Kaymakam Kubilay kursları ziyaret etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Anfi Tiyatroda açılan Ebru Kursunu ve Zübeyde Hanım Anaokulunda açılan 3-6 Yaş Etkinlikleri Kursunu ziyaret ederek kurs çalışmaları hakkında bilgi aldı

Kaymakam Kubilay kursları ziyaret etti
23 Mart 2016 Çarşamba 16:08

İLK OLARAK EBRU KURSUNU ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a gerçekleştirdiği ziyaretlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nair ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman da eşlik etti. İlk ziyaretlerine Ebru Kursu ziyareti ile başlayan Kaymakam Kubilay, burada çalışmaları yakından takip ederek kursiyerlerle sohbet etti ve çalışmalar hakkında Kurs Usta Öğreticisi Gülhis Başaran’dan bilgi aldı.

EBRU SANATINDAN ÇOK SÖZ ETTİRECEKLER

Usta Öğretici Gülhis Başaran ve kursiyerleri yaptıkları çalışmalar ve ortaya çıkardıkları güzel eserler nedeniyle tebrik eden Metin Kubilay, “Ebru çok önemli bir Türk-İslam sanatıdır. Genç nesillere bu sanatı en iyi şekilde tanıtmak ve öğretmek gerekiyor. Her geçen gün büyüyen ve gelişen İlçemizde, Ebru Sanatını hep beraber desteklememiz ve daha da yaygınlaştırmamız lazım. Bu şekilde Çerkezköy’ümüzün adını ulusal alanda duyurarak Girişimci Kent ve Marka Kent olma yolunda bir adım daha atabiliriz. İlçemizde Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Atilla Can gibi değerli ebru sanatçılarımız ile Gülhis Başaran gibi usta öğretmenlerimizin önemli çalışmaları var. Kendilerini tebrik ediyorum. İnanıyorum ki zamanla Çerkezköy Ebru Sanatında adından daha çok söz ettirecektir” dedi.

KURSLAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

Ebru Kursu ziyaretlerinden sonra Zübeyde Hanım Anaokuluna geçen Kaymakam Kubilay, burada çocuk bakımını yapabilen, çocuğu sağlıklı şekilde besleyebilen, gelişim özellikleri ve hastalıkların takibini yapabilen, tuvalet alışkanlığı kazandıran, oyun ve müzikle çocuğun gelişimine katkıda bulunan, yaşam ortamını güvenli hale getiren ve çocukla doğru iletişim kurabilen kişiler yetiştirmek amacıyla açılan, 3-6 Yaş Etkinlikleri Kursunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında Kurs Öğretmenlerinden bilgi aldı.

KAMPANYA BAŞLATTIK

Ziyarette konuşan Metin Kubilay, “Vatandaşlarımızın bilgi ve beceri kazanmaları, meslek edinmeleri, kültür ve sanat alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla açılan sosyal, kültürel ve mesleki kurslarımıza büyük önem veriyoruz. 31 Ocak 2014 tarihinde Halk Eğitim Kampanyası başlattık. Fırsat buldukça Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde açılan kurslarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede ziyaret ettiğimiz Ebru Kursuna 15 kursiyer devam etmektedir. Kursiyerlerimiz alacakları 168 saatlik eğitim sonunda sertifika alacaklar ve çalışmaları yılsonunda sergilenecek. 3-6 Yaş Etkinlikleri Kursumuza da 42 kursiyer devam ediyor ve bu kursumuz da 464 saattir. 3-6 Yaş Etkinlikleri Kursu sertifikası alan kursiyerlerimiz öğretmen yada öğretmen yardımcısının gözetimi ve denetiminde erken çocukluk eğitimi kurumlarında çalışabilirler” diye konuştu.

BAŞARILARINDAN DOLAYI TEBRİK ETTİ

Çerkezköy’ün önemli bir sanayi merkezi olduğu gibi, girişimci ruhuyla da ülkemize yön veren bir kent olmasını istediğini belirten Metin Kubilay, “Girişimci bir kent olmak istiyorsak bunu bilgi ve beceri kazanmakla başarabiliriz.7’den 77’ye tüm vatandaşlarımıza hitap edecek, herkesin ihtiyacına, bilgi ve becerisine, hobisine uygun kurslarımız mevcut. Kurslarımız sadece Halk Eğitim Merkezinde değil, Okullarımızda, Sivil Toplum Kuruluşlarında, Derneklerde, Özel Kuruluşlarda. Kısacası herhangi bir konuda 12 vatandaşımız bir araya geldiğinde bize müracaat ederse arzuladıkları her yerde ve her konuda onları kurslarımızla buluşturabiliriz. İlçe olarak çok şükür bu dinamiğe sahibiz. Açılan tüm kurslarımızdan vatandaşlarımız hiçbir ücrete tabi tutulmadan yararlanabilir. Ben bu vesile ile bugüne kadar kurslarımıza katılan her vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Onları ilgilerinden ve gösterdikleri başarıdan ötürü tebrik ediyorum. Son olarak da bütün vatandaşlarımızı Halk Eğitim Kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.