Kaplan: Mercimek ithal ediliyorsa tarım bitmiştir

İYİ Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Enez Kaplan Gazetemizi ziyaret ederek 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçim öncesi değerlendirmelerde bulundu. Kaplan, “Tek tek saymaya gerek yok. Mercimek ithal ediyorsak tarım bitmiştir. Samanı bile ithal ediyoruz.” dedi.

Kaplan: Mercimek ithal ediliyorsa tarım bitmiştir
20 Haziran 2018 Çarşamba 18:55

Aynı zamanda İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Kurucu Üye olan İYİ Parti Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Enez Kaplan, Gazetemizi ziyaret ederek Çerkezköy Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Tamer Avcılar ile bir dizi görüşme yaparak seçim öncesi değerlendirmelerde bulundu.

ÖZELLEŞTİRİLEN HER ŞEY YOK OLMAKTIR
Mevcut hükümetin insanları kandırmaya oynadığını kaydeden Kaplan, özelleştirmelerle ilgili görüşünü, “Özelleştirilen her şey yok olmaktır. Şeker fabrikaları özelleştirildi. Pancar ekimini yasaklamışlar. TEKEL özelleştirildi, fabrika kalktı. Orada bir dünya işçi vardı. O dönemden önce bizim 10 dönüm üzüm bağımız vardı. Şimdi varsa yoksa 10 kök üzümümüz vardır.” diyerek açıkladı.

SAMANI BİLE İTHAL EDİYORUZ
Günden güne kötüye giden tarım konusuna da değinen Kaplan, “Tek tek saymaya gerek yok. Mercimek ithal ediyorsak tarım bitmiştir. Samanı bile ithal ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

VERİLERİN TUTARSIZLIĞINI DEĞERLENDİRDİ
Ekonomi politikalarını Durmuş Yılmaz’ın hazırladığına ve Yılmaz’ın 10 kişilik bir akademisyen ekibine sahip olduğuna değinen Kaplan, “Almanya’nın yıllık ihracatı 258 trilyon dolar. 350 milyar dolar dış ticaret fazlası var. 56 milyar dolar bütçe fazlası var. İşsizlik oranı ise yüzde 4.9. Bu veriler dikkate alındığında Almanya’nın büyüme hızı yüzde 3. Türkiye’ye geliyoruz. İhracatı 147 milyar dolar. 65 milyar dolar dış ticaret açığımız var. İşsizlik oranımız yüzde 13 ve büyüme hızımız yüzde 7.4. Bunlar açıklanan resmi belgeler.” diyerek verilerin tutarsızlığına dikkat çekti.

BU PARA NEREDE?
Türkiye’nin dış borcunun 453 milyar dolar olduğunu kaydeden Kaplan, “16 yılda 2.5 trilyon dolar para toplamış bunlar. Bu para nerede? Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı. 145 bin araç sözü var. Ancak 115 bin araç geçmiş 1 yılda. 30 bin açık var ve bu 30 bini devlet süspanse ediyor. Şehir hastaneleri de yine aynı şekilde. Mesela 700 bin hasta garantisi veriliyor. 400 bin hasta gidince geriye kalan 300 bini yine devlet süspanse ediyor.” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.