Kapaklı’da kurslar sona erdi

Kapaklı Belediyesi tarafından açılan 2016 yaz spor okulları eğitimi sona erdi. Eğitim sonrasında Hawhorn Suites By Wyndham’da öğrencilere sertifika töreni düzenlendi. Sertifika töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı, Kapaklı’nın her geçen yıl daha fazla göç aldığını belirterek, “Kapaklı’ya ciddi manada yatırımlarımız olacak. Kısa zaman sonra bu yatırımlardan biri olan Kültür Merkezinin inşaatına başlamış olacağız.” dedi

Kapaklı’da kurslar sona erdi
16 Ağustos 2016 Salı 15:51

350 KİŞİ KATILDI
 
Kapaklı Belediyesi tarafından her yıl açılan yaz okulları eğitim tamamlandı. Eğitim sonrasında 350 öğrenciye sertifika töreni düzenlendi. Hawhorn Suites By Wyndham’da düzenlenen sertifika töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 1986 yılında 2 bin 500 nüfusu bulunan Kapaklı’nın sürekli göç alarak bu günlerde 93 bin resmi rakamına ulaştığını belirtti. Başkan Mandalı, “Her geçen gün artan Kapaklı’nın nüfusuna orantılı olarak insanımızın ihtiyaçları da çoğalmaktadır. Bu bağlamda gençlerimizin sokaktan kurtarılması ve değişik sportif aktiviteler içerisinde olmalarını temin için yaz okullarını eğitime açtık. Bu eğitim sonrasında 350 çocuğumuz voleybol, basketbol, masa tenisi, yüzme ve halk oyunları alanlarında sertifika almaya hak kazanmıştır.” diye konuştu.
 
BUNLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ
 
Kapaklı Spor ve Kapaklı Site Spor’un yanı sıra diğer amatör spor kulüplerinin de faaliyetlerini sürdürebilmeleri için Kapaklı Belediyesi’nin imkanları nispetinde kulüplerin yanlarında olduğunu ifade eden Başkan Mandalı, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onların her meselesine ortak olup hayatta başarılı olmalarını sağlamak durumundayız. Biliyoruz ki bazı kötü niyetli insanların olması nedeni ile sokaklar çok da güvenli değil. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde yazın da eğitim almalarını sağlamak ve sokaktan kurtulmalarına vesile olmak amacıyla yaz okullarını açtık. Velilerimiz de gereken hassasiyeti göstererek çocuklarının kursa devam etmesini sağlamıştır. Hem velilerimize hem de çocuklarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
YAKIN ZAMANDA TEMELLERİNİ ATACAĞIZ
 
Kapaklı’nın hızlı bir şekilde büyüdüğünü hatırlatan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı’nın bu hızlı büyümesine paralel olarak bizler de hizmetlerin ivedilikle halkımıza sunulması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa zaman sonra Kapaklı Belediyesi Kültür Merkezimizin temellerini atmış olacağız. Maliyeti 22 milyonu bulan bu yatırımın ilçemize kazandırılması sonucunda sosyal ve kültürel ağırlıklı faaliyetlerle halkımız özlediği hizmete kavuşmuş olacaktır. Diğer taraftan meydan projemizle hem kapalı otopark hem de insanımızın dinlenip eğelenebileceği bir parka kavuşmuş olacağız.” şeklinde konuştu.
 
HİZMET ALANIMIZ DARALTILDI
 
Büyükşehir yasası sonrasında ilçe belediyelerinin yetkilerinin tırpanlandığını kaydeden Mandalı, “Tekirdağ, Büyükşehir olduktan sonra Kapaklı Belediyesi’nin yetkileri kısıtlanmış oldu. Bizim hizmet oranımız yüzde 20’lere düşerken kalan hizmetlerin yüzde 80’i Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. İçme suyu, dere ıslahı, yağmur suyu, atık su, ana arter yollar ve mezarlık gibi hizmetler Büyükşehir Belediyesi tarafından görülmektedir. Buna rağmen yine de Kapaklı Belediyesi hizmetlerine tüm hızıyla devam etmekte ve Büyükşehir Belediyesi ile tüm personeli ile iletişim halindedir.” dedi. Başkan Mandalı’nın konuşmasından sonra kursiyerler sertifikaları verildi.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet - 8 yıl önce
Kapaklı-Sitesporu alt yapıya verdiği önemden ve başarıdan dolayı kutluyorum.