Kapaklı’nın Sünnet Şöleni gerçekleşti

Kapaklı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Geleneksel Sünnet Şöleni Kapaklı Eski Belediye Meydanı’nda gerçekleşti. Etkinliğe yoğun katılım yaşanırken, gecede sahne alan yerel sanatçılar şarkılarıyla kalabalığa coşkulu anlar yaşattı

Kapaklı’nın Sünnet Şöleni gerçekleşti
29 Ağustos 2016 Pazartesi 16:08

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
 
Kapaklı Eski Belediye Meydanı’nda gerçekleşen Kapaklı Belediyesi Geleneksel Sünnet Şölenine Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile eşi Fatma Mandalı, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
250 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ
 
Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bugün mutlu bir tablonun 12 incisini yaşıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şölenimizde bu yıl 250 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Onların heyecanlarına ve mutluluklarını ortak olduk. Amacımız çocuklarımızı mutlu bir şekilde yarınlara taşımak, onların mutlu olduğu bir Kapaklı yaratmak ve ülkemizin, milletimizin yarınlarına sağlıklı nesiller yetiştirmektir. O bakımdan çocuklarımıza hizmetin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Bu akşam burada yerel sanatçılarımız ve sizlerle birlikte çocuklarımızın sünnet düğünlerini yapacağız.” ifadelerini kullandı.
 
HEYECANLARINA ORTAK OLDULAR
 
Sünnet çocuklarının kınarını hep birlikte yakarak sünnet düğünlerini gerçekleştireceklerini belirten Başkan Mandalı, “Örf ve adetlerimize göre bir sünnet düğünün gereği neyse onu yapacağız. Hepinizin bildiği ülkemiz zor günlerden geçiyor fakat amacımız burada eğlenmekten öte yavrularımızın ömürlerinde 1 defa olan sünnet düğünlerini yaparak onları mutlu etmek heyecanlarına ortak olmak ve bu özel günlerinde onları yalnız bırakmamaktır.” diye konuştu.
 
DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLEDİ
 
15 Temmuz’da gerçekleşen askeri darbe girişimi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Mandalı, “15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu bir grup terörist, demokrasimizi hedef alarak darbe girişiminde bulundu. Ancak milletimiz ve yine ordumuzun içerisindeki Atatürkçü subaylarımızın kararlı duruşu sayesinde hedeflerine ulaşamamışlardır. Bu alçak girişimin yanı sıra yine neredeyse son günlerde her gün artan terör eylemleriyle askerimiz, polisimiz ve vatandaşlarımız hedef alınmaktadır. Yüce Türk Milleti, birlik ve beraberliğimize kast eden bu alçak gruplara en güzel cevabı yine meydanlarda sergilediği dik duruşuyla göstermiştir. Bu birlik ve beraberlik ruhu milletimizde olduğu sürece bu alçaklar asla ve asla hedeflerine ulaşamayacaklardır.” dedi.
 
TÜRKİYE’Yİ BÖLEMEYECEKSİNİ
 
Kürsüden tüm dünyaya seslendiğini dile getiren Başkan Mandalı, “Türkiye’yi bölemeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaksınız. Tarihi şanla, şerefle dolu Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği inkılaplarının izinden ayrılmayacak ve ülkemizi daima yaşatacaktır. Bu vesile ile gerek 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde,  gerekse son günlerde yaşanan alçak terör saldırılarında hayatını kaybederek şehit düşen vatandaşlarımıza, askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.
 
HEPİMİZİN ORTAK KAYGISI KAPAKLI’NIN VE HALKIMIZIN ÇIKARLARIDIR
 
Kapaklı halkının güveni ve desteği ile göreve geldikleri günden bu yana Kapaklı’ya ve Kapaklı halkına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Mandalı, “Yine bu kapsamda Kapaklımızı daha güzel, daha modern ve çağdaş bir kimliğe kavuşturmak için ilçemiz genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimizin ortak kaygısı Kapaklı’nın ve halkımızın çıkarlarıdır. Bütün çabamız, halkımızın bize verdiği görevi en iyi biçimde kullanmak ve elimizde taşıdığımız hizmet bayrağını en yukarılara taşımak içindir. İktidarıyla, muhalefetiyle bütün Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımın da aynı bilinçle görev yaptığına yürekten inanıyorum.” dedi.
 
ÇALIŞMALARIMIZA AYNI AŞK VE HEYECANLA DEVAM EDİYORUZ
 
30 Mart 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Büyükşehir kanunu ile birlikte Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olduğuna vurgu yapan Başkan Mandalı, “Bu kapsamda İlçe Belediyelerinde de birçok değişiklik meydana geldi. Bu nedenle geride bıraktığımız yaklaşık 2 buçuk yılı Büyükşehir Belediyesi ile entegre olma çabası içerisinde geçirdik. Bazı yetkilerimiz Belediye olarak elimizden alınmasına rağmen bu durumu sizlere yansıtmama gayreti içerisinde olduk. Gerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla, gerekse Belediyemizin bizzat gerçekleştirdiği projelerle, Kapaklımızı sizlerin hak ettiği örnek ilçe konumuna getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden aynı aşk ve heyecanla devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK
 
Hükümet yatırımlarının Kapaklı’ya yansımaları hakkında da açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Ancak ilçe olan Kapaklımız maalesef aradan 2 buçuk yıl geçmesine rağmen henüz hak ettiği devlet yatırımlarını alamadı.  Bu vesile ile bir kez daha buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Nüfusu 100 bini geçen Kapaklımıza yakışan modern bir Devlet Hastanesi istiyoruz.  Adliye, Vergi Dairesi, Üniversite gibi de ilçelerin olmazsa olmazları olan kurumların acil bir şekilde ilçemizde faaliyete geçmesini istiyoruz. Kaybedecek zamanımız yok çünkü Kapaklımız, 81 vilayetten insanı bünyesinde barındıran, 100 bini aşan nüfusu ile Türkiye’de birçok ilçeden daha kalabalık bir kent haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.
 
BELEDİYEMİZİ BİR MARKA HALİNE GETİRDİK
 
Belediye hizmetlerinin en verimli biçimde Kapaklı halkına sunulması konusunda başarılı örnekler ortaya koyduklarına dikkat çeken Başkan Mandalı, “Büyükşehir düzenlemesi sonrası mahalleye dönüştürülen kırsal bölgelerle birlikte 3 bin 500 hektardan 20 bin hektara yükselen Kapaklı Belediyesi’nin hizmet ve sorumluluk alanında her yere hizmet götürme çabası içerisindeyiz. Yapmış olduğumuz hizmetlerle varlığımızı Trakyamızın dört bir yanında duyurarak Belediyemizi bir marka haline getirdik. Çünkü Biz insanlarımızı seviyoruz. Her şey insanımızın mutluluğu için. Bütün hizmetlerimizin temelinde insan sevgimiz var. Sevginin olduğu yerde, mutlaka başarı da vardır. Bu inanç ve düşünceyle çalışıyoruz. Daha yapacak çok işimiz olduğunun farkındayız, aynı aşk ve heyecanla daha çok çalışarak hizmetlerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
YÜCEER: “ÜLKEMİZ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR
 
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın, Cahit Sıtkı Tarancı‘nın ‘Memleket İsterim’ isimli şiirinin okuyarak sözlerini tamamlamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Yüceer, “Gönül isterdi ki bugün daha coşkulu olsun. Ülkemiz zor günlerden geçiyor, ağır şeyler yaşadık. Ama bugünleri atlatacağız. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.
 
GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
 
Kapaklı halkının coşku dolu anlar yaşadığı Kapaklı Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni’nde Şehir merkezinde yapılan konvoyun ardından Jonglör Gösterileri İle Kaan ve Erkan Öbüs sünnet olan çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Gecede yerel şarkıcılar Serkan Dumlu, Tuğçe Haşimoğlu ve Gökhan Meneşe sahne alırken, Sünnet olan 250 çocuğa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.