Kapaklı’da Mart Ayı Meclisinin İlk Oturumu Yapıldı

Kapaklı Belediye Meclisinin Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kapaklı’da Mart Ayı Meclisinin İlk Oturumu Yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
01 Mart 2022 Salı 19:12

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı ve ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ikinci oturumun 3 Mart Perşembe günü saat 14.00’da yapılacağını belirtti.

“EN KISA ZAMANDA UZLAŞMANIN GERÇEKLEMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumu öncesinde bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, “Altıncı gününü yaşadığımız ve tüm dünyayı sarsan Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle karşı karşıyayız. Buradan yapılan bu işgali doğru bulmadığımızı, masun insanların yerinden yurdundan koparıldığı, öldürüldüğü bir savaşı desteklemediğimizi, kınadığımızı ifade ediyorum. En kısa zamanda uzlaşmanın gerçekleşmesini temenni ediyorum.” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında bir toplantı yapıldığını ifade eden Başkan Çetin, “Bugün gerçekleştirdiğimiz ve yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda daire başkanları tarafından sunum yapıldı. Güzel bir program oldu. İnşallah konuşulan ve yapılacağı taahhüt edilen işler bir an önce Kapaklımıza kazandırılır ve ilçemize değer katmaya devam ederiz. Bir ay sonra görevdeki üçüncü yılımızı tamamlayacağız. Büyükşehirden diğer ilçelere göre beklediğimiz ve arzuladığımız yatırımları alamadığımızı ifade ettim. TESKİ ise gerçekten ilçemize önemli altyapı yatırımları yaptı.  Bugünkü meclis gündemimizde de yer alan arıtma tesisinin yapılması ile ilgili çok önemli yatırımı gerçekleştireceğiz. Bu çalışma TESKİ eliyle yapılacak. Umarım bugün yaptığımız toplantı sonrasında daire başkanlarının da verdiği sözler yerine getirilir.” diye konuştu.

“2 OKUL KAZANDIRILACAK”

Yıldızkent Kavşağı’nda yer tesliminin yapıldığını belirten Başkan Çetin, “İşlem müteahhit tarafından yapılacak ve biz de takipçisi olacağız. İnşallah önemli bir sorunu çözmüş olacağız. Emniyet binamızın çalışmaları devam ediyor. Çerkezköy OSB hastanemizi de inşallah 2023 yılına yetiştireceklerinin sözlerini verdiler. Türk Metal Sendikası yakın zamanda meslek lisesini hayata geçirecek. Hayırsever iki iş insanı ilçemizde 24 derslikli ve 21 derslikli iki okul kazandıracak. Bunlar belediyemizin girişimleriyle beraber gerçekleştirilen çalışmalar olduğu için ifade ediyorum.” dedi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Yoklama sonrasında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 17.02.2022 tarih 23044 sayılı Cumhuriyet Mahallesi  3041 parselin park alanında kalan 4.813,10 metrekarelik kısmının su deposu, içme suyu arıtma tesisi ve terfi merkezi yapılmak üzere Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne 20 yıl süre ile bedelsiz tahsis edilmesi konusu görüşüldü.  Gündemin ilk maddesi oy birliğiyle İmar ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 17.02.2022 tarih 23051 sayılı Cumhuriyet Mahallesi  2.155 ada 7 parselde mülkiyeti belediyemize ait olan 1.525,92 m² arsanın Camii yapılması için  Kapaklı İlçe Müftülüğüne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Söz konusu madde oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim  Müdürlüğünün 21.02.2022 tarih 23241 sayılı Boş Kadro Değişikliği konulu yazısı görüşüldü. Söz konusu madde oy birliğiyle kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim  Müdürlüğünün 21.02.2022 tarih 23242 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısı görüşüldü. Söz konusu madde oy birliğiyle kabul edildi.

Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumu İmar ve Şehircilik  Müdürlüğünün 21.02.2022 tarih 23262 sayılı  Kapaklı İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 460 ada 1 parsel ve 461 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Plan Değişikliği  konulu yazısının görüşülmesiyle devam etti. Söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

Muhtarlık İşleri  Müdürlüğünün 23.02.2022 tarih 23380 sayılı Bahçeağıl ve Karlı Mahallelerini birbirine bağlayan yol üzerindeki köprüye isim verilmesi  konulu yazı görüşüldü. Söz konusu köprüye Metin Erdil isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 23.02.2022 tarih 23469 sayılı 257 ada 31 parselde bulunan  51,63m² belediye hissesinin hissedarına satılması konusunun görüşülmesini içeren yedinci gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Destek Hizmetleri  Müdürlüğünün 23.02.2022 tarih 23472 sayılı 1 adet minibüs ile 1 adet kamyonet alımı yapılması konulu yazısının görüşülmesini içeren sekizinci gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 25.02.2022 tarih 23635 sayılı Bilgi İşlem Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğünün 2022 Yılı Bütçe tertiplerine Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. Maddesi uyarınca aktarma yapılması konulu yazısı görüşüldü. Söz konusu madde oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 25.02.2022 tarih 23635 sayılı Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş Genel Kurul Temsil Yetkisi konulu yazısının görüşülmesiyle meclis toplantısı sona erdi. 8 Mart 2022 tarihinde yapılacak genel kurul toplantısına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in Kapaklı Belediyesi’ni temsil etmeye ve gündemdeki maddelerin karara bağlanmasını için oy kullanmaya vekil tayin edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

İKİNCİ OTURUM 3 MART PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından oturumu sonlandıran Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Geçtiğimiz günlerde Muratlı MHP Meclis üyemiz Ayhan Kaplan trafik kazasında hayatını kaybetti. Tüm sevenlerine ve MHP ailesine başsağlığı diliyorum. Beraber görev yaptığımız değerli bir kardeşimizdi. Allah gani gani rahmet eylesin.” dedi.

Alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkan Çetin, ikinci oturumun 3 Mart Perşembe günü saat 14.00’da yapılacağını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.