Kariyer ve İstihdam Fuarı Çerkezköy’de yapıldı

İşveren ve iş arayanlar 4’üncü Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı Çerkezköy Kapalı Pazar Yerinde düzenlendi.

Kariyer ve İstihdam Fuarı Çerkezköy’de yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Ekim 2019 Perşembe 12:30

Tekirdağ İş Kurumu İl Müdürlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı,  Salı günü  törenle açıldı.
Programa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, firma temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen yaptı.
Esen, fuarın işçi, işveren ve ilgili kuruluşları aynı çatı altında buluşturmak, işverenlerin işgücü taleplerini değerlendirmesine imkan vermek, işletmelerin kısa ve orta vadede ihtiyaç duydukları ve duyacakları işgücü açığını gidermek, adaylarla firma temsilcileri arasında ön görüşme imkanı sağlamak, istihdam ortamı oluşturmak, İŞKUR hizmetlerinin vatandaşlar tarafından tanınırlığını artırmak amacıyla düzenlenmekte olduğunu belirterek,  “Fuarda sosyal taraflar, yerel yönetimler, üniversiteler, ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ve sanayici işletmeci işbirliğiyle iş gücü arz edenlerle talep edenler bir araya gelmekte. Ve mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında kalıcı ve kurumsal bir iletişim mekanizması kurulmaktadır. Fuarlar sırasında çeşitli seminer ve sunumlar gerçekleştirilmekte iş arama ve istihdam olanaklarıyla ilgili bilgilerde verilmektedir. Bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz Kariyer Ve İstihdam Fuarını, üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kalkınma Ajansımız ve Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odasıyla paydaş bir şekilde düzenlemekteyiz. Fuar boyunca iş arayanları işverenlerle buluşturma mottosuyla, uzman kişilerce seminer, eğitim ve konferans etkinlikleri düzenlenecektir. Katılımcı firmalar işyerlerinde uygulayacakları ücret politikaları, çalışan kriterleri gibi konularda tanıtımlar yapacaktır. TEKİF 2019’a 110 özel firma, 3 kamu kurumu ve 7 de STK stant açacak. Toplamda 120 stant olacak. Bu stantlarda özel sektörün ihtiyaç duyduğu mavi yaka ve beyaz yaka personel ihtiyacı karşılanacaktır.” dedi.
 “HEM SANAYİ HEMDE TARIM KENTİ”
Esen’in ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan vekili Ayhan Arslan ve  Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin birer konuşma yaptılar.
Son olarak konuşma yapan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım  “İstihdam ne demektir biliyor musunuz?
 Siz sanayiciler olarak en güzel şekilde fabrikalar kuruyorsunuz, yatırımlar yapıyorsunuz. Ama sadece para kazanmıyorsunuz. Sadece ekonomiye katkı, istatistik tablolarında görünen rakamlardan ibaret bir iş yapmıyorsunuz. İsterseniz gözlerinizi kapatın bir düşünün. Bir aile sabahtan kalmışlar sıcak yuvaları kahvaltıya oturuyorlar değerli hanımefendilerin hazırladığı kahvaltılar. Bu kahvaltıda evin beyi, çocuklar ve hanım efendi kahvaltısını yapıyor ve hanımefendi eşini işe uğurluyor. Herkesi gönderdikten sonra hanımefendi yine aynı şekilde toplanıyor, yemekler yeniliyor bey dinlenmeye çocuklar ise derslerin başına hanımda çalışmaya devam ertesi gün yine öyle yine öyle ama bu insanlar şundan eminler yarın ben yine işime gideceğim. Hatta çocuklar büyük, başka bir sevinç doğar, ‘Bizim çocuğumuz şurada işe başlayacak’ Böylece insanlar çok daha mutlu olacak, mutlu aileler oluşacak. Bizim sanayicimiz para kazanmaktan,  ekonomiyi yükseltmekten, ihracat yapmaktan daha fazla bu toplumun temel taşı olan aileye dokunuyor. Asıl önemli olan bu. Ben bunu çok önemsiyorum. Mutlu aile bireyleri ve dolayısıyla mutlu aileler oluşturuyorsunuz. Sanayicilerimizin asıl alkışlanması gereken yönü budur. Tabi ki üretim olacak, tabi ki satış ihracat olacak ama o arada mutlu aileler olacak, toplum daha mutlu olacak. Biz bu istihdam fuarlarıyla buna dikkat çekmeye çalışıyoruz. İstihdamımızı daha fazla nasıl artırabilirizin gayreti içinde olan, bu hassasiyette olan, bunu kendine dert edinmiş olan gerek sanayici, gerek atanmışıyla seçilmişiyle kamu görevlisi tarafından düzenlenen fuarlar ve geliştirilmeye çalışan fuarlar. Böylece mutlu olmak isteyen insanlarla mutlu etmek isteyen insanları bir araya getiriyoruz ve sonunda katlanarak büyüyen mutluluk dolu bir toplum ortaya çıkıyor. Birbirine sevecen, birbirine saygıyla bakan, birbiriyle çok iyi geçinen, ürettiği malı gördüğü zaman ‘bu üretimin bir parçası da benim’, “Bu ekonominin yükselmesinin sebeplerinden bir tanesi benim” diyen insanlar çoğalıyor böylece. Yoksa iş sadece para kazanmak değil. Para kazanılacak ki yeni mutlu bireyler ve yeni mutlu aileler ve toplumun daha mutlu olmasına sebebiyet verecek mutluluk kaynakları ortaya çıkacak. Hepiniz burada bunun için varsınız. Sağ olun, iyi ki varsınız. Sizler çalışanıyla işvereniyle hepiniz çok çok değerli insanlarsınız. Kendinizi önemseyin” dedi.
Konuşmaların ardından 4 kategoride ödüller verildi. 2018 yılında en çok çalışanı olan B/S/H ev Aletleri, Şık Makas Giyim ile Arçelik A.Ş.’ye, istihdamını en çok artıran Arçelik A.Ş., Şık Makas Giyim ve Çetin Sosyal Hizmetler’e, kadın istihdamı en fazla olan Şık Makas Giyim, Bony Tekstil ve Moda Vizyon’a, 2019 yılı Haziran ayı kayıtlarına göre engelli açığı olmayan ve kontenjan fazlası engelli çalıştıran Yünsa Yünlü Sanayi ve Tic. A.Ş., Sistem Alüminyum, Bross Tekstil’e ödülleri verildi.
FUAR ALANINI GEZDİLER
Ödül töreninin ardından Kapalı Pazar Yeri’ndeki fuar alanında kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Mehteran Takımı gösterisi ve Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve davetliler fuarı gezdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.