Kapısına kilit vurun daha iyi

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı son 1 aydır had safhaya ulaşırken, Hastane'ye sağlık hizmeti alabilmek için gelen vatandaşların birçoğu sağlık hizmeti alamadan, Hastane'den boynu bükük ayrılıyor.

Kapısına kilit vurun daha iyi
15 Ağustos 2007 Çarşamba 08:36

İSTİFALARIN YERİNE YENİSİ GELMEDİ

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nden ayrılarak özel hastanelerde çalışmaya başlayan 8 doktorun yerine Sağlık Bakanlığı tarafından henüz bir atama yapılmazken, en büyük sıkıntı Ortepedi, Genel Cerrahi, Kadın Doğum Servislerinde yaşanıyor. Öte yandan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nden 3 doktorun daha istifa edip, özel sektörde çalışmaya başlayacağı kulaktan kulağa yayılırken, 3 doktorun daha ayrılması durumunda Göğüs Hastalıkları ve Nöroloji Servisleri'nde de doktorun kalmayacağı ifade ediliyor.

ORTEPEDİ UZMANI HİÇ YOK

Ortepedi Servisi'nde istifa eden iki doktorun yerine yeni bir atama yapılmazken, geçici görevlendirme ile kısa bir süre Devlet Hastanesi'nde sadece poliklinik hizmeti veren Ortepedi Uzmanı'nın geçici görev süresi Pazartesi günü tamamlanınca şuanda Devlet Hastanesi'nde Ortepedi Uzmanı hiç kalmadı.

TEK CERRAH KALDI ALLAH YARDIMCISI OLSUN!

Bundan 3 ay öncesine kadar 5 tane Genel Cerrahı bünyesinde bulunduran Devlet Hastanesi'nde üç iki doktorun istifası ve birinin tayini ile Genel Cerrah sayısı 2'ye düşerken, bu iki Genel Cerrah'tan da bir tanesi uzun süreli rapor alınca Hastane'nin tüm yükü Genel Cerrah Dr. İsmail Vurgun'un üzerine kaldı.

KADIN DOĞUM DA YIĞILMA

Yine Hastane'ye giden vatandaşların sağlık hizmeti alma noktasında sıkıntı ile karşılaştıkları bir başka serviste Kadın Doğum Servisi oluyor. Normam şartlar altında en az 4 tane Kadın Doğum Uzmanının olması gereken serviste sadece 2 tane Kadın Doğum Uzmanı görev yaparken, iki doktor da gelen hastaların taleplerini karşılamakta zorlanıyor. Çünkü bu servise müracaat eden hasta sayısı oldukca fazla.

KAPATILSIN DAHA İYİ!

Devlet Hastanesi'ne derdine derman bulma amacı ile giden hastalar, karşılaştıkları manzara karşısında şok yaşarlarken, "Çerkezköy gibi bir ilçede Ortepedi Uzmanı yok, Genel Cerrah sadece 1 tane. Bu olacak iş değil. Neden bu sorunlar gündeme getirilmiyor ve Bakanlıktan doktor isten miyor? Bircok vatandaş buraya doktor var diye geliyor ve karşısında doktor bulamayınca ya evine dönüyor, ya da özel hastanelere gidiyor. Böyle hizmet verileceğine kapısına kilit vurulsun Hastane'nin daha iyi" diye tepkilerini ortaya koydular.

VATANDAŞI ETKİLİYOR

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde son 4 aydır peşi sıra yaşanan istifalar en çok masum vatandaşları etkilerken, hastaneye sağlık hizmeti alabilmek için giden vatandaşlar, doktor yokluğundan dolayı sağlık hizmeti almakta büyük sıkıntılar ile karşılaşıyorlar.

3 TANE DAHA AYRILIYOR

Son 4 ayda 10'a yakın doktorun Hastane'den ayrılması ile sarsılan Devlet Hastanesi'ne İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı hala doktor ataması yapmazken, 3 doktorun daha Devlet Hastanesi'nden istifa ederek, özel hastanelerde çalışacağı söylentisi vatandaşı isyan noktasına getirdi.

TEK HASTAYA DÜŞTÜ!

Doktor yetersizliği nedeni ile sağlık hizmeti almak için gelen birçok vatandaş tekrar evlerinin yolunu tutarken, Genel Cerrah sayısının 1'e düşmesi nedeni ile ameliyatlar da durma noktasına geldi. Önceki gün Hastane'nin Cerrahi Servisi'nde sadece 1 tane hasta yatıyordu. Bundan 3-4 ay önce 2 bin civarında poliklinik hizmetinin verildiği hastanede bu sayıda yarı yarıya azaldı. Genel Cerrahi, Ortepedi, Kadın Doğum Servisleri doktor sıkıntısı üst düzeyde yaşanırken, Nöroloji, Beyin Cerrahi servislerinde de sıkıntı kendini gösteriyor. Birçok branşta olması gereken doktor sayısının çok az altında doktor ile hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde mevcut doktorlarda gelen talebi karşılamada sıkıntı yaşarken, Hastane Yönetimi'nin de eli kolu bağlanmış durumda.

KİMLER AYRILDI?

Devlet Hastanesi'nden son 3 ay içerisinde Nöroloji Uzmanı Dr. Levent Kor, KBB Uzmanı Dr. Kamil Yüceer, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Akbıyık, Üroloji Uzmanı Dr. İlkay Kırkağaç, Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevzat Koç, Ortepedi Uzmanı Dr. Recep Çalışkan, Genel Cerrah Dr. Ayhan Arslan ile Ortepedi Uzmanı Abdurahman Çiftçi, Genel Cerrah Dr. Erkan Akalın ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Başkent Hastaneden ayrıldı. 3 tane doktorunda önümüzdeki günlerde ayrılacağı konuşuluyor.

ÜVEY EVLAT MIYIZ?

Tekirdağ'da 11 tane Kadın Doğum Uzmanının, 4 tane Ortepedi Uzmanının, Çorlu'da ise 8 tane Genel Cerrah'ın olduğunu öğrenen vatandaşlar, tepkilerini daha da arttırırlarken, "Çerkezköy halkının suçu ve günahı nedir, bunu çıkıp birileri açıklasın. Tekirdağ ve Çorlu'da doktor sıkıntısı yaşanmıyor, Malkara mecburi hizmet kapsamına alınıyor fakat Çerkezköy'e üvey evlat muamelesi yapılıyor. Herkese doktor var, sağlık hizmeti var ama Çerkezköy halkına gelince yok. Böyle bir adaletsizlik olur mu?" diye isyan ettiler.

ÇERKEZKÖY AYRICALIKLIYMIŞ!.

İktidar partisine tepkilerini de dile getiren vatandaşlar, "AK Parti'nin milletvekilelri ve kurmayları hep 'Bizim gönlümüzde Çerkezköy'ün yeri ve önemi apayrı diyorlardı. Gerçekten de öyleymiş!.. Baksanıza böyle giderse hastanenin kapısına kilit vurulacak, vatandaş muayene olmaya doktor bulamıyor. Hastanenin kapısına kilit vursunlar bari de biz de hastane var diye buraya gelmeleyim" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.