ve kavramları tahrif eden maskesini çıkaran ve gerçek yüzünü, niyetini gösteren FETÖ mensupları ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak istemiştir.  O gece gözlerinde merhamet olmayan örgütlü bir kötülük arkasına sığındıkları desteklerle milletimize saldıran bu hainler Türkiye’yi çökertmek için millete savaş açmış, ele geçirdikleri silahları masumlara çevirmiştir. Uçaklar ve tanklarla millete saldırmışlardır. Hainlerin bu organize ihanetine karşı aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülmüş, genci yaşlısı, kadını erkeğiyle korkmayı, kaçmayı değil vatana, millete, bayrağa ve ezana sahip çıkmayı seçmiştir. 15 Temmuz gecesi ayağa kalkan aziz milletimiz tarih olmaya razı olmamış, tarih yazmayı başarmıştır.” dedi.
“TÜRKİYE BİRLİĞİYLE, BERABERLİĞİYLE GÜZELDİR”
Çetin son olarak, “Rabbime şükürler olsun ki bizler o gece, hainlerin emellerini kursaklarında bırakan milletimizin destansı direnişine ve cesaretine, bedenlerini bu vatan için siper eden şehitlerimizin şehadetine, gazilerimizin kahramanlıklarına şahit olduk. Bu aziz millet, millî ve manevî değerlerimizi istismar etmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğini, fitne karşısında tek yürek olacağını o gün göstermiştir. Cumhuriyet tarihimizde defalarca benzer saldırılara maruz kalan milletimiz , 15 Temmuz'da bir daha aynı felakete izin vermeyeceğini cümle aleme ilan etmiştir. 15 Temmuz, son devletimizi yıkarak vatanımızı ele geçirmeye çalışanlara, bunun ancak milletimizin son ferdi de son nefesini verdikten sonra mümkün olabileceğinin ifadesidir. Türkiye, birliğiyle, beraberliğiyle güzeldir. Biliyoruz ki Türkiye, dostluğuyla, kardeşliğiyle güzeldir. Kimsenin bunları bozmasına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü o gece yaşadığımız kutlu kucaklaşmayı bize ilelebet hatırlatacaktır. 15 Temmuz gecesi, şehadete uğurladığımız yiğitlere Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.” diye konuştu.
ANMA ETKİNLİĞİ DEVAM ETTİ
Konuşmaların ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günlük dolayısıyla dereceye giren ödüllere öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterileri ve öğrencilerin şiirleri ile devam etti. Saatler 00:15’te minarelerden sala sesleri yükselmesi ile anma programı sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.