‘Kapaklı’da gazeteci görmüyorum’

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kendisini ziyaret eden MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı yönetimiyle gerçekleştirdiği sohbet esnasında gazetecilik mesleğine de değinerek Kapaklı’da faaliyet gösteren bazı yayın kuruluşları için sert açıklamalarda bulundu. Mandalı yaptığı açıklamada, “Bazı basınlarla değerlendirmeye alındığında yerel basına mensup olan ve yerel basına mensup olmayan arkadaşlar var. Bunu ikiye ayırmak lazım. Birisi her gün veya haftalık çıkıyor. Birisi de parayı bulduğu zaman çıkıyor. Benim açıklamamdan kim Pazar payı alacaksa benim kimseye maddi destek sağlama lüksüm yok. Kapaklıda gazeteci görmüyorum. Adam gibi gazeteci olması lazım” dedi.

‘Kapaklı’da gazeteci görmüyorum’
31 Temmuz 2014 Perşembe 07:59

GAZETECİLİK MESLEĞİNİN DOĞRU YAPILMASI GEREKİR
Kısa bir süre önce MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret ederek yeni oluşan yönetimi tanıtmıştı. Ziyaret esnasında yapılan sohbetlerin ardından gündem gazetecilik mesleğine gelirken, konu hakkında açıklama yaparak sert eleştirilerde buluna İrfan Mandalı, “Kapaklı bazı gazeteci arkadaşlar var ve buradaki konum sanki rant yapılacak, menfaat sağlanacak ve insanları zengin edilecekmiş gibi bir düşünceyle ilgili yazılar yazıyorlar. Bu arkadaşlar 30 Mart 2014 tarihinden sonra bu işin devamı ile ilgili konumu düşünüyorlarsa gazetecilik mesleğini doğru yapmaları gerekir. Bazıları gazeteci olamamış, olur olmadık konularla ilgili eleştiri yapıyorlar” dedi.
KAPAKLI’DA GAZETECİ GÖRMÜYORUM
Yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Mandalı, “Bayram kutlamaları ve resmi günlerde ilan vermiyoruz diye eleştiri yapmaya başlıyorlar. Gerçek anlamda bir yerel gazeteciye yakışır bir haber yapılsa amenna. Baktığınız zaman yerel gazetede de değiller. Bazı basınlarla değerlendirmeye alındığında yerel basına mensup olan ve yerel basına mensup olmayan arkadaşlar var. Bunu ikiye ayırmak lazım. Birisi her gün veya haftalık çıkıyor. Birisi de parayı bulduğu zaman çıkıyor. Benim açıklamamdan kim Pazar payı alacaksa benim kimseye maddi destek sağlama lüksüm yok. Kapaklıda gazeteci görmüyorum. Adam gibi gazeteci olması lazım” diye konuştu.
ELİNE MAKİNE ALAN GAZETECİ OLDUĞUNU SANIYOR
Gazetecilik yapmak isteyenlerin ilgili kurumlara müracaat ederek işlerini yapmaları gerektiğine de değinen İrfan Mandalı, “Bir kere adam gibi gazetecilik yapacaksanız, gideceksiniz kayıtlı olduğunuz basın yayın kuruluşları var. Oraya üye olacaksınız bir de reklam ve buradan bir şey almak istiyorsanız basın yayın kurumuna bağlı olduğunuz konumda bizim vereceğimiz reklamlarla bizim onlarla muhatap olmamız lazım. Öyle bir gazeteci türemeye başladı ki sırtına çantasını ve eline makinesini alan gazeteci oluyor. Bakın işinize fabrikalarda 1000-1500 TL’ye işçi çalıştırıyorlar” açıklamasında bulundu.
MADDİYATI BELEDİYEDEN BEKLEMEMEK LAZIM
Mandalı konuşmasının devamında kimseye verecek parasının olmadığını ifade ederek şunları söyledi; “Ben burada olduğum sürece de adam gibi gazeteci olmayan kimseye de reklamda vermeyeceğim bu da benim en doğal hakkım. Bir sürü müteahhit var gidin onlardan reklamınızı alın yürütün işinizi. Kapaklı’da da günlük veya haftalık adam gibi gazete çıksın. Bayram geliyor ver reklam diyor o gün gazete çıkıyor. Malzemeyi alarak başkanı nasıl köşeye sıkıştırayım da bana sus payı versin diye düşünülüyor yok böyle bir para. Bize hep Çerkezköy’den gazete geliyor. Bu tip gazetecilerle muhatap olmak istemiyorum. Bir sürü gazete var ve Çerkezköy’den geliyor. Maddiyatı da belediyeden aramamak lazım bunu anlatmaya çalışıyorum”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.