Kapaklı’nın öğretmenleri özel günde bir araya geldi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçede görev yapan öğretmenler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kapaklı’nın öğretmenleri özel günde bir araya geldi
27 Kasım 2017 Pazartesi 15:22

KAPAKLI BELEDİYESİ DÜZENLEDİ
Hawthorn Suites By Wyndham’da düzenlenen davette çok sayıda kurum müdürü ve öğretmen bir araya geldi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Sizlerinde bildiği gibi 24 Kasım Millet mekteplerinin açıldığı gün. 24 Kasım Atatürkümüzün başöğretmenliği kabul ettiği gün ve o gün okuma yazma seferberliğini ilan ettiği gün. İşte bu güzel günde bu heyecanlı günde sizlerle birlikte olmaktan duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum.” dedi.
ÖĞRETMENLİK GÜCÜNÜ SEVGİDEN ALAN BİR MESLEKTİR
Konuşmasında öğretmenliğin topluma yol gösteren kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Mandalı, “Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin temel taşları da sizlersiniz. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da sizlerin sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenilen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz. Sizlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz, çocuklarımızla beraber aslında sizlere geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin herhalde çok söz söylemeye gerek yok.” dedi.
BİLGİNİN KAYNAĞI SİZ DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZ
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden de sıkça alıntı yapan Başkan Mandalı, “Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı, özverili, çevresine güvenen inanç veren, insan ve yurt sevgisiyle dopdolu bir kişi olarak tarif edilebilecek öğretmene Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk; ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek hem büyük sorumluluklar yüklemiş, hem de değerlerini anlatmıştır. Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin oluşturduğu çağı yakalamak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Eğer ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksa bu sizlerin üstün gayretlerinizle ve Atatürk’ün ifadesiyle ‘Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ sayesinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.
SELAM OLSUN BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’E
Başkan Mandalı, konuşmasına şu şekilde son verdi: “Sözlerimi buradan bir kaç selam göndererek tamamlamak istiyorum; Karayı ak eylemek adına, okuluna varmak için, yağmur çamur demeden, dağı taşı aşıp, çocuklarına bilginin ışığını götüren öğretmenime selam olsun. Dağın başında ya da bozkırın ortasında, buz kesmiş okulunda, yavrularım üşümesin diye, maaşından arttırıp sınıfının sobasına, odun, kömür alan öğretmenime selam olsun. İmkansızlıklar nedeniyle, okulunun bom boş kütüphanesi dolsun diye, kapı kapı dolaşıp kitap toplayan öğretmenim sana da selam olsun. Mustafa Kemal’in ışığını, ilke ve devrimlerinin aydınlığını, bağımsızlık sevdasını, sorgulamayı, sormayı belleten öğretmenim sana da selam olsun. Vatanı uğruna canlarını feda eden, bir fidan daha yetişsin diye terör belasına şehit olan öğretmenim selam olsun. Bu uğurda paradan puldan, menfaatlerinden vazgeçen öğretmenim selam olsun. Ve selam olsun Başöğretmenim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun izini tek yol bilen aydınlanma neferlerine. Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Atatürk’ün yolunda yürümekte olan ve güzel Ülkemizin Aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.”
GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından öğretmenler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.