Kaymakam Kubilay 112’de incelemelerde bulundu

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, sağlık kurumlarına yönelik düzenlediği inceleme ve denetim ziyaretlerini bu kez 112 Acil Servis ile sürdürdü. 112 Acil Servis İstasyonu’nu ziyaret eden Kaymakam Metin Kubilay, ambulanslar başta olmak üzere Acil Servis İstasyonu fiziki şartları, teknik ekipman ve hasta müdahale süreleriyle ilgili ARMAKOM ‘Arama kayıtlarını) kayıtlarını inceledi

Kaymakam  Kubilay 112’de incelemelerde bulundu
09 Ağustos 2014 Cumartesi 07:57

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, sağlık kurumlarına yönelik inceleme ve denetimlerini sürdürüyor. Kaymakam Kubilay, son olarak 112 Acil Servis hizmetlerine yönelik inceleme ve denetimde bulundu. Çerkezköy 112 Acil Servis İstasyonu’na gelen Kaymakam Metin Kubilay, ambulanslar başta olmak üzere Acil Servis İstasyonu fiziki şartları, teknik ekipman ve hasta müdahale süreleriyle ilgili ARMAKOM kayıtlarını inceledi.
BU KEZ 112 ACİL SERVİS’E GİTTİ
Kaymakam Metin Kubilay, Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve özel hastanelere yaptığı ziyaretlerin ardından bu kez 112 Acil Servis’i ziyaret etti. Halk Eğitimi Merkezi yanında bulunan 112 Acil Servis İstasyonu’na gelen Kaymakam Metin Kubilay, burada İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ve 112 personeli tarafından karşılandı. Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Kaymakam Kubilay’a Çerkezköy’deki 112 Acil Servis hizmetleri hakkında bilgi verdi. Palak, Çerkezköy’de üç 112 Acil Servis İstasyonu bulunduğunu belirterek, “İki tane sabit istasyonumuz var. Bir tane de mobil istasyonumuz olmak üzere toplam üç acil servis istasyonumuz bulunmakta” dedi.
AMBULANSLARDA İNCELEME YAPTI
Kaymakam Metin Kubilay, ilk olarak 112 Acil Servis hizmeti veren ambulanslarda incelemelerde bulundu. İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ile birlikte 112 Acil Servis Merkezi’nde bulunan iki ambulansta incelemede bulunan Kaymakam Metin Kubilay, görevli sağlık personelinden teknik ekipmanlar hakkında da bilgi aldı. Acil müdahale araçlarından kalp cihazlarına kadar teknik ekipmanları tek tek inceleyen yaşam çantası ve müdahale çantasının açıp içlerine bakan Kaymakam Metin Kubilay, ambulans içerisinde bir eksik bulunup bulunmadığını sordu. Sağlık Müdürü Olcay Palak, araçların tam donanımlı olduğunu belirterek, “İki aracımızda 2014 model ve tam donanımlı. Gerçekten son derece donanımlı araçlar. İçlerinde her türlü müdahalede kullanılacak araç ve ekipman bulunuyor. 112 personeli 24 saat esasına göre çalışmakta. Her bir ambulansta üç personel bulunuyor.” bilgilerini verdi.
1 NOLU SAĞLIK OCAĞI VARDI
Ambulanslarda yaptığı incelemenin ardından 112 İstasyonu olarak kullanılan binada incelemelerde bulunan Kaymakam Metin Kubilay, personel dinlenme odaları ve haberleşme santrali ve özelliklede vaka müdahale defterlerini inceledi. Öncesinde 112 Acil Hizmet Binası’nın birinci katında yapılan tadilat çalışmalarını inceleyen Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak’dan bilgi aldı. Palak, daha önce 1 Nolu Sağlık Ocağı olarak kullanılan birinci katın yaşanan sel nedeniyle geçici bir süre için İstasyon Mahallesi’ndeki sağlık ocağına taşındığını ve burada da tadilat çalışmaları yapıldığını kaydetti. Palak, “Tadilat çalışmalarımız bitti. Burada Aile Hekimliği hizmetleri verilecek” dedi. Kaymakam Metin Kubilay, tadilat çalışmalarında gördüğü bazı eksikliklerin giderilmesini isteyerek, “Burada sağlık hizmetleri veriliyor. Bu yüzden hijyene çok önem vermeliyiz” dedi. Kaymakam Metin Kubilay, ayrıca İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak’a İlçe Tarım Müdürlüğü ile irtibata geçerek, 112 Hizmet Binası’nın bahçesinde düzenleme yaptırılması talimatı verdi.
VAKALARA MÜDAHALE SÜRESİ 4 DAKİKA
Bilgisayar üzerinden kayıtları tek tek inceleyen ve yapılan müdahalelerle ilgili olarak ARMAKOM kayıtlarına bakan Kaymakam Metin Kubilay, ambulansların vakalarda olay yerine ulaşma süresini sordu. 4 dakikada müdahalede bulunduklarını söyleyen personelden ziyarette bulunduğu günün kayıtlarını göstermesini isteyen Kaymakam Metin Kubilay, yapılan 112 çağrıları ve adreslerine baktı. Önceki gün ARMAKOM kayıtlarına da bakan Kaymakam Metin Kubilay, 8 ve 9 dakikada gidilen iki ayrı olayla ilgili olarak bilgi aldı. Bu çağrıların nerelerden yapıldığını neden 8 dakikada gidildiğini soran Kaymakam Metin Kubilay, “Bazen açık adres verilmiyor. Mesela İstasyon Mahallesi’nde otobüs durağı diye adres verildi. Oysa orada 4 tane otobüs durağı var. Bu tür durumlarda süre uzayabiliyor” cevabını aldı.
İNSAN SAĞLIĞINDAN DAHA ÖNEMLİ BİR KONU YOK
Yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Metin Kubilay, bir süreden beri sağlık kurumlarına yönelik ziyaretler gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Sağlık hizmetleri insan sağlığını ilgilendirdiği için önceliklerimizin başında geliyor. Bizde bu yüzden sağlık hizmetlerimizin nasıl yürütüldüğünü, eksikliklerin bulunup bulunmadığı ya da ulaştığımız kalite seviyesini görmek için yerinde incelemelerde bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi Devlet Hastanesi ile başladık. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize gittik. Daha sonra özel hastanemize gittik. Bugünde 112 Acil Servise geldik. Burada üç ambulansımızda incelemelerde bulunduk. Kendi gözlerimizle müşahade ettik. Gerçekten tam donanımlı eksiksiz olduklarını gördük. Son olarak acil müdahale sürelerini inceledik. Çok kısa sürelerde müdahalelerde bulunulduğunu gördük. Hatta iki dakikada gidilen yerler var. Bunlar çok önemli” açıklamalarını yaptı.
FİZİKİ ŞARTLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ TALİMATI
Konuşmasını 112 binasıyla ilgili açıklamalarla sürdüren Kaymakam Metin Kubilay, “Şu anda bulunduğumuz binada sel yaşandığı için tadilat çalışmaları yapılmış. Mevcut fiziki şartların iyileştirilmesi için de talimat verdik. Gerek binada gerekse bahçesinde gerekli iyileştirmeler yapılacak ve tabela eksiği giderilecek. İnsan sağlığından daha önemli bir konu yok. Bunu da acil sağlık hizmetlerinde veriyorlar” dedi.
SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM
Yaptığı incelemelerden memnun kalan Kaymakam Metin Kubilay, konuşmasının sonunda ise 112 personeline teşekkür etti. Kubilay, “Bugün buraya gelerek çalışma ortamınızı gördük. 1 yıldır Çerkezköy’deyim. 112 ile ilgili bir olumsuzluk işitmedim. Hep olumlu şeyler duydum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Allah kaza bela vermesin. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
deniz er - 10 yıl önce
sayın kaymakamım çerkezköyün nüfusu artıyor ambulanslar yetmiyor bir kaza oluyor bir sel nolur yeni ambulanslar gelsin ilçemize
Avatar
josep - 10 yıl önce
keşke oarkadaşlar küçücük yerlerde tek seferde 12 kişi kaldıgını da soyleselermıs. hep vatandaşa hızmete bakılıyor ama hızmette çalışanların koşullarından bahsedılmıyor. içler acısı durumda çalışıyor o personel. tek işiniz görüntüyü kurtarmak ......