Kapaklı'daki Mimar Sinan Camii hayırseverlerden de

Kapaklı Atatürk Mahallesi Yeni Mezarlık yanında yapımına başlanan Mimar Sinan Camii inşaatının tamamlanması için yardım beklediklerini dile getiren Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bayram, kendilerine en yakın caminin 1,5 kilometre olduğun ve kötü hava koşullarında diğer camilere ulaşamadıklarını söyledi

Kapaklı'daki Mimar Sinan Camii hayırseverlerden de
21 Şubat 2011 Pazartesi 00:00

Kapaklı Atatürk Mahallesi Yeni Mezarlık yanında yapımına başlanan Mimar Sinan Camii inşaatının tamamlanması için yardım beklediklerini dile getiren Dernek Başkanı Bayram, kendilerine en yakın caminin 1,5 kilometre olduğun ve kötü hava koşullarında diğer camilere ulaşamadıklarını söyledi. Mahallenin acil bir camiye ihtiyacı olduğunu dile getiren Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bayram Akgün, kendilerine en yakın camiinin yaklaşık 1,5 kilometre uzakta olduğunu, kötü hava şartlarında buraya ulaşmalarının mümkün olmadığını gerekçe gösterdi ve inşaatın tamamlanması için vatandaşlardan yardım istedi.
KARŞILAŞTIKLARI ZORLUKLARI ANLATTI
Caminin hem mahalle için hem de Kapaklı için zorunlu bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Akgün, bu güne kadar karşılaştıkları zorluklara değinerek, "Kendi gözlerimle gördüğümü dile getiriyorum, buranın kış koşullarını herkes biliyor. En yakın cami neredeyse 1,5 kilometre uzakta. Ramazan ayında Teravih Namazı'na gitmemiz mümkün değil. Bir cenaze olduğunda yağmurdan, soğuktan ötürü alelacele gömmek zorunda kalıyoruz. İmamlarımız dua okuyamıyor. Cemaatin soğukta beklemesini istemiyoruz. Camimiz yapıldığında insanlarımız soğukta beklemekten kurtulacak, camide kuran okuyabilecek, duasını yapabilecek" diye konuştu.
Caminin temelini attıklarını kaydeden Bayram Akgün, bir süre daha inşaata devam edebileceklerini ancak gerisini yardım sayesinde tamamlayabileceklerini ifade etti. Akgün ayrıca kendilerine bu yolda yardımcı olan başta Belediye Başkanı İrfan Mandalı olmak üzere destek veren herkese teşekkür ettikten sonra tüm vatandaşlardan maddi ve manevi destek beklediğini dile getirdi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.