Kapaklı’da gündem dilekçeler

Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı oldukça sakin geçiren Kapaklı Belediyesi’nde, dilekçeler dışında gündem maddesi yer almazken, Başkan Mandalı ve Meclis Üyeleri, dilekçelerdeki talepleri değerlendirdi

Kapaklı’da gündem dilekçeler
04 Temmuz 2013 Perşembe 08:32

 Kapaklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Salı günü saat 14.00’da İrfan Mandalı Başkanlığında gerçekleştirdi. Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda, iki adet dilekçe de okunduktan sonra oy birliği ile gündeme alındı.

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan İrfan Mandalı ve Meclis Üyeleri ilk olarak gündemin 3.maddesinde yer alan dilekçeleri görüşerek karara bağladı. Halit Gündüz tarafından verilen ve 1110 ada 20 numaralı parselde bulunan belediye hissesinin talep sahibine satışı konusu dilekçeyi görüşen Meclis, satış kararını oy birliği ile kabul etti. Meclis ardından, Belediye Personeli Eğitmeni Veli Çeken tarafından verilen dilekçeyi görüşerek karara bağladı. Verilen dilekçede, Mayıs ayında gündeme gelen ve Site Spor Kulübü Derneği’nin karate branşında dünya şampiyonluğu, dünya üçüncülüğü gibi başarılar elde eden sporcuları için ödül talebi ile ilgili olumlu karar alınmasına rağmen, iki sporcunun nüfus kağıtlarındaki isimleri ile kararda yazılan isimleri farklı olduğundan ödül verilemediği ve sporcuların isimlerinin doğru yazılarak ödüllerinin verilmesi talep edildi. Dilekçede yer alan talep oy birliği ile kabul edildi. Toplantının devamında, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilen ve Atatürk Mahallesi’ndeki sokaklara isim verilmesi ile ilgili yazıyı görüşen Başkan ve Meclis Üyeleri, bu talebi de oy birliği ile kabul etti.
YENİ YÖNETMELİĞE UYGUN OLMASI İÇİN PLAN TADİLATI İSTENDİ
Daha sonra, gündeme sonradan dahil edilen iki dilekçe görüşülerek karara bağlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat imzalı ve plan tadilatı ile ilgili dilekçede, ‘muhtelif tarihlerde alınan plan notlarının 1 Haziran 2013 tarihinde değişen Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ndeki gibi uygulanması için son hali ile değişen yönetmelik ile çelişen plan notlarına tadilat yapılması’ konusu yer alırken, talep oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Bir diğer dilekçede ise, 275 numaralı kadastral parselin onaylı imar planındaki 8 metre gösterilen yolun ve orman sınırlarına tecavüz eden imar yolunun düzeltilmesi istenirken, bu konu da ilgili komisyona gönderildi.
İMAR KARARLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Kapaklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, bir önceki mecliste İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesinin ardından son buldu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.