Kaymakam Kubilay'dan 'Gençlik Merkezi' müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çerkezköy'e Gençlik Merkezi yapılıyor. 2 milyon 500 bin TL'ye mal olacak olan Gençlik Merkezi Spor Bakanlığı tarafından yapılırken, 3 kattan oluşacak olan Merkezin mevcut Kapalı Spor Salonu’nun arkasında bulunan alana yapılacağı ifade edildi. Konu hakkında bilgi veren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "İlçemiz için büyük bir gelişme ve yer tesliminin ardından 300 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Gençlerimizin enerjilerini pozitif bir şekilde kullanmaları ve zamanlarını güzel bir şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Gençlik Merkezi büyük bir eksiklikti ve artık bu eksikliği de gidermiş olacağız" dedi

Kaymakam Kubilay'dan 'Gençlik Merkezi' müjdesi
24 Nisan 2014 Perşembe 07:30

BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİ GİDERMİŞ OLACAĞIZ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Güzel Spor Kulübü sporcularının kendisini ziyaret ettiği esnada verdiği müjde ile Çerkezköy'e Gençlik Merkezi'nin yapılacağını ifade etti. Gençlik Merkezi hakkında misafirlere ve basın mensuplarına bilgi veren Kaymakam Kubilay, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecekler ve yer teslimi yapılacak. Merkezin ihalesi yapıldı ve sadece yer teslimi kaldı. Gençlerimizin rahat vakit geçirebilecekleri bir mekan olacak. Merkez 10 ay yani 300 günde tamamlanacak. Geldiğimden beri bu projeyi takip ediyorum ve sadece yer teslimi kaldı. Yer tesliminin ardından da hemen işe başlanacak. Gençlerimizin zamanlarını güzel şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Gençlik Merkezi büyük bir eksiklikti ve artık bu eksikliği gidermiş olacağız" diye konuştu.
İNŞAAT BAŞLADIKTAN SONRA PROJESİNİ ALACAĞIZ
Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal ise, "Gençlik Merkezi 3 katlı olacak. Bodrum, zemin ve birinci katta oluşacak. Her kat bin metrekare halinde yapılacak ve içinde çok amaçlı spor salonu, dans salonu, masa tenisi salonu, doktor odası, mutfağı ve çeşitli odalar bulunacak. İnşaat başladıktan sonrada projesini alacağız" dedi.
TÜM RESMİ İŞLEMLER BAKANLIKTA YAPILDI
Projenin 2 milyon 500 bin TL'lik bir yatırım olduğunu ifade eden Kaymakam Kubilay, "yer tesliminin ardından hemen başlanacak. Çerkezköy için çok güzel bir gelişme. Yeri de kapalı spor salonunun hemen arkasında olacak. Sonuçta bu geç kalınmış bir kazanım. İlçemiz için çok iyi olacak. İnşallah gençlerimize, çocuklarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olur. Projenin tüm maddi kaynağını Spor Bakanlığı karşılıyor. Tüm resmi işlemleri Bakanlıkta yapıldı" açıklamasında bulundu.
GENÇLERİMİZE GÜZEL İMKANLAR SUNACAĞIZ
Gençlik Merkezi'nin yer teslimini bekledikleri için müjdeyi yeni verdiklerini sözlerine ekleyen Kaymakam Metin Kubilay, "Bugüne kadar takip ediyoruz ve yer teslimini beklemiştik. İhale olduğunu öğrendik ve açıklamak istedik. İnşallah belirlenen sürede tamamlanarak Çerkezköy'ümüzün hizmetine sunulur. Çok büyük bir ihtiyaç ve gençlerimizin enerjilerini pozitif bir şekilde kullanmaları gerekiyor. Bunu da sporla, sanatla ve kültür etkinlikleriyle kullanmaları gerekiyor. Bu sayede de gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak onlara güzel imkanlar sunmuş olacağız" dedi.
YIKILIP YENİDEN BİR ŞEY YAPILMASI GEREKİR
Basın mensupları Kaymakam Metin Kubilay'a, Gençlik Merkezi projesinin açıklanmasının ardından kendisine atıl vaziyette olan İstasyon mahallesindeki Kapalı spor salonunun akıbetinin ne olacağını sordular. Kaymakam Kubilay konuyu yakından takip eden İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal'ın bir açıklama yapmasını isterken, söz alan Aysal, "Belediye tarafından yapılan spor salonu ve belediyeye ait. Kendim de baktım atıl durumda ve tadilat falan da olmaz. Eğer orada bir şey yapılacaksa yıkılıp yeniden yıkılması gerekiyor. 2004 yılından beri o halde duruyormuş. Oraya Gençlik Merkezi düşünülüyordu ama Bakanlıktan gelen mühendisler orası dere yatağı olduğu için kabul etmediler. Onun için şu anki salonun yanında yapmaya karar verdik" açıklamasında bulundu.
DEVLETİN KAYNAĞI NEDEN BOŞA HARCANSIN
Metin Aysal'ın yaptığı açıklamanın ardından konuşan Kaymakam Kubilay, "Atıl durumda olan o salonu biran önce görmek istiyorum. 10 sene az bir zaman değil büyük bir kayıp. Sonuçta kamunun malı devletin kaynağı neden boşa beklesin ki, bir şekilde değerlendirilmelidir. Sonuçta bu tarz şeyleri öğrenmemiz lazım ki elimizden geleni yapalım. Eğitime ve spora yeni tesisler kazandırmak ve gençlerimizin ihtiyaçlarına karşılık vermek durumundayız" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yurttaş - 10 yıl önce
sayın kaymakam,o salonunun zararı inat uğruna açmayan ali erteme ödetilmeli...
Avatar
geçlik merkezi - 10 yıl önce
vahap bşk daha fazlasını yapar.sayısaldan anlamadan.