Kayıt için son günler

31 Temmuz tarihine kadar uzatılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırma süresinin bitimine kısa bir süre kaldı.

Kayıt için son günler
26 Temmuz 2007 Perşembe 07:57

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin 6 Temmuz tarihinde 31 Temmuz'a kadar uzatıldığını bundan sonra bir daha uzatılmayacağını belirten yetkililer, kayıt yaptırmayanların resmi işlemlerde ve kamu hizmetlerinde sıkıntı ile karşılaşabileceğini söylediler.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde nüfus kaydı yaptırmayanların Atatürk İlköğretim Okulu Bilgisayar Odası'ndaki Kayıt Bürosu'na başvurması gerektiğini belirten yetkililer, gerçeğe aykırı ikamet adresi beyanında bulunanlara veya kayıt yaptırmayanlara 2.367 YTL idari para cezası uygulanacağını söylediler.

31 Temmuz 2007 tarihine kadar sürecek olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine kayıt yaptırma işlemi, Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere sabah saat 08.30'dan 17.00'a kadar Atatürk İlköğretim Okulu Bilgisayar Odası'nda bulunacak olan Kayıt Bürosu'na başvuruda bulunarak yaptırılabilecek. Başvuruda bulunmayan ve kayıt yaptırmayanlar resmi işlemlerde ve kamu hizmetlerinde kayıttaki adresleri esas alınacağından dolayı gelecekte birçok sıkıntı ile karşılaşabilirler.

Çerkezköy'ün %97'sünün kayıt yaptırdığını belirten yetkililer halen kayıt yaptırmayanların bulunduğunu, bunların 31 Temmuz tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini belirttiler. Gelecekte resmi ve kamu hizmetlerde bu adreslerin esas alınacağını, bunun için adres bilgilerinin kontrol edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, "Çerkezköy'de ikamet eden her fert, kendisinin ve aynı hanede birlikte yaşadığı kişilerin ikamet adresini www.tuik.gov.tr internet adresinde kontrol etmek ve eksiklik veya hata tespit ettiğinde kayıt bürolarına başvurarak adres bilgilerinin düzeltilmesini sağlamakla yükümlüdür. Artık resmi işlemlerde ve kamu hizmetlerinde bu adresler esas alınacağından, gelecekte mağdur olunmaması için adres bilgilerinin kontrol edilmesi çok önemlidir.

CESAZI 2.367 YTL

Askı listelerindeki haneyle ilgili adres ve fert bilgilerindeki düzeltme talepleri, muhtarlıklarda ilan edilen yerlerde, Adres Beyan Formu veya Hatalı Adres Bildirim Formu doldurularak yapılacaktır. Askı listeleri hane ziyaretleri sırasında en son beyan edilen ikamet adreslerine göre hazırlanmıştır. Resmi kayıtlara göre yurtdışında ikamet ettiği tespit edilen kişiler askı listelerinde yer almamaktadır. Başvurularda hanede ikamet eden tüm fertlerin T.C. kimlik numaraları ve nüfus cüzdanı bilgileri hazır bulundurulacaktır. Başvurular, sadece daimi ikamet adresi için yapılacak, yazlık, kışlık veya yayla evi gibi, yıl içinde toplam altı aydan az kalınan yerler için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Gerçeğe aykırı ikamet adresi beyanında bulunduğu tespit edilenlere ve kayıt yaptırmayanlara 5492 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu hükümleri gereği 2.367 YTL idari para cezası uygulanacaktır" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.