Kararın altına imza atanlar ödesin

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 45 kişinin 8 – 12 Nisan 2017 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan İZWOOD 2017 İzmir Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı’na götürülecek olmasına, fuar gezisinin görüşüldüğü meclis toplantısında da karşı çıkan Çerkezköy TSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz basın toplantısı düzenleyerek, konuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne yazmış olduğu dilekçeyi basın mensuplarıyla paylaştı. Rahmi Yılmaz yazmış olduğu dilekçede, yaklaşık 42 bin TL tutan ve Oda bütçesinden karşılanması kararlaştırılan fuar giderinin; bu kararın altında imzası olan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyelerince ödenmesini talep etti

Kararın altına imza atanlar ödesin
31 Mart 2017 Cuma 11:45

İŞTE O DİLEKÇE
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne yazmış olduğu dilekçede şu ifadelere yer verildi:
‘TATİL’ OLARAK NİTELENDİRDİ
Konu: Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunun, kamu gücünü kullanarak oda üyelerinden toplanan gelirleri, şahsi seçim menfaatleri için kullanması. İzmir fuarı gezisi adı altında, kendi taraftarları olan 45 oda üyesinin 2 gece 3 günlük İzmir tatili masraflarının oda tarafından karşılanması.
GEZİYE KATILACAK MECLİS ÜYELERİ BELİRLENMİŞTİ
21.03.2017 tarihli meclis toplantımızda gündeme getirilen 8-12 Nisan 2017 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen İzwood 2017 fuar gezisine dahil edilecek meclis üyelerinin isimlerinin belirlenmesine ilişkin tartışmalar esnasında öğrendiklerimize göre: 
YAKLAŞIK 42 BİN TL TUTUYOR
1- 16.03.2017 tarihli 175/4 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla, oda üyesi 45 kişiyi 8-12 Nisan 2017 tarihinde, gezi amaçlı İzwood 2017 fuarına getirme kararı alınmıştır. Bu gezi masrafları için 2 gece 3 gün konaklama ve ulaştırma dahil 42.000,00 TL. (Kırk İkibin TL) lik harcamanın odamız tarafından karşılanmasına dair yönetim kurulu kararı alındığı meclis üyelerine bildirildi. 
ÇERKEZKÖY TSO ÜYELERİNE AİT STANT BULUNMAYACAK
2- İzwood 2017 fuarında, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına ve üyelerine ait herhangi bir stand ve katılımcı bulunmadığı genel sekreter tarafından meclise aktarıldı.
TOPLANTIDA YAŞANANLARI AKTARDI
3- Şahsım söz alarak, aynı konuda çok daha katılımı yüksek ve gelişmiş fuarların odamıza 80 km. mesafede olan Tüyap İstanbul’da olacağını ve bu miktarda para ile 60-70 otobüs tutarak 3500 üyemizin bu fuarda gezdirilmesinin daha doğru olacağını, ayrıca 9 Mayıs 2012 tarihli 3439 sayılı Çerkezköy TSO İnceleme raporunun 91. maddesinde açıkça belirtilen fuar gezileri maddesine aykırı hareket edildiğini, 45 kişiye özel yapılan bu gezi harcamalarında odamızın 3500 üyesinin vebali olduğunu, bu kararın yanlış olduğunun ve bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledim. Herhangi bir incelemede ilgili yönetim kurulu kararında imzası olan kişilerden bu harcamaların tahsil edilme ihtimalinin yüksek olduğu yönünde meclisimizi ve yönetim kurulu başkanını bilgilendirdim. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Süleyman Kozuva da söz alarak, “Biz yönetim kurulu kararı aldık, giden 45 arkadaşın bütün masraflarını (42.000,00 TL) odamız karşılayacaktır, bundan sonra da bu böyle devam edecektir. İtirazınız varsa ret verip Bakanlığa şikayet edebilirsiniz.”, dedi. İlgili meclis gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
‘FUAR ADI ALTINDA SEÇİM YATIRIMI’ İDDİASI
Odamızın kamu gücünü kullanarak topladığı paralar, kişilerin şahsi menfaatleri için değil, tüm üyelerimize fayda sağlaması yönünde kullanılmalıdır. Fuar adı altında seçim yatırımı için, tatil amaçlı yapılan İzmir gezisi ile ilgili yapılan tüm harcamaların ilgili yönetim kurulu kararı altında imzası bulunan yönetim kurulu üyelerinden alınması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.