Kapaklı’da 6 iş yeri mühürlendi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Zabıta Müdürlüğü’nün son bir aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi

Kapaklı’da 6  iş yeri mühürlendi
10 Aralık 2014 Çarşamba 07:52

 19 ADET İŞ YERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI VERİLDİ

Aylık Değerlendirme Toplantıları kapsamında Zabıta Müdürlüğü’nün Kasım ayı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bir aylık süre zarfında 6 adet iş yerinin mühürlendiğini kaydetti. Kasım ayında Zabıta Müdürlüğü’nce toplam 19 adet iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verildiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Gayri Sıhhi Müessese olarak 4 adet iş yeri açma çalıştırma ruhsatı, Umuma açık 2 adet iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi" ifadelerini kullandı.

13 ADET İLAN TUTANAK ALTINA ALINDI

Kasım ayı içerisinde İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan 13 adet ilanın tutanak altına alındığını belirten Başkan Mandalı, "9 adet hoparlör ilan zabıt varakaları düzenlenmiş ve teslim edilmiştir. Ruhsat verilen işletmelerin kontrolü yapılmıştır" dedi.

13 ADET VATANDAŞIN DEFİN İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kasım ayı içerisinde Kapaklı'da 13 adet vatandaşın defin işlemlerinin gerçekleştiğini belirten Başkan Mandalı "Kasım ayı içerisinde menşe şahadetnamesi verilmemiştir. İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK ve Emniyet Müdürlüğü'nün aylık verilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları çizelgeleri gönderilmiştir. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek iş yeri ruhsatlarının Emniyet Müdürlüğü'ne kontrol yazıları yazılmıştır" ifadelerini kullandı.

YOKSUL AİLELERİN NAKİL İŞLEMLERİ YAPILDI

Özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemlerinin yapıldığını belirten Mandalı "Bu bağlamda 83 kişi Edirne'ye, 58 kişi İstanbul'a, 2 kişi ise Tekirdağ'a gönderildi. Yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerde Zabıta ekiplerimiz hali hazırda bulunmuştur" dedi.

6 ADET İŞ YERİ MÜHÜRLENDİ

Zabıta Müdürlüğü'nce Kasım ayında 270 adet gelen, 157 adet ise giden evrağın resmi yazı ve dilekçelerinin kayıt altına alındığını belirten Mandalı "Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapılmış olup kişilere cevapları verilmiştir. Kasım Ayı içerisinde 11 adet zabıt varakası düzenlenmiştir. İdari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir. 6 adet iş yeri mühürlenmiştir. Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapılmış ve cevapları yazılmıştır. Zabıta ekipleri tüm birimlere görev yardımı istendiği takdirde yardımcı olmaktadır" dedi.

CEZAİ İŞLEMLER ENCÜMENE HAVALE EDİLDİ

Zabıta ekiplerinin Kasım ayı içerisindeki hafta içi nöbetlerini ve Cumartesi-Pazar günü nöbetlerini düzenli bir şekilde yerine getirdiğini dile getiren Mandalı "Emniyet Müdürlüğü'nde gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edilmiştir. Cezaların ve mühürlenen işyerlerinin kişilere tebligatları yapılmıştır" dedi.

ÇÖP İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER İNCELENDİ

Zabıta ekiplerince Perşembe ve Pazar pazarlarının kontrolünün yapıldığını belirten Mandalı "Belediye Binası’nda öğle saatleri 12.00 ile 13.00 arasında santral nöbeti ve gece nöbetlerinde Zabıta Memurları görevlendirilmektedir.İlçemizdeki çöp şikayetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapılmış ve eksik çöp bidonları tamamlanmıştır" dedi.

İSTİRAHAT VE EĞLENCE YERLERİ DENETLENDİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortak hareket edilerek umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin denetlendiğini bildiren Mandalı "Kasım ayı içerisinde yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutulmuştur. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatılmış ve iş yeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılmıştır.

PERİYODİK OLARAK YIKAMA İŞLEMLERİ YAPILDI

Kasım ayı içerisinde Kapaklı'nın cadde ve sokaklarına periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildiğini ve yıkama işlemlerinin yapıldığını sözlerine ekleyen Mandalı "Kaldırım ve yola demir, tuğla dökmemeleri, gerekli önlemleri almaları için inşaatlar uyarılmıştır. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda zabıta ekiplerimiz görev almış ve denetimlere çıkılmıştır" ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETLER TESPİT EDİLEREK İLGİLİ BİRİMLERE GÖNDERİLDİ

Zabıta ekiplerinde tespit edilen su patlaklarının Su İşleri'ne bildirildiğini dile getiren Mandalı "Şikayet ve dilekçeler cevaplandırıldı. Tebligatları yapıldı. Zabıta ekiplerince cadde ve sokaklarda belirlenen yol, çöp, su gibi şikayetler tespit edilerek ilgili birimlere gönderildi" dedi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.