Kapaklı’da Cumhuriyet Bayramı heyecanla kutlandı

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yılı tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kapaklı’da Cumhuriyet Bayramı heyecanla kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
30 Ekim 2019 Çarşamba 11:43


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları 28 Ekim Pazartesi günü  Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. 29 Ekim Salı günü devam eden etkinlikler Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin ardından Kapaklı ilçe stadyumuna geçilerek  saat 11.30'da okullar tarafından hazırlanan gösteriler ile kutlamalar devam etti.
KUTLAMALAR SAAT 11.30'DA BAŞLADI
Kapaklı Şehir Stadı’ndaki tören 11.30’da başladı. 1 Dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilçedeki okullar bando eşliğinde alandan geçerek protokolü selamladı. Törenlere Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar ve Gazilerimiz katılım sağladı.
‘’CUMHURİYETİMİZİN 96.YILI DÖNÜMÜNÜ İLK GÜNKÜ HEYECAN İLE İDRAK EDİYORUZ’’
Geçit töreninin ardından Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Hamitoğlu konuşmasında, şu ifadelere yer verdi; ‘’Özgürlük ve bağımsızlık için verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesini taçlandıran Cumhuriyetimizin, 96. Yıl dönümünü ilk günkü heyecan ile idrak ediyoruz. Cumhuriyet; milletimizin yeniden diriliş, var olma mücadelesinin adı ve başarısıdır. Cumhuriyet; dili, dini, marşı, bayrağı, başkenti temel nitelikleri ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütünlüğü ifade eder. Milletimiz; tarihi boyunca Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları ise Cumhuriyet’e olan sadakati sayesinde birlik ve beraberliğinden taviz vermeden aşmıştır, aşmaya devam edecektir. ‘’ 
‘’VATANIMIZI BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEMELİYİZ’’
Birlik ve beraberliğin önemine değinen Kaymakam Hamitoğlu, ‘’Cumhuriyet; milletimizin dirilişinin ve yükselişinin, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesidir. Bu sebeple ülkemizin birlik ve beraberliğini; ekonomik krizler, çeşitli terör unsurları, bölücü ve yıkıcı gruplar ile adı her ne olursa olsun asla yok edemezler. Bizler; kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile bir ata geleneği olan bu mücadeleyi hiç bıkmadan sürdürmeli ve ayrılık yaratmaya, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermemeli, içten ve dıştan gelen yıkıcı, bölücü akımlara karşı Atatürk Cumhuriyetini korumalı ve ona sahip çıkmalıyız.’’ dedi.
‘’GENÇLER ÜLKEMİZİN TEMİNATI OLACAKTIR’’
Son olarak gençlere seslenen Kaymakam Hamitoğlu, ‘’Türk devrimi ve Cumhuriyet rejimi yapıldığı dönem ile sınırlı kalmayan, sürekliliği olan, yeni kazanımlarla gelişen dinamik bir atılımın adıdır. Cumhuriyet Türk Milleti’nin geçmişi, bugünü ve yarınıdır. Yarınları olmaya devam etmelidir ve edecektir. Bu sebeple Atatürk’ün manevi mirası olan akıl ve bilim ile hareket edip onun en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi koruma ve sürdürmede özellikle gençlerimize büyük görev düşmektedir. Tarihine sahip çıkan, milletini ve hürriyetini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, üretken ve nitelikli gençler ülkemizin geleceğe daha emin adımlarla yürümesinin teminatı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, Milli mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.
HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ SERGİLENDİ
İlçe Kaymakamı Hamitoğlu’nun konuşmasının ardından Yanıkağıl Ortaokulu öğrencileri Halk Oyunları gösterilerini sergiledi. Anadolu ezgileri ile müthiş bir performans sunan öğrenciler, gösterinin sonunda vücutları ile ay ve yıldız yaptı. Kutlamalar koşu turnuvalarının final müsabakaları ile devam etti. Heyecanlı müsabakalarda Ortaokullar arası kızlar 60 metre koşu turnuvasında İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nurgül Yörükoğlu birinci olurken, erkekler arasındaki koşu turnuvasında ise yine İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emre Aktaş birinciliği elde etti. Liseler arası kız ve erkekler 200 metre Cumhuriyet Koşu turnuvasının birincileri ise; ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Duygu Kani ve Buğra Kartal oldu. 
ŞİİR VE KOMPOZİSYONLAR OKUNDU
Programın devamında Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencileri Halk Oyunları gösterilerini sergiledi. Devamında ilçede düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Berke Öztürk eserini okudu. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir yarışmasında birinci olan Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hiranur Topal, duygu yüklü şiirini katılımcılara okudu. 
YARIŞMALARDA ÜÇÜNCÜ OLAN ÖĞRENCİLER 
Resim yarışmasında üçüncü Emine Penbeten Adal Anaokulu öğrencisi Elif Arslan ve Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Azra Havva Atuk oldu. Şiir yarışmasında üçüncü Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İlayda Özübek olurken kompozisyon yarışmasında Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Öznur Yılmaz üçüncü oldu. Ortaokullar arası 60 metre kızlar ve erkekler koşusunda kızlarda Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Rüya Kaya, erkeklerde Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Aykut Toprak Taşbaş üçüncü oldu. Liselerarası koşu yarışmasında kızlarda Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Berivan Baran, erkeklerde Kapaklı İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Özsoy üçüncü oldu. Ortaokullar arası kız voleybol turnuvasının üçüncüsü Kapaklı Belediyesi Ortaokulu olurken, ortaokullar arası erkek futbol turnuvasının üçüncüsü ise Karaağaç Atatürk Ortaokulu oldu. Üçüncü olan tüm öğrencilere ödüllerini Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin takdim etti.
YARIŞMALARDA İKİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER
Resim yarışmasında ikinci Karanfil Anaokulu öğrencisi Serranur Çağıran ile Gazi İlkokulu öğrencisi Hüma Sümeyye Yoka oldu. Şiir yarışmasında ikinci Özel Başakşehir Ortaokulu öğrencisi Busenur Önder olurken, kompozisyon yarışmasında ikinci Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Dilay Aydoğdu oldu. Ortaokullar arası 60 metre kızlar ve erkekler koşusunda kızlarda Özel Başakşehir Ortaokulu öğrencisi Nuran Varlı, erkeklerde ise Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Semih Bilicen ikinci oldu. Liselerarası koşu yarışmasında kızlarda Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emine Açık, erkeklerde ise Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emirhan Sarıgül ikinci oldu. Ortaokullar arası kız voleybol turnuvasının ikincisi Yıldızkent Ortaokulu olurken, ortaokullar arası erkek futbol turnuvasının ikincisi ise Gazi Ortaokulu oldu. İkinci olan öğrencilere ödüllerini AK Parti önceki dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan takdim etti.
YARIŞMALARDA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER
Resim yarışmasında birinci Kapaklı Belediyesi Anaokulu öğrencisi Sena Özdemir ile İrfan Fatma Mandalı İlkokulu öğrencisi Candan Göde oldu. Şiir yarışmasının birincisi Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hiranur Topal olurken, kompozisyon yarışmasının birincisi Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Berke Öztürk oldu. Ortaokullar arası 60 metre kızlar ve erkekler koşusunda kızlarda İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nurgül Yörükoğlu, erkeklerde ise İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emre Aktaş birinci oldu. Liselerarası koşu yarışmasında kızlarda Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Duygu Kani, erkeklerde ise Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Buğra Kartal oldu. Ortaokullar arası kız voleybol turnuvasının birincisi Özel Başakşehir Ortaokulu olurken, ortaokullar arası erkek futbol turnuvasının birincisi Yıldızkent Ortaokulu oldu. Yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu takdim etti.
BAYRAK FİNAL TABLOSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ
Kutlamaların son gösterisinde ise Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi katılımcıların seyir zevkine sunuldu. Ardından ilçede düzenlenen turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kapanış gösterisinde ise Kapaklı İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin hazırladığı bayrak final tablosu izleyenleri adeta büyüledi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.