Karaağaç'ta yine tansiyon yüksekti!

Karaağaç Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu gerçekleştirirken, ilk toplantıda verilen önergelerin görüşüldüğü esnada Meclis Üyeleri arasında yine gerginlik yaşandı

Karaağaç'ta yine tansiyon yüksekti!
12 Temmuz 2011 Salı 00:00

Karaağaç Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda Komisyonların ‘Yaz Okulları’, ‘Cami duvarlarının yapımı’ ve ‘Taksi durakları’ ile ilgili raporları Meclisin onayına sunulurken, yaz okulları ile ilgili önerge yaşanan tartışmaların ardından oy birliği ile, diğer iki madde ise oy çokluğu ile kabul edildi.
Maddelerin görüşüldüğü esnada Yılmaz Mert ile Çetin Özhan arasında kısa süreli tartışma yaşanırken, Özhan, Yılmaz Mert’i Komisyon toplantılarına gelmediği ve maddelere ret oyu verdiği için eleştirdi. Üyelerin birbirini ‘Rant elde etme’ konusunda eleştirdiği toplantıda Belediye’nin Yaz Okulu yapıp yapmaması da tartışmaya neden oldu.
DÜZENLEME İHALE İLE YAPILACAK
Toplantıda ilk olarak, bir önceki Meclis'te Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen Veysel Karani Cami ile Hicret Camii’nin çevre düzenlemesi ve ihata duvarının yapımı ile ilgili madde görüşüldü. Belediye Başkanı Özkan Yücel’in Komisyon raporunu okumasının ardından çevre düzenlemesi ve ihata duvarı yapımının ihale yolu ile gerçekleştirmesi konusunda karar alırken, madde oy çokluğu ile kabul edildi.
40 ARAÇLIK 3 DURAK YAPILMASI KABUL EDİLDİ
Meclis ardından, yine bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen taksi durağı sayıları ile ilgili maddeyi görüşerek karara bağladı. Komisyonun yaptığı değerlendirmede 40 araçlık 3 farklı durağın yapılması uygun görülürken, madde oy çokluğu ile kabul edildi.
ŞOV YAPMAKLA SUÇLADI
Oylamanın ardından Çetin Özhan ile Yılmaz Mert arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Maddeye ret oyu verdiği için Mert’i eleştiren Özhan, Mert’i basın önünde şov yapmakla suçlarken, Yılmaz Mert de Özhan’a "Rantın mı var?" şeklinde cevap verdi. Taksi durakları için daha önce de yer verildiğini fakat faaliyet göstermediğini söyleyen Yılmaz Mert, kendisini ret oyu verdiği için eleştiren Özhan’a bu işte herhangi bir çıkarı olmadığı ifade etti ve Karaağaç’ın menfaati için iki kolunu birden kaldıracağını dile getirdi.  Bu esnada Başkan Yücel, Meclis Üyelerinden konunun kişiselleştirilmemesini istedi ve ortamı sakinleştirmeye çalıştı.
YAZ OKULU TARTIŞMA YARATTI
Yaşanan tartışmadan sonra, bir önceki Meclis'te görüşülüp maliyetinin araştırılması için Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Yaz Spor Okulları ile ilgili madde görüşüldü. Maddenin görüşüldüğü esnada Yaz Spor Okullarının maliyetinin belirtilmemesi üyeler arasında farklı bir tartışmaya neden oldu. Konuyla ilgili olarak görüşlerini ileten Yılmaz Mert, yaz okullarına karşı olmadığını ancak bunun için bir Meclis Üyesi'nin dilekçe vermesine karşı olduğunu belirtti ve "Meclis Üyesi'nin yaz okulu ile işi ne? Bunu okul yapıyorsa dilekçeyi de okul versin" dedi. Bunun üzerine dilekçeyi Meclise veren Sait Torun ise, "Biz bu önergeyi yaz okulları gündeme gelsin diye verdik.  Ayrıca benim zaten okulda okuyan çocuğum yok" cevabını verdi.
ŞÜPHELERİM VAR
Tartışmanın yaşandığı esnada Şahin Salgar, konuyla ilgili bazı şüphelerinin olduğunu belirterek, "Ben yaz okuluna karşı değilim fakat şüphelerim var. 40 öğrenciye eşofman alınıp 150 tane gösterilmeyeceğini nereden bilebilirim? Biz sadece bunun maliyetini öğrenmek istiyoruz" diye konuştu. Yaşanan tartışmalar üzerine Başkan Özkan Yücel konunun bir karara bağlanmasını istedi ve oylamaya geçildi. Yaz Spor Okulları ile ilgili talebin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.