Kapaklı’da engelliler ve kadınlar için ilk adım atıldı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda termik santral konusu da gündeme geldi. Termik santral konusunda birlik olunması gerektiğini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Biz beraber olamazsak bu tren kaçar. Bu siyaset işi değil. Birlik olursak Ankara bizi mecburen dinleyecek. Samsun Terme’de bu engellendiyse biz neden engelleyemeyelim? Gelin buraya hep beraber sahip çıkalım” dedi

Kapaklı’da engelliler ve kadınlar için ilk adım atıldı
15 Mart 2018 Perşembe 09:26

GÜZEL BİR BİNA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı’da engelli vatandaşlara güzel bir bina kazandırmak istediklerini ifade ederek “İki amaca hitap edecek. Bir tanesi engellilere bir tanesi de kadın sığınma evi olacak” dedi. Bu proje ile ilgili önümüzdeki yıllarda kamulaştırma bedelinin belirleneceğini, kamulaştırma bedeli çıktıktan sonra projenin hazırlanacağını söyleyen Mandalı “Sonrasında inşallah temellerini hep birlikte atmış olacağız. Başlanmış iş bitmiş iştir” dedi. 
KOMİSYON OYBİRLİĞİ İLE KARAR VERDİ
Konuşmaların ardından Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği 7. maddesine ilave 8 maddenin eklenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Ödüllendirme ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da görüşüldü. Komisyon, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2017-2018 eğitim öğretim yılında Tekirdağ Genç Erkekler Futbol maçlarında şampiyon olan 22 sporcusunun ve karate branşında Türkiye ikincisi olan Hayri Usta Arzu’nun ödüllendirilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devamına karar verirken, komisyonun kararı meclis tarafından da kabul edildi.
BİZ BELEDİYE OLARAK SÖZ VERDİK
Türkiye Böbrek Vakfı ile ilgili komisyon raporu da görüşülürken, Türk Böbrek Vakfı Kadriye-Kenan Tunalı Diyaliz Merkezine kampanya çerçevesinde Kapaklı Belediyesinin diyaliz makinesi alması için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi yönünde komisyon tarafından alınan karar mecliste de kabul edildi. Türk Böbrek Vakfı’nın kampanyasına Kaymakam Mehmet Yüzer’in kendi bütçesinden bir makine aldığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Biz de belediye olarak vakfa söz verdik. Alacağız ve bağışlayacağız” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KARARA BAĞLANDI
13-18 Nisan tarihleri arasında 5 gece 6 gün olarak düzenlenen Moskova-St. Petersburg termik santrallerinin çevreye etkileri ve İmar Şehircilik Belediye hizmetleri inceleme ve tetkik gezisine gidecek isimlerin belirlenmesi konuları da görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı
2 DAĞ ARASINA KÜL BARAJI YAPILMIŞ
Daha sonra ise Zonguldak’a gittiklerini kaydeden Mandalı “Bu konuda Pınarçalı vatandaşlarımız çok duyarlı oldu. Çatalağzı’nda nüfus 7 binlere düşmüş. Kendilerine sorduğumuzda ‘biz termik santral ne bilmiyorduk. İşe ihtiyacımız vardı gelsinler buraya kursunlar dedik’ cevabını verdiler. Birinci termiği kurmuşlar daha sonra devamı gelmiş. 1,5 kilometre alana 7 tane termik santral kurmuşlar. Hemen yanında nehir suyu var. Su soğutmalı teknoloji var” dedi. Bazılarının çok eski olduğunu fakat 8-9 aylık olan termik santralin de olduğunu ifade eden Mandalı “İki dağ arasına kül barajı yapılmış. Oradaki kömür tozları oraya atılıyor. Rüzgar hızı 15- 20 kilometre ise oradaki binalar olduğu gibi kömür tozu altında kalıyor” dedi.
İNSANLARIN YÜZDE 85’İ KANSER
İnsanların sağlık durumunu araştırdıklarında yüzde 85’inin kanser olduğunu öğrendiklerini söyleyen Mandalı, bölgede artan kanser vakaları için onkoloji hastanesi yapıldığını da belirtti. Samsun Termer’de de termik santral yapılmak istendiğini söyleyen Mandalı, “Orada bütün partililer, milletvekilleri bir araya gelerek termik santralin yapılmasına engel oldu. Bizim şuanda birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Siyasi görüş gözetmeksizin bir araya gelmeliyiz. İnsan sağlığı konusunda birleşmeliyiz. İnsanlar iş için bunu kabul etmişler. Bizim buna ihtiyacımız yok. Şuanda oraya sekizinci termik santral için proje düzenliyorlar. Bu çok üzücü. İnsanlar diyor ki biz yandık siz yanmayın” dedi.
GÜNEŞ VE RÜZGAR ENERJİSİNDEN YANAYIZ
Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinden yana olduklarını kaydeden Mandalı “Kapaklı ve Çerkezköy yıllık ortalama yüzde 10 ila 12 civarı göç alıyor” dedi. Kapaklı ve Çerkezköy’de her yıl nüfusun arttığını, termik santral yapılırsa Kapaklı ve Çerkezköy’ün göç vermeye başlayacağını kaydeden Mandalı, termik santral konusunda siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin bir çatı altında toplanması gerektiğini belirtti.
BÖLGEMİZ SU YOKSUNU BİR BÖLGE
Toplantıda konuşan AKP Meclis Üyesi Mustafa Çetin de bölge açısından sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini söyledi. 1990’lı yıllarda Berlin’de yaşadığını belirten Çetin “Berlin merkezinde de bir termik santral vardı. Termik santralin filtre sistemi geliştirilerek bir şekilde çevreye olan zararı azaltılabiliyor” dedi. Termik santralin soğutma işlemi için suya ihtiyacının olduğunu söyleyen Çetin, bu bölgenin su yoksunu bir bölge olduğunu, yer altı suları kullanılacaksa ciddi bir sıkıntı yaşayacaklarını dile getirdi. Termik santralin yeri ve bu yere olan mesafedeki su kaynaklarının neler olduğu konusuna da değinen Çetin “Zaten yer üstü suyumuz yok. Özellikle yer altı sularıyla ilgili sıkıntı yaşayacağız. Buradan yola çıkarak çözüme bağlamalıyız” dedi. “Yer altı sularımıza nasıl zarar verilmeyecek?” sorusunu soran Çetin, bu konuda kendilerinin ikna edilmesi gerektiğini söyledi. 1980’li yıllarda Kapaklı’da 60 metreden su çıktığını, şimdi ise 450 metrelere indiğini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Marmara’da çukurların oluşması ise an meselesidir. Şuan Meriç Nehri’nden su alınacağı söyleniyor. Ama bu nereye bırakılacak? Küller nereye boşaltılacak? Bu 500 dekarlara da kalmayacak. 5 bin dekar olacak. Ak Parti arkadaşlarımız da bizimleyse ve samimiyse bunu başarabiliriz” dedi.
BERABER OLMALIYIZ
Beraber olmaları gerektiğini vurgulayan İrfan Mandalı “Biz beraber olamazsak bu tren kaçar. Bu siyaset işi değil. Birlik olursak Ankara bizi mecburen dinleyecek” dedi. “Samsun Terme’de bu engellendiyse biz neden engelleyemeyelim” diyen Mandalı, “Gelin buraya hep beraber sahip çıkalım” çağrısında bulundu. 
OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Toplantıda Zabıta Müdürlüğü’nün içkili yerler konulu yazısına ilişkin İmar Komisyonu raporu da görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi Yıldız Caddesi, Atatürk Mahallesi Pınar Bulvarı, Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi, İnönü Mahallesi Pınar Bulvarı, Bahçelievler Mahallesi Manolya Sokak, Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi, Bahçelievler Mahallesi Karanfil Sokak adresinde bulunan işletmelerin hakkında çok sayıda şikayetin olduğu bildirilerek bu adreslerin içkili yerler krokisinden çıkarılmasına ilişkin talep değerlendirilirken, belirtilen adreslerin içkili yerler krokisinden çıkarılması yönündeki komisyon raporu meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
MUSA ÖZALKAN’IN İSMİ KAPAKLI’DA YAŞAYACAK
Cumhuriyet Mahallesi Ali Baba Parkı ile 498 ada 1, 2, 3 parseller arasında bulunan isimsiz yola Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlemiş olduğu Zeytin Dalı harekatının isminin verilmesi talebine ilişkin de İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyonun, isimsiz yola Zeytin Dalı harekatının isminin verilmesi talebinin daha detaylı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesi yönündeki kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. 1969 yılında Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Türkiye Baş Pehlivanı Nazmi Uzun’un isminin isimsiz sokaklardan birine verilmesi talebini değerlendiren komisyon Cumhuriyet Mahallesi 1997 ada ile 1695 ve 1696 ada arasında kalan ve mükerrer isim verilen Güzelay sokağının isminin değiştirilerek Nazmi Uzun isminin verilmesini kabul ederken, 1188 ada ile 1794 ada arasında bulunan isimsiz yola Sefa isminin verilmesi talebini ise reddetti. Bu isimsiz sokağa Zeytin Dalı operasyonunun ilk şehidi olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın isminin verilmesi komisyon tarafından kabul edilirken, komisyonun kararları meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.