Kapaklı'da 23 Nisan coşkusu tavan yaptı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapaklı’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar Kapaklı Şehir Stadı’nda devam ederken kutlamalara vatandaşlar adeta akın ettiler. Kutlamalarda öğrenciler sergiledikleri gösterilerle uzun süre alkış aldılar.

Kapaklı'da 23 Nisan coşkusu tavan yaptı
24 Nisan 2014 Perşembe 07:26

ATATÜRK ANITINA ÇELENK KONULDU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak saat 09.30'da Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenlendi. Kapaklı ilçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel'in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu akabinde de İstiklal Marşı okundu. 23 Nisan kutlamaları çelenk koyma töreninin ardından Kapaklı Şehir Stadı’nda devam etti.
TÖREN ŞEHİR STADINDA DEVAM ETTİ
Şehir Sstadı’ndan saat 10.00'da başlayan programa Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Garnizon Komutanı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, siyasi partilerin ilçe teşkilat yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AZİZ MİLLETİMİZE VE KAPAKLI HALKINA HAYIRLI OLSUN
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel gerçekleştirdi. Aziz milletimizin coşkulu günlerinden ve en büyük bayramlarından birini yaşadıklarını belirten Yüksel, "Bugün, milletimize özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin ve yeni bir devletin yolunu açan, milli iradenin hayat bulduğu, millet iradesini temsil eden TBMM'nin açılışının 94.yılını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Aziz milletimize ve Kapaklı halkına hayırlı olsun" diye konuştu.
ÇOCUKLARIMIZA EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİMDİR
Suat Yüksel konuşmasının devamında ise "Milletimizin çelikleşmiş iradesinin, mücadele azminin, özgürlük tutkusunun ifadesi olan meclisimizin açıldığı 23 Nisan 1920 günü tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Henüz Cumhuriyet kurulmamıştı ama Mustafa Kemal demokrasinin alt yapısını hazırlıyor ve üzerine titrediği çocuklar için ülkenin aydınlık geleceğinin temellerini atıyordu. Atatürk'e göre çocuk vatan gibi sevilmeli, milletin haklarını korur gibi korunmalıydı. TBMM geleceğimizin en büyük teminatıdır. Bu teminatın temel kaynağı da çocuklarımızdır. Gururumuz ve geleceğimizin güvencesi olan evlatlarımıza yapacağımız en büyük yatırım eğitimdir" diye konuştu.
DAHA KALİTELİ EĞİTİMİN KAPILARI AÇILACAKTIR
Eğitim camiası olarak istikbalin daha parlak ve başarılı olması için yapmaları gerekenin bilincinde olduklarının altını çizen Yüksel, "Büyük bir gayret ve azimle çalışıyoruz. Ülkemizde eğitim alanında yeni oluşumlar ve yatırımlar hızla devam etmektedir. Bizler bu yatırımlara hazırlık yaparak çocuklarımızın ve gençlerimizin hak ettikleri kaliteli ve güvenli eğitimi vermenin çabası içerisindeyiz. Velilerimiz öğretmenlerinin liderliğine güvensinler. Bu süreçte dünyadaki değişimi takip eden öğretmenlerimiz sayesinde Kapaklı'da daha kaliteli eğitimin kapıları açılacaktır. Biliyoruz ki bugün milletler arası ilişkilerde egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir" açıklamasında bulundu.
SİZLERE OLAN İNANCIMIZ TAMDIR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, konuşmasının devamında, geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yetiştireceklerini ifade ederek şunları söyledi; "Küresel düşünüp yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerinizdedir. Sizlerin bunu gerçekleştirebileceğinize dair milletin inancı tamdır. Yapmakta olduğunuz kutsal görev her türlü takdirin üzerindedir. Bizler devraldığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti mirasını koruyup geliştirmenin, siz öğrencilerimize daha güzel bir Türkiye daha, aydınlık bir gelecek oluşturmanın gayreti içindeyiz. Yüzünüz her zaman geleceğe, değişime, yeniliğe dönük olsun. Ama attığınız her adımda bu toprağın insanlarının bağımsızlıkları için gözlerini hiç kırpmadan mücadele ettiklerini ve her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan bu coğrafyada size düşenin ülkemizi güzel ve aydınlık yarınlara taşımak için birlik, barış ve kardeşlik içinde çalışmak olduğunu unutmayın."
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Suat Yüksel öğrencilere bir kez daha seslenerek, "23 Nisan'ın anlamını kavrayarak, içinize sindirerek size emanet edilen ulusal egemenliğe, bağımsızlığımıza sahip çıkmalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin, çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, geçmişten günümüze eğitime verdiği desteklerden dolayı da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve başta beden eğitimi öğretmenlerim olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel'in konuşmasını tamamlamasının ardından Beyzanur Üçtaş isimli öğrenci günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. Kutlama programının devamında Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Utkay Mum yakmaz şiirini okumasının ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Resim, şiir, satranç ve futbol yarışmalarına dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Garnizon Komutanı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel takdim etti.
VATANDAŞLAR STADI HINCA HINÇ DOLDURDU
Ödül töreninin ardından Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Yüzlerce vatandaş ellerinde bayraklarla alanı hınca hınç doldururken, törene katılan öğrenciler de ellerindeki bayraklar ve Atatürk portreleriyle anlamlı güne ayrı bir renk kattılar. Kutlamalar çerçevesinde ayrıca, halat çekme ve çuval giyme yarışması, atletizm yarışı, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları, step gösterisi ve modern dans gösterileri sunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
büyük çoşku - 10 yıl önce
en iyi töreni 12 belediyeden hangisi daha iyi yaptı.hizmet bu.