Kapaklı’da coşkulu sünnet şöleni

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Sünnet Şöleni’nde 179 çocuk sünnet edildi.

Kapaklı’da coşkulu sünnet şöleni
02 Temmuz 2018 Pazartesi 13:03

Sünnet işlemlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen 14. Geleneksel Sünnet Şöleni’nin ilk günü fotoğraf çekimi ile başladı. Mevlid-i Şerif okutulması, ikramlar, konvoy, kına gecesi ile devam eden programın ilk günü, Sibel Mirkelam konseriyle sona erdi.

YOĞUM KATILIM SAĞLANDI
14. Geleneksel Sünnet Şöleni programı Kapaklı Recep Güven Parkı’nda sünnet şöleni hatıra köşesinde fotoğraf çekimi ile başladı. Aileler bu mutlu günün de çocuklarıyla birlikte, hazırlanan köşede fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştirdi. Fotoğraf çekiminin ardından Mevlid-i Şerif ile aileler ve vatandaşlar hep birlikte dualarını etti. Mevlid-i Şerifin sonunda aileler pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Sünnet çocuklarının aileleri ve vatandaşların katılımıyla konvoya yoğun katılım sağlandı. Atatürk Mahallesi Saat Kulesi önünden başlayan konvoy Erbay Caddesi, Faruk Ilgaz Caddesi, Pınarça, Karaağaç ve İsmetpaşa Mahallerinde devam ederek Pınar Bulvarı üzerinden Eski Belediye meydanında sonlandı.

VATANDAŞLAR KEYİFLİ ANLAR YAŞADI
Eski Belediye Meydanı’nda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması devam eden programda sahneyi ilk olarak yerel sanatçı Tufan Oğuz; daha sonra da Kemal Kaş aldı. Sanatçıların gösterdiği performansların ardından kendilerine plaket ve çiçek takdim edildi. İllüzyon ve kukla gösterileri ilgi odağı olurken; bölge halkı keyifli anlar yaşadı.

BAŞKAN MANDALI ÇOCUKLARA KINALARINI YAKTI
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve belediye personelleri tarafından 179 çocuğun ellerine, maniler ve çayda çıra müzikleri eşliğinde kınaları yakıldı. Başkan Mandalı, sünnet çocukları ve aileleri oyun havaları eşliğinde oynayarak gecenin tadını doyasıya çıkardı. Kınaların yakılmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sünnet olan 179 çocuğa hediyelerini takdim etti. Gecenin sonunda Sibel Mirkelam’ın sahne alması ile gönüllerince eğlenen vatandaşlar, gecenin geç saatlerine kadar keyifli anlar yaşadı. Kapaklı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu etkinlikten vatandaşlar memnun ayrılırken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya çocuklarının sünnet olmasını sağladığı ve bu anlamlı geceyi sunduğu için teşekkürlerini iletti.

GÖKSEL SAHNE ALDI
14. Geleneksel Sünnet Şöleni’nin 2. günü Göksel’in katılımıyla gerekleşen konserle son buldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.