Kariyerini öğrencilere anlattı

2015-2016 eğitim öğretim yılında düzenlenen ‘Gülerçin’de Kariyer Günleri’ etkinliği kapsamında etkinliğin konuğu Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay oldu. Öğrencilere kariyeri hakkında bilgi veren Kaymakam Kubilay, “Kaymakam ilçe genel yönetiminin başındaki kişidir. Kısacası sorulduğunda ilçeyi yöneten kişidir. İlde ki genel idare kuruluşları idari birimler, kaymakamın gözetimi ve denetimi altında görevini yapıyorlar. Sonuçta bir hizmet mercidir kaymakamlık. Kariyerlik konusu kaymakamlık olduğuna göre tavsiye ediyorum inşallah içimizden çok sayıda arkadaşımız çıkar” dedi

Kariyerini öğrencilere anlattı
20 Kasım 2015 Cuma 16:23

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Özel Gülerçin Koleji 2015-2016 Eğitim-öğretim yılının ilk kariyer günü programında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ağırladı. İlk, orta ve Lise öğrencilerine yönelik yapılan Kariyer günü etkinliğinde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, konuşmasına öğrencilere başarılar dileyerek başlarken, “Önümüzdeki hafta öğretmenler günü ve bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü şimdiden kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan siz değerleri çocuklarımızı yetiştiren büyük fedakarlıklar gösteren değerli öğretmenlerimize yaptıkları hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

3 YILLIK ZORLU BİR STAJ DÖNEMİ VAR

“Kariyer günleri çerçevesinde ilk, ortaokul ve lise öğrencilerimizle beraberiz” diyerek özgeçmişi hakkında öğrencilere bilgi veren Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında ise, “Üniversiteleri hukuk, siyasi bilgiler, iktisadi idari bilimler fakülteleri gibi bölümleri bitirme şartı var. Sınavlarda hem kaymakamlık sınavında ondan öncede kamu personeli seçme sınavında da yeterli puanı almak şartıyla kaymakamlık sınavına katılabiliyorsunuz. Kaymakamlık sınavını kazandıktan sonra 3 yıllık zorlu bir staj dönemi var. Ankara’da kursla başlıyor, daha sonra illerde bütün kurumları geziyorsunuz. Bende Aydın ilinde kaymakam adayı olarak başladım. Hem ilde kurumları gezip tanıyorsunuz daha sonradan da bir ya da birkaç ilçede kaymakamlık vekaletlerinde bulunuyorsunuz” dedi.

ÇEŞİTLİ PROGRAMLAR TERTİP EDİLİYOR

Devam eden eğitimler kapsamında Ankara’da yabancı dil kursuna katıldığını sözlerine ekleyen Metin Kubilay, “Arkasından da yurt dışında yabancı dile ağırlıklı bir eğitime gönderiliyorsunuz. Bizim zamanımızda sadece İngiltere’ydi ve şimdi birçok ülkeye gönderildiğini biliyorum. Yabancı dilin geliştirilmesi bir de son aylarda yoğunlaşan idari yapıyı tanımak bilgi ve görünün artırılması açısından çeşitli programlar tertip ediliyor. Yurt dışından döndükten sonra tekrar bir kaymakamlık kursuna daha gidiyorsunuz. Uzun soluklu bir kurs daha oluyor. Bunun yanı sıra bir müfettişin yanında beraber çalışıyorsunuz. Ben mersin de teftiş sınavında bulunmuştum” açıklamasında bulundu.

İLK GÖREV YERİM AYDIN

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında üç yıl sonunda tekrar bir sınava girildiğini ifade ederek şöyle devam etti; “Bu yeterlilik sınavını tamamlarsanız Kaymakam olarak atanıyorsunuz. Öğrencilerimiz gözü korkmasın son derece güzel bir süreç. Yurt içi ve yurt dışında sizin geleceğinize ve gelişiminize katkıda bulunacak bir fırsat olarak görmek lazım. Kesinlikle çok yararlı olduğunu söyleyebilirim. Yeterlilik sınavından sonra da asil kaymakam olarak ilk görev yerinize kura ile gidiyorsunuz. Bakanlıkta kura çekiliyor neresi çıkarsa oraya gidiyorsunuz. İlk görev yeri olarak aydın çıktı ve 3 yıl stajımı orada tamamladım”

MESLEĞİMDE 23 YILI BİTİRDİM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, konuşmasının sonunda ise, “Kaymakam ilçe genel yönetiminin başındaki kişidir. Kısacası sorulduğunda ilçeyi yöneten kişidir. İlde ki genel idare kuruluşları idari birimler, kaymakamın gözetimi ve denetimi altında görevini yapıyorlar. Sonuçta bir hizmet mercidir kaymakamlık. Kariyerlik konusu kaymakamlık olduğuna göre tavsiye ediyorum inşallah içimizden çok sayıda arkadaşımız çıkar. 23 yılı bitirmiş durumdayım” dedi.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kaymakamlık kariyeri hakkında öğrencilere bilgiler verdikten sonra öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Programın sonunda da Özel Gülerçin Koleji İlkokulu Müdürü Tuğba Zenginal ile Ortaokul ve Lise Müdürü Ömer Kürklü tarafından Kaymakam Metin Kubilay’a çiçek takdim edildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.