Kapaklılı Gaziler Ankara’da

Kapaklılı Gaziler ve aileleri Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen geziyle Ankara’ya gitti    

Kapaklılı Gaziler Ankara’da
17 Haziran 2011 Cuma 00:00

Kapaklı Belediyesi Kapaklılı Gaziler ve ailelerine yönelik Ankara gezisi düzenledi. Gazileri ve ailelerini uğurlamaya giden ve gazilere hayırlı yolculuklar dileyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Gazilerin düzenledikleri gezi sayesinde Ankara’daki tarihi yerleri gezme fırsatı yakaladıklarını belirtti.
İLK DURAK MEDENİYETLER MÜZESİ
İlk olarak Anadolu Medeniyetler Müzesi’ne giden ve rehber eşliğinde müzeyi gezen gaziler, eski çağlarda Anadolu’da yaşayan medeniyetlerden kalan heykelleri, kullanılan araç gereçleri hayranlıkla incelediler.
ATA’YA SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR
Daha sonra Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçen Gaziler burada da Meclis Salonu ve Atatürk’ün özel eşyalarının bulunduğu odayı görme fırsatı yakaladı. Gaziler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ardından Anıtkabir’i ziyaret ederek aileleri ile birlikte Atatürk’ün Mozolesi'ne çiçek koydu ve saygı duruşunda bulundu.
ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’Nİ GEZDİLER
Daha sonra Anıtkabir Müzesi’ne giden ziyaretçiler, burada Atatürk’ün kullandığı eşyaları kıyafetleri ve Çanakkale Savaşı’nın canlandırıldığı bölümü dikkatlice inceledi. Gazilerin ziyareti Atatürk Orman Çiftliği içerisinde bulunan Atatürk Evi’nin ardından son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.