Kapaklı’da Satranç Antrenörlüğü Kursu açılıyor

Tekirdağ İl Satranç Temsilciliği 2014 - 2015 etkinlik döneminde Kapaklı’da 13-14, 20-21 Eylül 2014 tarihlerinde1. Kademe Yardımcı Satranç Antrenörlüğü Kursu açacak

Kapaklı’da Satranç Antrenörlüğü Kursu açılıyor
02 Eylül 2014 Salı 07:36

40 kursiyer ile sınırlı olacak olan 1. Kademe Yardımcı Satranç Antrenörlüğü Kursu için başvurular 5 Eylül Cuma gününe kadar Tekirdağ Satranç İl Temsilciliği web sayfasında bulunan turnuva kayıt bölümüne yapılacak olup, 40 kursiyere sayı ulaşınca kayıtlar sonlandırılacak.

SOSYAL AKTİVİTELERİN ARTMASI AMAÇLANIYOR
Düzenlenecek olan 1. Kademe Yardımcı Satranç Antrenörlüğü Kursu ile ilgili bilgi veren Kapaklı İlçe Satranç Temsilcisi Murat Bekdaş, Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte sosyal etkinliklere ağırlık verdiklerini, Kapaklı’da satrancı istenilen yere taşıyacak antrenörler yetiştirmek üzere böyle bir kursu planladıklarını söyledi.

SATRANÇ ZİHNİ GELİŞTİRİR
“Her anne ve baba çocuğunun bedensel, zihinsel ve duygusal olarak gelişmesini ister. Bu nedenle pek çok anne baba çocuğunu sportif bir aktiviteye veya sosyal bir etkinliğe gönderir” diyen Kapaklı İlçe Satranç Temsilcisi Murat Bekdaş, Bunda amaç çocuğun gelişimi yanında çevresini daha iyi tanıması, daha iyi iletişim kurması ve sosyal yönünü daha fazla geliştirmesidir . Satranç sporunun da bu alanda farklı ve özel bir önemli vardır. Satranç sporunun bu konudaki yeri farklıdır. Bunun böyle olmasını doğaldır. Çünkü satranç ile yaşam arasında hiçbir oyuna nasip olmayan bir benzerlik vardır.

HAYATIN GERÇEKLERİNDEN ÇIKMIŞ BİR OYUN
Diğer sporlar ile yaşam arasında da benzerlikler kurulmaya çalışılmış, bu konuda kitaplar hatta filmler de çekilmiştir. Ama hiç birinin yaşama benzerliği satranç kadar olamaz Çünkü satranç, pek çok spor gibi hayattan kopuk yapay olmayıp bizzat hayatın gerçeklerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir oyundur. Yaşamda var olan ve hep var olacak mücadelenin tahta üzerinde anlatımıdır. Benjamin Franklin 'Satranç bir tür yaşam, yaşam bir tür satrançtır.' Satranç ile yaşam arasındaki en iyi şekilde açıklamıştır” diye konuştu.

SON TARİH 5 EYLÜL
“Kursiyerler web sayfasında kayıt olmak için önce lisanslı sporcu olacak, sonra kayıt yapacaklar” diyen Kapaklı İlçe Satranç Temsilcisi Murat Bekdaş, başvuruların 5 Eylül Cuma günü sona ereceğini belirterek, katılmak isteyenlerin bu tarihe kadar başvuruda bulunmalarını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.