Kavakdere’de kaçak hatlara ulaşıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (TESKİ) tarafından yaklaşık 6 milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile ıslah çalışmalarına başlanan Kavak Dere’de gerçekleşen kazı çalışmaları esnasında sanayi kuruluşları tarafından insan sağlığını tehlikeye sokacak şekilde dereye atık bırakan kaçak hatlara ulaşıldı

Kavakdere’de kaçak hatlara ulaşıldı
29 Aralık 2016 Perşembe 15:41

ISLAH ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kavak Dere’nin ıslah çalışmasını gerçekleştiren yüklenici firma SMP İnşaat-Selçuk Dağdeviren İş Ortaklığı Şantiyesi’ni ziyaret ederek yüklenici firma yetkililerinden Kavak Dere ıslah çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Kavak Dere ıslah çalışmalarının Mart ayı içerisinde tamamlanacağını belirten Akay  “Toplam uzunluğu 2 bin 890 metre uzunluğunda olacak Kavak Dere ıslah çalışmalarında bin 400 metrelik kazı tamamlandı. Bir yandan gro beton imalatı yapılırken, diğer taraftan menfez çalışması başlayacak. Hava şartlarında çok büyük olumsuzluklar olmaz ise Kavak Dere ıslah çalışması Mart ayı içinde tamamlanacak” dedi.

YEŞİL ALAN VE YOL DÜZENLEMESİ YAPILACAK

TESKİ’nin ıslah çalışmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy Belediyesi olarak Kavak Dere etrafında yeşil alan ve yol düzenlemesi yapılacağını da kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, ıslah çalışmaları kapsamında Kavak Dere’ye atık bırakan sanayi kuruluşlarında tespitinin yapılarak, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne gereken müeyyidenin yaptırılması amacı ile bildirileceğini de ifade etti.

DEMİR YOLUNA KADAR ISLAH EDİLECEK

Yaklaşık 3 kilometrelik ıslah çalışmasının Kavak Dere’nin Çerkezköy-Kapaklı Yolu üzerinde bulunan köprüden başladığını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay Akay, Kumlu Geçit Emlak Konutları sonunda bulunan demir yoluna kadar derenin ıslah edileceğini belirtti.

TABAN GENİŞLİĞİ 4 METRE YÜKSEKLİK 2.60 METRE OLACAK

Kavak Dere ıslah çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaklaşık 3 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nde Kava Dere’nin taban genişliği 4 metre, tavan yüksekliği 2.60 metre, üst taban genişlik ise 12 metre olacak. Proje içerisinde 2 adet kapalı menfezin bulunacak ve ıslah çalışması trapez kesit şeklinde yapılacak. Çevresindeki gece kondular yıkılan Kavak Dere etrafındaki yeşil alanlar düzenlenerek, vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. 6 milyon TL’lik bir yatırımın ardından Kavak Dere 2017 yılının Mart ayı sonunda ıslah edilmiş olacak. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kava Dere’nin etrafında Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları da yapılarak Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en büyük sorunları çözülmüş olacak” diyerek açıklamasını tamamladı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal beziroğlu - 7 yıl önce
Chp lideri Kemal kılıçdaroğluna
15 temmuzdan bugüne Çıkan khk ların iptali Khk ile görevden alınan memurların göreve iadesi ve Mecliste oylanacak olan Anayasa taslağının iptali için hukuki bir yol var.
15 temmuzda darbeye teşebbüs eden cemaat e üye vekiller mecliste.
80 100 kadar vekil var. Bu kişilerin vekil olması oy kullanmaya hakkı yoktur.
Hükümetin güvenoyu ohal ilanı ve referandum için gereken geçerli geçersiz oy oranını belirleyecek kadar çok oldukları için 15 temmuzdan bugüne alınan meclis kararlarının tamamının yürütmesinin durdurulması ve iptali için anayasa mahkemesi ve danıştaya başvurabilirsiniz. Cemaatçi vekiller soruşturma tamamlanıp meclisten çıkartılana kadar meclis kanun çıkartamaz anayasa yapamaz. Meclis milletin temsil ettiği yerdir darbecilerin değil. bu yöntem size oyda kazandıracaktır kemal beziroğlu