Karaçamlar imha edilecek

Hükümet Konağı önünde bulunan parkta hastalık nedeniyle kuruyan ağaçların yerine mavi ladin dikildi

Karaçamlar imha edilecek
14 Eylül 2015 Pazartesi 16:43

ÇERKEZKÖY’ÜN İKLİM YAPISINA UYMUYOR

Hükümet Konağı yanındaki park alanında kuruyan ağaçlar yenileriyle değiştirildi. Son günlerde park içindeki ağaçların kurumaya başlamasıyla birlikte Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri çalışma başlatmıştı. Hastalık nedeniyle kuruduğu belirlenen karaçamların yerine mavi ladin dikildi. Yetkililer özellikle yol yakınlarında bulunan karaçamların belli bir süre sonra hastalık nedeniyle kuruduğunu belirterek, aynı zamanda karaçamların Çerkezköy’ün iklim yapısına da uygun olmadığını ifade ettiler.

PARK VE YEŞİL ALANLARA DİKİLECEK

Hükümet Konağı yanında ki park alanında olduğu gibi Çerkezköy’ün bazı bölgelerinde de karaçamların kuruduğunu belirten yetkililer, hastalık nedeniyle kuruyan tüm karaçamların sökülerek imha edileceğini belirttiler. Çerkezköy Belediyesi yeni fidanlar için Çerkezköy Orman İşletme Şefliği’ne talepte bulundu. Orman İşletme Şefliği, Ekim ayı içinde Lüleburgaz Fidanlığı’ndan bölge iklimine uygun 3 bine yakın yetişmiş ıhlamur ağacı temin edecek. Yeni gelecek olan ağaçlar parklar ve yeşil alanlara dikilecek.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.