Karaağaç’ta eleştiri yağmuru

Karaağaç Belediyesi’nin önceki gün gerçekleştirilen Temmuz ayı Olağan Genel Meclis Toplantısı’nda gündem maddelerinden çok Meclis Üyeleri’nin eleştirileri ve sunulan önergeler damga vurdu.

Karaağaç’ta eleştiri yağmuru
07 Temmuz 2011 Perşembe 00:00

Bu ay tatil yapmayan iki Belediye’den biri olan Karaağaç Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Salı günü gerçekleştirilirken, toplantıya gündem maddelerinden çok Meclis Üyeleri’nin Başkan Dr. Özkan Yücel’e yapılan ve yapılmayan çalışmalar hakkında yüklenmesi damga vurdu. Üyeler, doğrudan temin, alt ve üst yapı çalışmalarının yetersizliği, protokol yetkileri gibi konularda Başkan Yücel’e yüklendiği Meclis Toplantısı’nda ikisi önerge olmak üzere toplam dört madde görüşülerek karara bağlandı.
ÖNERGELER OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Özkan Yücel Meclise sunulan önergeleri okuyarak gündeme alınıp alınmaması için oylamaya sundu. İlk olarak Sait Torun tarafından sunulan ve Yaz Okulları’nın gündeme alınması konulu önerge oy çokluğu ile kabul edilirken, Çetin Özhan tarafından sunulan ‘Fırat Geri Dönüşüm firması ile protokol yapılması için Başkan’a yetki verilmesi’ konulu önerge yine oy çokluğu ile kabul edildi.
DAHA ÖNEMLİ İŞLER İÇİN ÇALIŞALIM
Meclis, önergelerin kabulünün ardından Veysel Karani ve Hicret Cami Dernekleri tarafından sunulan çevre düzenlemesi ve ihata duvarının yapımı ile ilgili maddeyi görüştü. Bu esnada konudan bağımsız olarak Şahin Salgar ve Yılmaz Mert çeşitli söylemlerle Başkan Yücel’ı eleştirirken, Karaağaç Belediyesi’nin daha önemli işler için çalışması yönünde söylemlerde bulundu. Başkan ve Meclis Üyeleri yaşanan küçük çaplı tartışmanın ardından maddeyi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti.
Meclis, gündemin üçüncü maddesinde ise ‘Taksi Durağı sayılarının belirlenmesi’ ile ilgili maddeyi görüşürken, bu esnada Meclis Üyesi Yılmaz Mert aynı konunun kaçıncı kez gündeme geldiği konusunda sitem ederek, Belediye’nin daha önemli konularda çalışması gerektiğine dikkat çekti.
TAKSİ DURAKLARI İMAR KOMİSYONU’NDA
Konuyla ilgili olarak “Durak yerlerini tespit etmek, işletmek ya da işlettirmek Belediye'nin görevleri arasındadır” açıklamasında bulunan Başkan Yücel, “Buna karar verecek olan biziz ve bu yetkiyi düzgün bir şekilde kullanacağız. Bizim sıkıntımız durak sayısı ve taksi sayısının kaç olacağı. Ayrıca ilk olarak ihtiyacın belirlenmesi lazım” diye konuştu. Bunun üzerine taksi durakları ile ilgili madde oy çokluğu ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
ÖNERGELERİN ALTINDA FARKLI ŞEYLER ARANDI
Toplantıda daha sonra kabul edilen önergeler görüşülerek karara bağlandı. Yaz Okulları’nın bu yıl da devam etmesi konusunda verilen önergenin görüşülmesi esnasında üyeler ve Başkan Yücel arasında maliyet tartışması yaşanırken, önergenin altında her hangi bir şey aranmaması gerektiğini vurgulayan önerge sahibi Sait Torun, “Bu önergeyi verirken, çocukların her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitimlerine devam etmesini düşündüm. İsteyen kabul eder, isteyen etmez” ifadelerini kullandı. Madde bunun üzerine maliyetinin araştırılması için oy çokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
BENİM ALAKAM YOK!
Yaz Okulları ile ilgili önergenin görüşülmesi sırasında yaşanan tartışmalar, Çetin Özhan’ın ‘Fırat Geri Dönüşüm adlı firma ile protokol yapılması için Başkan’a yetki verilmesi’ ile ilgili olarak sunduğu dilekçede de devam etti. Meclis Üyeleri, bir diğer Meclis Üyesi'nin firma adına böyle bir dilekçe vermesinin yanlış olduğu yönünde söylemler kullanırken, Özhan da firmanın kendisiyle bir alakasının olmadığını belirterek, “Firma daha önce de müracaatta bulunmuş ancak bu güne kadar gündeme gelmemiş. Ben de bu yüzden önerge sundum” dedi. Önergenin bir dahaki Meclis toplantısında görüşülmesine karar verildi.
MERT VE SALGAR’DAN ELEŞTİRİ
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından dilek ve temennilere geçilirken, özellikle Şahin Salgar ve Yılmaz Mert, bu güne kadar yapılan ya da yapılmayan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Özkan Yücel’i eleştirdi. Özellikle okul ve alt yapı çalışmalarındaki eksikliğe dikkat çekilen konuşmaların ardından üyelere cevap veren Başkan Yücel, okul yapımı için gereken 1milyon TL’yi temin edemediklerinden okulu yapamadıklarını belirtirken, okul yapım işinin esasen Milli Eğitim Bakanlığı’nın işi olduğunu da hatırlattı.
KARAKOL İNŞAATI BAŞLADI
Yücel toplantı esnasında ayrıca, Atatürk Mahallesi’ndeki karakol inşaatının 10 gün önce başladığını kaydetti ve inşaatın 6 ay içinde biteceğini dile getirdi. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona ererken, toplantının ikinci oturumunun Cuma günü saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.