Kapaklı’da kurban satış yeri belli oldu

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kapaklı’da kurulacak olan geçici kurban satış yeri her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak olarak belirlendi

Kapaklı’da kurban satış yeri belli oldu
01 Ağustos 2018 Çarşamba 11:13

06 AĞUSTOSTA GİRİŞ İZNİ VERİLECEK
Anadolu’dan Trakya’daki iller ile İstanbul ili Avrupa yakasına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Trakya’ya yapılacak Canlı Kurbanlık Hayvan sevkleri genelgeleri kapsamında uygun şartları taşıyan kurbanlık hayvanların sevklerine 06.08.2018 tarihinden itibaren başlanacak. Kurban satış yerlerine getirilen kurbanlık hayvanların il içi hareketlerinde sığır cinsi hayvanlarda pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlarda nakil belgesi; iller arası hareketlerinde ise veteriner sağlık raporları, pasaport/nakil belgeleri kontrol edilerek belgeleri tam olanların 06.08.2018 tarihinden itibaren girişine izin verilecek.

YER KİRALAMAK İSTEYENLER ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURACAK 
Küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış hayvanların kurban satış yerlerine girişlerine müsaade edilmeyeceğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinde 2018 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ ve komisyon kararları çerçevesinde kontrol ve denetim yapılacaktır. Geçici kurban satış yerinden yer kiralamak isteyen vatandaşlarımız evrakları ile birlikte Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

TÜM TEDBİRLER ALINDI
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi Belediye olarak bütün tedbirleri aldık ve görevli birimlerle çalışacağız” diyerek kurban kesiminin bir ibadet olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Mandalı, “Bu ibadetin nasıl ve ne şekilde yerine getirileceğini zaten dinimizce tek tek belirtiliyor. Belediye olarak da biz bu yönde gerekli tedbirlerimizi aldık. Halkımızın rahat, temiz, hijyenik ve huzur içerisinde kurbanlarını alabilecekleri ve kesebilecekleri ortamlar oluşturduk. Veteriner denetimleri de İlçe Tarım Müdürlüğü, İlgili bakanlık personelleri ve Kapaklı Belediyesi işbirliği ile yürütülecek” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.