Kapalı Spor Salonu hizmete açılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan futbol sahası ile İstasyon Mahallesi’nde bulunan Kapalı Spor salonu hakkında açıklamalarda bulundu. Futbol sahası ve çevresinde gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra bir personel ile sahayı kontrol altına alacaklarını belirten Vahap Akay, Kapalı Spor Salonu’nu da en kısa sürede faaliyete geçirerek Çerkezköy halkının hizmetine sunacaklarını ifade etti.

Kapalı Spor Salonu hizmete açılacak
02 Ağustos 2014 Cumartesi 08:04

BİR PERSONELİMİZLE KONTROL ALTINA ALACAĞIZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapmayı planladıkları projeler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan futbol sahası hakkında konuşan Başkan Akay, Futbol sahası ile çevresinin kötü durumda olduğunu ifade ederek, “Tribünlerin koltukları kopmuş ve adeta parçalanmış. Depomuzda bulunan koltuklarla tribünleri elden geçirerek saha yanında bulunan binayı da tadilata alacağız. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra da sahanın etrafını da çevirerek bir personelimizle kontrol altına almayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.
KULÜPLERİN TALEBİ OLURSA DEĞERLENDİRECEĞİZ
Saha zeminini de elden geçirerek kullanılır hale getireceklerini sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Çerkezköy’de faaliyet gösteren spor kulüplerinin sahayla ilgili olarak sonuçta kullanım talepleri oluşacak ve saha lazım. Alan var ve fazla da masraf etmeden, biraz kendine getirerek iş yapmaya çalışıyoruz. Belli bir dönemde kontrolsüz kalmış ve o dönem maalesef talan olmuş. Öncelikle sahayı ve çevresini kendine getirelim, sonra da artık hangi kulübün talebi varsa onları yönlendirip değerlendireceğiz” dedi.
GEREKLİ PLANLAMALARI YAPARAK FAALİYETE AÇACAĞIZ
İstasyon Mahallesi’nde bulunan Kapalı Spor Salonu hakkında da konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Akay, “Kısa bir süre önce Kapalı Spor Salonu’na gittim ve resmen içim acıdı. Bu sene yaz okulları işin içine girince bir sürü spor kulüpleri, okullar veya vatandaşın kullanım talebi oluştu ve cevap veremedik. Sonuçta faal durumda olan bir tane spor salonumuz var. Şu anda atıl durumda bulunan Kapalı Spor Salonu’nun ilk olarak alt katını basan suyu tahliye ettirdik. Salonda ilgili olarak bir planlama yapmayı düşünüyoruz. En azından fizibilite çalışmasını tam anlamıyla yapacağız. Geçen sefer ortalama bir şeyler çıkardık ve yüksek rakamlar çıktığı için vazgeçtik. Ama şimdi bir daha incelettik ki dış cephesinde sıkıntı yok ve genel hattıyla sıkıntı oluşmamış. Su basmaması için etrafına direnaj isteyecek. Salonun alt katıyla ilgili olarak bir masraf çıkarıyorlar ve yapılacak olan çalışmaların bana göre yaklaşık tutarı da tahminen 300-400 bin TL civarında çıkar diye düşünüyoruz” diye konuştu.
NİYETLİYİZ VE İYİ ŞEYLER YAPACAĞIZ
Kapalı Spor Salonu’nu en iyi şekilde elden geçirerek kullanıma açacaklarını ifade eden Başkan Akay, şunları söyledi; “Kaba taslak kafamdan hesaplamalar yaptım ve tribünlerde koltuk yok. Aşağı yukarı 800 kişilik bir alanı var. Buda 800 adet koltuk konulması anlamına gelir. Salonun etrafında Belediye’ye ait 14-15 dönümlük ciddi bir alan var. Orayı açarak otopark yapılması lazım. Daha sonrasında belki açık tesisler yapılabilir. Basketbol sahası ve mini bir halı saha gibi ilave olduğunda o alanda hareketlenme olur diye düşünüyoruz. Bir ara yıkıp yenisini mi yapsak diye düşündük ama orada ciddi bir karkas var ve ana yapıda çok fazla bir iş yok. Onun için hesap çıkarıyoruz ve niyetliyiz bir şeyler yapacağız”
TEDES İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YAZI BEKLENİYOR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay son olarak da Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak olan TEDES Projesi’ne değinerek, “Tekirdağ Büyükşehir ile ortak alanlarımız var ve onlardan gelecek olan yazıyı bekliyoruz. Yazımız geldikten sonra ihale aşamasına geçilir. Tahminen Ağustos ayı sonunu bulur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fevzipaşalı - 10 yıl önce
öncelikle salonu bu hale getiren sorumlulardan hesap sorulsun