Kapaklı’da 40 adet Yapı Kullanım Belgesi verildi

Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Temmuz ayı içinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu süre zarfında toplam 40 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendiğini ifade etti.

Kapaklı’da 40 adet Yapı Kullanım Belgesi verildi
11 Ağustos 2014 Pazartesi 07:14

13 ADET ŞİKAYET YAZISINA CEVAP VERİLDİ
Temmuz ayı içerisinde gerçekleşen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Temmuz ayı içinde 181 adet inşaatın yerinde kontrol edildiğini ve hak ediş evraklarının kontrolünün yapıldığını belirterek, “Bu süre içinde 129 adet hak ediş incelenerek ödeme yapılması için tahakkuk esas bilgiler ile birlikte mal müdürlüğüne gönderildi. 7 inşaat için yenileme ruhsatı düzenlendi. Temmuz ayı ruhsatları SGK’ya gönderildi. 9 adet Şantiye Şefi istifası için kontrole çıkıldı. 13 adet şikâyet yazısına cevap gereği yapıldı” diye konuştu.
BİR AYLIK SÜRE ZARFINDA 3 ADET BİLGİLENDİRME YAZISI YAZILDI
Bir aylık süre zarfında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce toplam 3 adet bilgilendirme yazısı yazıldığını sözlerine ekleyen Mandalı, “Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne 7 adet yazı yazıldı. 2 adet YİBF değişikliği yapılıp ruhsatları yazıldı. Birim içi yazışmalara cevap verildi. 2 adet mahkemelere ait müzakerelere cevap verildi. Temmuz ayı’nda 3 adet encümen kararı alındı. Toplam 40 Adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi ve onaylanırken, inşaat sigortalarının ödemesi biten 24 adet binanın ilişiksizlik belgesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yazıları yazıldı. İnşaatı biten 31 adet yapının harç tahsili yapılması için Vergi Dairesi’ne yazılar yazıldı” dedi.
RESMİ KURUMLARA 9 ADET İMAR DURUM YAZISI YAZILDI
Yapı Kullanma İzin Belgesi alınabilmesi için başvurusu yapılan 10 adet binaya Asansör Tescil Belgesi düzenlendiğini ifade eden İrfan Mandalı, “22 adet İmar Durumu Belgesi hazırlandı. 2 adet hisseli satış işlemi için Kapaklı Tapu Sicil Müdürlüğü’ne imar durumu yazısı yazıldı. Muhtelif icra dairelerine10 adet imar durumu yazısı yazıldı. Mal Müdürlüğü’ne 6 adet imar durumu yazısı yazıldı. Mahkemelere 7 adet imar durumu yazısı yazıldı. Resmi kurumlara da 9 adet imar durumu yazısı yazıldı” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.