Kapaklı’da kültür merkezi inşaatı devam ediyor

11 ilçede hizmet ve yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı ilçesinde büyük ve modern bir Kültür Merkezi inşa ediyor

Kapaklı’da kültür merkezi inşaatı devam ediyor
08 Eylül 2017 Cuma 11:16

KABA İNŞAAT DEVAM EDİYOR
Daha önce Çerkezköy ilçesine bağlı bir belde olan Kapaklı, 2014 yılında Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile birlikte ilçe statüsüne kavuştu. Yeni bir ilçe olan Kapaklı’da ihtiyaç duyulan Kültür Merkezi’nin proje çalışmaları ve ihale süreçleri tamamlandıktan sonra inşaat çalışmaları başlatıldı. Şantiye alanında geçici iksa fore kazık imalatları, başlık kiriş ve ankraj imalatları tamamlandı. Binanın kaba inşaatında sürdürülen çalışmalar hızla devam ediyor.
KÜLTÜR MERKEZİNDE NELER OLACAK?
Estetik tasarımı ve modern mimarisiyle dikkat çeken Kapaklı Kültür Merkezi bünyesinde 296 koltuklu çok amaçlı salon, kütüphane, 9 derslik, fotoğrafçılık atölyesi, dans atölyesi, müzik atölyesi, tiyatro atölyesi, balo salonu, ticari alan, cep sineması, 3 adet kafe ve restoran yer alıyor.
TEMMUZ 2018’DE AÇILMASI PLANALNIYOR
Kapaklı Kültür Merkezi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “11 ilçemizin de farklı ihtiyaçları var. Projelerimizi hazırlarken öncelikli olan ihtiyaçları belirleyip buna göre bir program hazırlıyoruz. Çiçeği burnunda bir ilçemiz olan Kapaklı’da ihtiyaç duyulan Kültür Merkezi’ni, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin olanaklarıyla inşa ediyoruz. Proje tamamlandığında Kapaklı halkı, modern bir Kültür Merkezi’ne kavuşmuş olacak. Vatandaşlar kütüphaneden kitap alıp okuyabilecekler. Ayrıca çeşitli branşlarda kurslar verilecek. Tiyatro gösterileri düzenlenecek. Aileler, öğrenciler ve sanatseverler burada kültürel ve sosyal etkinliklere katılırken, sanatsal anlamda yetenekli olan gençler yetişecek. Böyle bir Kültür Merkezi inşa ediyor olmak bizi mutlu ediyor. Kapaklı Kültür Merkezi inşaatı hızla yükseliyor. Temmuz 2018’de yüklenici firma tarafından teslimi yapılacak ve biz de açılışını gerçekleştirerek hizmete sunacağız. Halkımıza hayırlı olsun.” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.