Kavaklı’ya Tarım Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor ​

Vali Osman Bilgin'in katkılarıyla Kırklareli'nin Kavaklı Beldesinde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak

Kavaklı’ya Tarım Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor ​
16 Mayıs 2019 Perşembe 11:43

RESMİ KURULUŞ İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Kırklareli Valiliği himayelerinde yaklaşık bir yıldır fizibilite ve ön hazırlık çalışmaları yapılan ‘Kırklareli Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi’ kurulumu çalışmaları kapsamında Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Kırklareli İl Tarım Müdür Vekili Süleyman Diril, Kırklareli OSB Müdürü Sebahattin Dönmez ve Ajans uzmanlarının katıldığı toplantıda Türkiye çapında süt sığırcılığı alanında örnek olması hedeflenen ve Kırklareli ilinde özellikle aile işletmeleri tarafından yapılan süt sığırcılığı faaliyetlerinin geliştirilmesi için büyük önem taşıyan Kırklareli Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulumu için kurucu heyet tarafından niyet beyanı ortaya konuldu ve resmi kuruluş işlemlerine başlama kararı alındı.

YÜKSEK STANDARTLARDA VE VERİMLİLİKTE ÜRETİM
Kırklareli ili Kavaklı Beldesinde 1000 dönümlük bir arazi üzerine kurulması planlanan bölge süt sığırcılığı alanında modern aile işletmelerine yüksek standartlarda süt sığırcılığı ve süt ürünleri üretimi yapma imkânı verecek altyapı olanaklarına sahip olacak. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, öncelikli olarak Kırklareli ilinin bütün ilçe ve köylerinden bulunan hayvancılık işletmelerinin devletin destekleri ile ölçek büyüterek bu bölgede yer almasını ve yüksek standartlarda ve verimlilikte üretim yapan aile işletmelerine dönüşmesini amaçladıklarını belirtti.

KOORDİNASYONU TRAKYAKA SAĞLAYACAK
Projenin hayata geçirilmesinde Trakya Kalkınma Ajansının görevi, projede yer alan kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlamak olacak.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.