Karacalar; ‘Şeriata göre düzenleme özlemini reddediyoruz’

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Laiklik Yeni Anayasa’da olmamalı. Dindar Bir Anayasa olmalı’ sözleri üzerine yaptığı açıklamada, “iktidarın yeni anayasa konusundaki ısrarlı taleplerinin gerçek yüzünün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini yok etmek olduğu açık olarak ortaya çıktı. Aklın özgürlüğünü reddedip dinin özgürlüğünü savunmak ancak demokrasi kültüründen nasibini almamış siyasetçilerin bakış açısıdır. Sayın İsmail Kahraman’ın din ayrımcılığı anlayışını ve yönetimi şeriata göre düzenleme özlemini reddediyoruz” dedi

Karacalar; ‘Şeriata göre düzenleme özlemini reddediyoruz’
28 Nisan 2016 Perşembe 17:25

 TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YOK ETMEK OLDUĞU AÇIK OLARAK ORTAYA ÇIKTI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, yaptığı yazılı açıklama ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sözlerini kınadıklarını ifade ederek, “İktidarın yeni anayasa konusundaki ısrarlı taleplerinin gerçek yüzünün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini yok etmek olduğu açık olarak ortaya çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmail Kahraman’ın ‘Laiklik Yeni Anayasa’da olmamalı. Dindar Bir Anayasa olmalı…’ biçimindeki sözleriyle, iktidarın yeni anayasa konusundaki ısrarlı taleplerinin gerçek yüzünün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini yok etmek olduğu açık olarak ortaya çıktı” diye konuştu.

LAİKLİK DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZ KOŞULUDUR

Aklın özgürlüğünü reddedip dinin özgürlüğünü savunmak ancak demokrasi kültüründen nasibini almamış siyasetçilerin bakış açısıdır diyerek konuşmasını sürdüren Karacalar, “İnanç ile siyaseti birlikte yürütmek ve inancı iç politika malzemesi yapmak 93 yıldan beri laikliği ve inanç özgürlüğünü birlikte uygulamış olan Türk toplumuna yapılabilecek en büyük kötülük olacak. Laiklik, demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur” dedi.

DÜZENLEME ÖZLEMİNİ REDDEDİYORUZ

Selda Karacalar konuşmasının sonunda ise, “Laiklik, kamusal ve özel yaşamda hak ve özgürlüklerin kullanılmasında, çeşitli dinlere ve mezheplere inananlar arasında ayrıca inananlarla inanmayanlar arasında ayırım yapılmamasının anahtarıdır. Dünyadaki örnekler göstermektedir ki laikliğin olmadığı hukuk düzenleri maalesef inançların korunmadığı, inançların şiddete dönüştüğü toplumların rejimidir. Sayın İsmail Kahraman’ın din ayrımcılığı anlayışını ve yönetimi şeriata göre düzenleme özlemini reddediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.