Kapaklı’da çalışmalar hız kazandı

Beldenin birçok bölgesinde gerçekleştirilen altyapı, üstyapı ve yol çalışmalarıyla beldeye bambaşka bir görünüm kazandıran Kapaklı Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetlerle de son yıllarda ön plana çıkarken, özellikle asfalt yol çalışmaları, Kazak Gölü’nde gerçekleştirilen çalışmalar ve çevre, park düzenlemeleriyle de vatandaşlardan olumlu tepki alıyor

Kapaklı’da çalışmalar hız kazandı
27 Ağustos 2012 Pazartesi 08:30

Yıl içerisinde alt ve üst yapı çalışmalarına büyük ağırlık veren Kapaklı Belediyesi bu sayede beldenin çehresini olumlu yönde değiştirirken, sosyal belediyecilik bağlamında sağladığı destek ile ön plana çıktı. Alt yapı çalışması tamamlanan cadde ve sokaklarda beton yol ve asfalt yol çalışmalarını aralık vermeden devam eden Kapaklı Belediyesi, Kazak Gölü mesire alanı ve beldede bulunan parklarda gerçekleştirdiği somut çalışmalarla da takdir topladı. Yaz aylarıyla birlikte beldede peyzaj çalışması da yapan Belediye yetkilileri, bu sayede beldenin görünümünü de güzelleştirdi.
BETON VE ASFALT YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRDÜ
Yapılan çalışmalar arasında en fazla göze çarpanlardan biri, beldedeki ana caddelerde ve sokaklarda gerçekleştirilen beton ve asfalt yol çalışmaları oldu. Belediye bu kapsamda, alt yapısı biten cadde ve sokaklarda hummalı bir çalışma içine girerken, yaz aylarından itibaren birçok yola beton serildi ve birçok yol asfaltlandı.
ÇALIŞMA TEMPOMUZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİ
Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, amaçlarının Kapaklı’yı çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturmak olduğunu dile getirirken, bunu sağlamak için önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiklerini ifade etti.
YATIRIMLAR KAPAKLI’YI
DAHA ÇAĞDAŞ VE MODERN
BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAK
Gerçekleştirilen yatırımların Kapaklı için bir övünç kaynağı olduğuna dikkat çeken Mandalı, "Serilen tonlarca asfalt ve beton yol, yeni yapılan kilometrelerce yol Kapaklı’nın hem bu günü için önemli hem de yarını için önemli bir yatırım" derken, Kapaklı’nın Trakya’nın hızla gelişen yerleşim yerlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak, "Belediye olarak biz bu hızlı gelişimi en doğru şekilde ve sürdürülebilir olması için üzerimize düşen çalışmaları bir bir gerçekleştiriyoruz. Ortaya koyduğumuz bu yatırımlar Kapaklımızı daha çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturacaktır" şeklinde konuştu.
3 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANDI
Mandalı ayrıca, 3 yıl öncesine kadar Kapaklı’da parke taşı, beton asfalt ve sıcak asfalt olan yolların çok az olduğunu hatırlatırken, bugün ise doğalgaz, kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattı çekilen birçok cadde ve sokakta parke taşı, beton asfalt ve sıcak asfalta kavuşturduklarının altını çizdi.
ALT YAPI SAĞLIKLI YAPILAŞMA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Belediye olarak alt yapıya ayrı bir önem verdiklerine dikkat çeken Mandalı, "Beldemizde yeni yağmur suyu hatlarını yapmaya devam ediyoruz. Belediyemizin temel hizmet alanlarından biri olan alt yapı çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz. Hizmette kaliteyi daha da artırmak ve daha fazla hizmet sunma amacındayız" dedi.
TAŞKIN VE SU BASKINLARININ DA ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLACAK
Açıklamasının devamında, Kapaklı’nın hızla gelişen, büyüyen ve yapılaşan bir bölge olduğunu hatırlatan Mandalı, "Beldemizdeki yapılaşmaya paralel olarak kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının çözümü amacıyla çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu hatların tamamlandığında bazı bölgelerde yaşanan taşkın ve su baskınlarının da önüne geçilmiş olacaktır. Kapaklının tüm ihtiyaçlarının farkındayız yetki imkan ve kanunlar çerçevesinde çalışmalarımız aralıksız olarak devam ettiriyoruz" diye konuştu.
KAZAK GÖLÜ ADETA YENİDEN DOĞDU
Açıklamalarında Kazak Gölü’ndeki çalışmalara da değinen Başkan Mandalı, bu kapsamda mesire alanına parke taşı döşendiğini, alanın aydınlatıldığını ve daha birçok düzenlemenin yapıldığını kaydederek, "Yakın süre içerisinde, alana çekilen elektrik ve aydınlatmalarla Kazak Gölü geceleri adeta bir görsel şölene ev sahibi yapıyor. Bu şekliyle de vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor. Kazak Gölü mesire alanımızı tamamen bitirdikten sonra gerek Kapaklılı vatandaşlarımın gerek dışarıdan gelen konukların vazgeçemediği bir alan olarak hizmet verecek. Halkımız ailece Kazak gölü mesire alanımızda nezih bir ortamda piknik yapma imkanına kavuşacak" diye konuştu.
PARKLAR VE MEYDANLAR AYDINLATILDI
Kapaklı Belediyesi tarafından beldede bulunan meydan ve yeni düzenleme yapılan parklara aydınlatma direkleri dikildiğini ve mevcut direklerde onarım çalışması yapıldığını belirten Mandalı, bu kapsamda 5 park ve 10 adet  meydanın dikilen aydınlatma direkleri ile aydınlatıldığını dile getirerek, "Yapılan düzenlemeler ve yüksek aydınlatmalarla gece ve gündüz daha güvenli hale gelen park ve meydanlarımızın eğlence ve dinlenme alanları olarak kullanma yoğunluğu arttırıldı.
Yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşlarımız parklara çocuklarını gönül rahatlığı içinde günün her saatinde götürebilecekler. Fabrikada çalışan vatandaşlarımızda gece geç saatlerde evlerine dönerken sıkıntı yaşamayacaklar.  Kapaklımız için yapacağımız çalışmalara bütün hızıyla devam edeceğiz" cümlelerine yer verdi.
2 ADET MENFEZ KÖPRÜ YAPILDI
Ardından, çalışmalar kapsamında Kenan Evren ve Kurtuluş Caddelerine menfez köprü yaptıklarını dile getiren İrfan Mandalı, "Kenan Evren Caddesi’nde bulunan dere ile Atatürk Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan dereye kutu menfez şeklinde iki adet köprü yaptık" diye konuştu.
PARKLAR BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ
Beldede sürdürdükleri çalışmalar çerçevesinde, Kapaklı’daki parkları da yeni düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Mandalı, bu kapsamda çocuk parklarında kauçuk taban döşeme  çevre çit çevrilmesi ve çim serimi gerçekleştirdiklerini belirterek, Çocukların rahat ve sağlıklı oynayabilecekleri ortamlar oluşturma çabası içerisindeyiz. Çocuk parklarının zeminini kauçuk taban ile kaplıyoruz.
Diğer yandan da  geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenliği için parklara çevre çitleri çekim çalışmaları sürüyor. Çocuk oyun alanları içerisine yerleştirilen kauçuk zemininin darbe emici özelliğe sahip. Kauçuk zemin esnekliği sayesinde çocukların düşme ve darbe sonucu yaralanmaları önlüyor. Çevre çitleri ise vatandaşlarımıza çocuklarını daha güvenli bir şekilde parkta oyun oynatabilme imkanı verecek.
 Öte yandan, çok amaçlı çocuk parkını planlarken, çocuklarımızın yanı sıra her yaştan vatandaşımızın yararlanmasını düşündük. Parklarımıza, kamelyalar, çocuk oyun grupları ve spor aletleri koyduk. Parklarımıza yeşillendirme çalışmaları kapsamında ağaç dikimi gerçekleştirdik. Parklarımız geniş bir alana sahip. Çocukları ile gelen aileler, çocukları parkta oynarken rahatça vakit geçirebiliyorlar" ifadelerine yer verdi.
SOSYAL BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK
Mandalı son olarak, sosyal belediyecilik adına yaptıkları tekerlikli sandalye dağıtımı, iftar çadırı, sünnet şöleni gibi çalışmaların da hem vatandaşlar hem de kendileri için önemli olduğunu belirtirken, bu çalışmaların da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.