Katı Atık Tesisi için start verildi

4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin tüzüğünde yapılan değişiklik ile artık Kapaklı-Büyünyoncalı arasına yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisi için start verildi.

Katı Atık Tesisi için start verildi

Kapaklı-Büyükyoncalı arasında kalan ve Orman Bakanlığı tarafından tahsis edilen 200 dönümün üzerindeki bir alana yapılacak olan 4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne, Veliköy, Kızılpınar, Karaağaç, Çerkezköy, Kapaklı, Büyükyoncalı, Saray ve Beyazköy Belediyeleri ortak olacak. Birlik Başkanlığı'nı Çerkezköy Belediyesi'nin yapacağı 4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'ne Belediyeler nüfusları oranında temsil edecek ve katkı yapacaklar.

ATIKLARIN YERİ BELLİ OLDU

4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin Katı Atık Bertara Tesisi yapması ile birlikte her Belediye Çöp Ayrıştırma Tesisi'ni yaptıktan sonra, topladığı çöpleri buralarda ayrıştıracak ve hiçbir işe yaramayan, kullanılmayan atıkları bu tesise götürerek, teslim edecek.

8 BELEDİYE VAR

8 Belediyeyi kapsayan Birliğe her Belediye nüfusu oranında katkıda bulunacak ve o nüfusa göre üyesi olacak. Son yapılan sayıma göre Çerkezköy Belediyesi'nin nüfusu 60 bin 907 olduğu için Çerkezköy Belediyesi Birlik'te 10 üye ile, 41 bin 956 nüfusu olan Kapaklı 6 üye ile, 20 bin 312 nüfusu olan Saray 3 üye ile, 10 bin 968 nüfusu olan Kızılpınar 1, 8 bin 462 nüfusu olan Karaağaç 1, 4 bin 712 nüfusu olan Veliköy 1, 9 bin 390 nüfusu olan Büyükyoncalı 1 ve 2168 nüfusu olan Beyazköy ise 1'er üye ile Birlik'te temsil edilecek.

ÖNEMLİ BİR SORUNDAN KURTULACAK

Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgenin önemli bir sorundan kurtulacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, tesisin yapılması ile birlikte artık vahşi depolamanın yapılmayacağını, metan gazının çevreye zarar vermeyeceğini ifade etti.

MOBESE'YE TAM DESTEK

4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin tüzüğünde yapıan değişiklikle çalışmalara ivme kazandıran Çerkezköy Belediye Meclisi'nde ayrıca İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi'nde Çerkezköy Belediyesi'ne düşen 964 bin YTL'lik meblağın ödenmesi de kabul edilirken, Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan Çerkezköy belediyesi'ne ait iki katlı yer ise zemin katı BAĞ-KUR Şubesi olmak şartı ile Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na 5 yıllığına 250YTL bedel ile tahsis edildi.

ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi'nin Şubat ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ali Ertem'in Başkanlığı'nda Belediye Meclis Salonu'nda yapılırken, toplantıya Belediye Meclis Üyeleri eksiksiz katıldılar. Açılış ve yoklamanın ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan Karaağaç Beldesi ve Çerkezköy İlçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı görüşülerek, söz konusu yerlerin satışı ile ilgili Belediye Encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündemin 3. maddesinde yer alan Çerkezköy Belediyesi'ndeki münhal bulunan bazı kadrolarda ünvan değşikilği yapılmasının müzakeresi oy birliği ile kabul edilirken, Belediye'de geçici işçi pozisyonunda görevini sürdüren Endüstri Mühendisi Gökhan İnce'nin aynı statüde 2008 yılında da çalıştırılması oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYE HARİTA MÜHENDİSİ LACAK Daha sonra gündemin 5. maddesinde yer alan Çerkezköy Belediyesi'nde münhal bulunan mühendis kadrosunda sözleşmeli mühendis çalıştırılarak, ücretinin tespit edilmesinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Belediye Meclisi'ne bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, 2007 yılında harita aplikasyonları için 12-13 bin YTL piyasaya para ödediklerini, alacakları bir Harita Mühendisi ile bu parayı dışarıya ödemekten kurtulacaklarını ayrıca bu personelin diğer işlerede yardım edeceğini belirterek, sözleşmeli Harita Mühendisi almayı düşündüklerini ifade etti. Konusunda deneyimli bir ismi de bulduklarını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, Meclis'in onay vermesi durumunda bu personeli sözleşmeli olarak işe alacaklarını söyledi.

Başkanın konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, alınacak olan sözleşmeli personele yasanın belirlediği aylık ücretin alt ve üst limitinin tam ortasının verilmesine de karar verildi.

MOBESE'YE TAM DESTEK

Daha sonra ise gündemin önemli maddelerinden biri olan Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy şehir merkezlerinde yapılacak olan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) Projesi yapımı işinin müzakeresine geçildi. B gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, kendilerinin bu projeyi hayata geçtiğimiz yıl geçirmeyi planladıklarını, hatta ihalesinin bile yapıldığını fakat İçişleri Bakanlığı'nın çalışmanın koordineli yapılması teklifi üzerine ihaleyi iptal ettiklerini belirterek, "Bunun üzerine ihaleyi iptal ettik ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmayı bekledik. Ocak ayının sonunda da çalışmalar tamamlanarak, ihale yapıldı. Şuan teklifler inceleniyor. Yapılan ihalenin keşif bedeli 6 milyon YTL'nin üzerinde bir rakam. Bu rakamın bir kısmını İl Özel İdaresi, bir kısmını İçişeri Bakanlığı ve bir kısmını da Çerkezköy, Çorlu ve Tekirdağ Belediyeleri karşılayacak. Keşif bedeli üzerinden bizim ödeyeceğimiz rakam ise 964 bin YTL. Bu rakamın ihalenin açıklanmasının ardından düşeceğini bekliyoruz. Bu gün alacağımız karar ile, Çerkezköy belediyesi'ne düşen kısmı ödemeyi taahüt edeceğiz" dedi.

36 KAMERE OLACAK

MOBESE çalışması kapsamında Çerkezköy'e 36 adet, hareketli kameranın yerleştirileceğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, MOBESE'nn suç ve suçlularla mücadelede önemli bir kazanım olacağını kaydetti.

DESTEK ÇAĞRISI

Bu projeye Çerkezköy'deki ticaret erbabının, işadamlarının da destek vermesini ve katkı koymasını isteyen Belediye Başkanı Ali Ertem'in konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

MOBESE görüşmelerinin tamamlanmasının ardından gündemin 7. maddesinde yer alan Çerkezköy Belediyesi'ne ait Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan sosyal tesisin hizmet amaçlı olarak çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na tahsisinin müzakeresine geçildi.

ŞARTLI TAHSİS EDİLDİ

Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan ve Belediye'ye ait iki katlı yeri Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın hizmet amaçlı olarak kullanmayı istediğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, daha önce ihale ile burasının 550 YTL'ye kiraya verildiğini fakat esnaftan böyle bir talep geldiği için buranın kira gelirinin kendileri için önemli olmadığını kaydetti. Söz konusu yerin bir katına BAĞ-KUR Bürosu'nun açılmak istenmesinin talep edildiğinin Belediye Başkanı Ali Ertem'e hatırlatılması üzerine, daha önce tek katını esnaflara tahsis etme niyetinde olan Belediye Başkanı Ali Ertem, söz konusu iki katlı yerin zemin katına BA-KUR Bürosu açılması şartı ile binayı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na tahsis edilmesinde sakınca olmadığını ifade etti.

Bunun üzerine Belediye Meclisi, söz konusu iki katlı binayı 5 yıl süre ile zemin katına BAĞ-KUR Bürosu açılmak şartı ile aylık 250 YTL bedelle Esnafve Sanatkarlar Odası'na tahsis etti. Bu gündem maddesinin ardından Meclis gündemine sonradan ilave edilen Katı Atık Tesisi için start verildi.

KATI ATIK TESİSİ YAPILIYOR

4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin tüzüğünde yapılan değişikliğin görüşülmesine geçildi. Daha önceki tüzükte 8 Belediye'nin Birliğe üye olduğunu ve her belediyenin bu Birlik'te 2 üye ile temsil edildiğini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, yapılan değişiklikle son yapılan sayım sonuçlarının esas alındığını ve belediyelerin nüfusu oranında temsil edileceğini ve Birliğe katkı yapacağını ifade etti. Belediye Başkanı Ali Ertem4in konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

KAPAKLI-B. YONCALI ARASINDA

Kapaklı-Büyükyoncalı arasında kalan ve Orman Bakanlığı tarafından tahsis edilen 200 dönümün üzerindeki bir alana yapılacak olan 4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne, Veliköy, Kızılpınar, Karaağaç, Çerkezköy, Kapaklı, Büyükyoncalı, Saray ve Beyazköy Belediyeleri ortak olacak. Birlik Başkanlığı'nı Çerkezköy Belediyesi'nin yapacağı 4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'ne Belediyeler nüfusları oranında temsil edecek ve katkı yapacaklar. 4. Bölge Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği'nin Katı Atık Bertara Tesisi yapması ile birlikte her Belediye Çöp Ayrıştırma Tesisi'ni yaptıktan sonra, topladığı çöpleri buralarda ayrıştıracak ve hiçbir işe yaramayan, kullanılmayan atıkları bu tesise götürerek, teslim edecek.

BELEDİYELER BİRLİKTE NASIL TEMSİL EDİLECEK?

8 Belediyeyi kapsayan Birliğe her Belediye nüfusu oranında katkıda bulunacak ve o nüfusa göre üyesi olacak. Son yapılan sayıma göre Çerkezköy Belediyesi'nin nüfusu 60 bin 907 olduğu için Çerkezköy Belediyesi Birlik'te 10 üye ile, 41 bin 956 nüfusu olan Kapaklı 6 üye ile, 20 bin 312 nüfusu olan Saray 3 üye ile, 10 bin 968 nüfusu olan Kızılpınar 1, 8 bin 462 nüfusu olan Karaağaç 1, 4 bin 712 nüfusu olan Veliköy 1, 9 bin 390 nüfusu olan Büyükyoncalı 1 ve 2168 nüfusu olan Beyazköy ise 1'er üye ile Birlik'te temsil edilecek.

Son gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından Meclis toplantısı tamamlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.