Kaybedecek vakit yok

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılması planlanan Rekreasyon Alanı Projesi, Yeni Kapalı Pazar Projesi ve Kültür Merkezi Projesi, Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen bir program ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerine sunum halinde gösterildi ve görüşleri alındı.

Kaybedecek vakit yok
16 Ocak 2015 Cuma 19:01

Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu'nda Perşembe günü saat 15.00'da düzenlenen toplantı ile Rekreasyon Alanı, Kültür Merkezi ve Pazar yeri projelerinin sunumu yapıldı.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Toplantıya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ömer Kılınç, Hasan Sakallı, Nedim Yılancı ve Uğur Erem, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Akın, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksoy ve ÇTSO Meclis Üyesi Mehmet Danyeli, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi eski müdürlerinden Ali Günal Kahramanoğlu ve belediye personeli katıldı.

ÇERKEZKÖY'ÜN NEFES ALMASI SAĞLANACAK

Düzenlenen toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Rekreasyon Alanı, Kültür Merkezi ve Pazar Yeri ile ilgili taslakların hazırlandığını belirtirken "Planlanan ve taslakları oluşturulan bu projeler ile Çerkezköy daha modern bir görünüm kazanarak, Çerkezköy'ün nefes alması sağlanacak" ifadelerini kullandı.

YAKLAŞIK MALİYET 7 MİLYON TL

Planlanan projelerde taslakların hazır olduğunu fakat son şeklini vermeden önce sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer kuruluş temsilcilerinden de fikir almak istediklerini belirten Akay, öncelikle Yeni Pazar Yeri ile ilgili projeden bahsetti. Mevcut Pazar Yeri'nin 16 bin metrekare bir alan üzerinde bulunduğunu belirten Akay "Bizim hazırladığımız taslak projede Pazar yeri alanı 8 bin 400 metrekareye düşürüldü. 81’er metrekarelik toplam 28 adet dükkan, 395 adet de Pazar standı bulunuyor” dedi. Akay, projenin yaklaşık maliyetinin 7 milyon TL olduğunu ifade etti.

YİNE TAŞKINLAR MEYDANA GELEBİLİR

Proje ile ilgili fikir beyan eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın "Pazar Yeri'nin olduğu yerden dere geçiyor. Burada yine taşkınlar meydana gelebilir. Tüm bu veriler ışığında yeni yapılacak proje, eski Pazar yeri ile aynı kot üzerinden mi yapılacak yoksa kot yükseltilecek mi? Bir diğer husus da gördüğüm kadarıyla yeni Pazar yerinin üzeri kapalı düşünülmüş. Bu haliyle doğal aydınlanmadan mahrum bırakılmayacak mı? Yapının çatısı için başka bir durum düşünülemez mi?” ifadelerini kullandı.

180 SANTİMETREYE KADAR KOT YÜKSELTECEĞİZ


Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de daha önce yaşanan sel taşkınlarında Pazar yeri alanında herhangi bir sakıncalı durumun meydana gelmediğini dile getirerek "Fakat biz yine de kendimizi garanti altına almak adına yeni yapılacak projede 180 santimetreye kadar kot yükselteceğiz. Doğal aydınlanma yönüyle projeyi yeniden gözden geçireceğiz" dedi.

BU ALAN YETERLİ OLMAYACAKTIR

Toplantıda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ da “Pazaryeri için 8 bin 400 metrekarelik alanın yeterli olacağından emin değilim” ifadelerini kullanırken, "Pazar yerinde 90’a yakın yerli esnaf bulunuyor. Bunların dışında bir de dışarıdan gelecek esnaflar var. Bu alan yeterli olmayacaktır" dedi.

8 BİN 400 M2'LİK ALANA PAZAR ESNAFI SIĞIYOR

Başkan Vahap Akay, "Belediye olarak Pazar Yeri'nin bulunduğu alandaki her metrekareye ihtiyacımız var" derken, "Dışarıdan gelen esnafa ‘Gelme!’ deme gibi bir lüksümüz yok. 8 bin 400 metrekarelik alana bir şekilde tüm Pazar esnafı sığıyor. Burada önemli olan bu alanı maksimum seviyede kullanabilmektir. Mevcut haliyle 3 metrekarelik yeri olan esnaf maalesef bolluktan dolayı 20 metrekare alana yayılmış. Kayıt dışılar var” diyerek bu şekilde tüm bu sıkıntıların da önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti.

9 BİN METREKARELİK BAŞKA BİR ALAN YOK

Pazar Yeri ile ilgili fikirde bulunan ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksoy "Kodu 180 santimetre yükseltilecek olan Pazar yerinin altına otopark yapılabilir” diye belirtirken bir diğer fikir de  Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz'den geldi. Karagöz “Pazar yerinin bulunduğu bölgeden kaldırılması fikri de düşünülebilir” dedi. İnsanların Pazar yeri ile ilgili bir alışkanlıklarının olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay da “Ben de Pazar yerinin böylesine değerli bir alanda bulunmasına sıcak bakmıyorum fakat ilçemizde 9 bin metrekarelik başka bir alan yok. Semt pazarı sistemine de geri dönemeyiz” şeklinde konuştu.

REKREASYON ALANI PROJESİ TANITILDI

Toplantıda daha sonra Rekreasyon Alanı Projesi hakkında bilgiler verildi. Projenin 105 bin metrekare alanı kapsadığı, projede, süs havuzları, 5 bin metrekarelik yapay gölet, oturma alanları, 7 bin metrekarelik konser alanı, kamelyalar, kubbeli geçişler, 800 kişilik anfi tiyatro, piknik alanı, spor tesisleri ve dinlenme yerlerinin yer alacağı ifade edildi.

MÜLKİYET SORUNLARIMIZ VAR

Rekreasyon Alanı Projesi ile ilgili bir takım sıkıntıların olduğunu belirten Başkan Vahap Akay "Mülkiyet sorunlarımız var. Dere ıslah çalışmaları hala tamamlanmadı. Bir yandan projenin detaylarını düşünürken, bir yandan da projenin kente adaptasyon sürecini hesaplıyoruz" dedi.

YARIN ÖBÜR GÜN SÖK YAP İŞİNE DÖNECEK

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın da “Projenin ıslah çalışmalarının ardından netlik kazanması gerekiyor. Biz ıslah çalışmaları tamamlanmadan bu işe girişirsek, yarın öbür gün sök yap işine dönecek” diyerek, proje için biraz beklenmesi gerektiğini ifade etti.

ÇERKEZKÖY’ÜN ARTIK KAYBEDECEK VAKTİ YOK

İsmail Akın'ın, projenin bekletilmesi konusundaki fikrine "Bekleme fikrine sıcak bakmıyorum" diye cevap veren Başkan Akay "Çerkezköy’ün artık kaybedecek vakti yok. Benim de kaybedecek vaktim yok” dedi. Bir an evvel projenin hazırlanarak Büyükşehir’e sunulması gerektiğini söyleyen Akay “Büyükşehir’in 2015 bütçesinden payımıza düşeni almalıyız. Dediklerinizin olmasını beklersek 2 kış daha geçer” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ SUNULDU


Toplantı'da son olarak Kültür Merkezi projesinin sunumu yapıldı. Kültür Merkezi Projesi'nde, olmazla olmazların tiyatro ve konferans salonu olduğunu belirten Başkan Akay "Bunun dışında sanat atölyeleri, sergi salonları gibi kısımlar da eklenebilir" dedi.

KÜLTÜREL FAALİYETLERİN GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEĞİ ALANLAR DÜŞÜNÜLMELİ

Kültür Merkezi projesi ile ilgili fikir beyan eden Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Eski Müdürlerinden Ali Günal Kahramanoğlu "Belediyeye yeşil alan kazandırma adına gösterdiği gayretten dolayı teşekkür ediyorum. Kültür Merkezi’nde görsel sanatların ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği alanların da düşünülmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

HALKIN EĞİTİM ALACAĞI YER HALKA YAKIN OLMALI


Toplantı'da son olarak Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç fikir beyan ederken "Trafik her konunun ham maddesidir. Trafik yükünün İlçe geneline yayılması gerekmektedir. Bir tane daha köprüye ihtiyaç vardır. Mevcut Hükümet Konağı'nın bulunduğu alandan kaldırılması ve oraya çok katlı bir otopark yapılmasını düşünüyorum" dedi. Kılıç ayrıca "Halk Eğitimi Merkezi ilçe merkezinde olmalıdır. Burada Devlet resmen vatandaşa ‘Ben sana Halk Eğitimi Merkezi yapıyorum ama sen gelme’ demiş. Halkın eğitim alacağı yer halka yakın olmalı” ifadelerini kullandı. 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin övür - 9 yıl önce
belediye başkanı doğru söylemiş.chp belediye yi aldıktan sonra çalışmalı ki bir daha kaybetmesin.sayın albayrak ta yardım etmeli.
Avatar
huseyin - 9 yıl önce
bu ve bunun gibi projeleri yapmazsa belediye diğer seçimde kaybedebilir.başkan haklı kaybedecek zaman yok
Avatar
PAZARCI - 9 yıl önce
bu toplantida yerli̇ pazarci abi̇leri̇mi̇zden bi̇ri̇leri̇ olsaydi. bi̇zi̇m görüşleri̇mi̇zde alinsaydi
Avatar
Vatandaş - 9 yıl önce
yorumcu arkadaşların ikiside saçmalamış. seçim biteli 10 ay oldu adamın önünde 4.5 senesi varken seçimi değil vatandaşı düşündüğünü anlamamak için aptalın önde gideni olmak lazım. eski başkanlar seçime 6 ay kala ortaya çıkardı bu adam öykle yapmıyor. 120 bin nüfuslu çerkezköyün sosyal alanını haftada 2 gün tezgah kuran pazarcı ne ilgilendirir? pazarcıya ne soruyorlar. bana kalsa pazarı kaldırsınlar komple. esnafa neyi soruyormuş başkan? saçmalamayın.oraya bir tesis yapılacaksa hemen yapılmalı başkan çok haklı. sök yap yapılacak birşey yok dere ıslahı ile derenin etrafındaki alan farklı şeyler.bu yaza yetişsin insanlar faydalansın.