Kayrılan öğrenciler kim?

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, 13 Eylül’de sessiz sedasız yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini Genel Kurul’da dile getirdi. İstanbul’da Bakan Nabi Avcı’nın emriyle puanı okula ön kayıt için bile yetersiz olan bir öğrencinin kaydının yapıldığını hatırlatan Yüceer, “Bu hangi hakka, hukuka, vicdana sığıyor” dedi.

Kayrılan öğrenciler kim?
14 Kasım 2014 Cuma 08:11

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 13 Eylül’de sessiz sedasız yayımlayarak, eğitim camiasında tartışmalara yol açtığı yönetmelik CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer tarafından Genel Kurul’da dile getirildi.

KİMLER KAYIRILDI?

Genel Kurul’da yerinden söz alan Yüceer, “13 Eylül’de Resmi Gazete’de sessiz sedasız yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile liselerde ara sınıflara, puan koşulu aranmaksızın nakil olanağı getirilmiştir. Yönetmeliğe göre, 10, 11 ve 12’nci sınıfların nakilleri için taban puan şartı aranmazken, öğrenci puanı kaç olursa olsun nakil yaptırabilecek; başvurularda puan üstünlüğü göz önüne alınacaktır. Nakillerde tek engel hazırlık sınıfı olan okullar olmuştur. Ancak, bu okullara da boş kontenjan olduğu takdirde, dil yeterlilik sınavından başarılı olanlar nakil olabilecektir” dedi.

KARGAŞA YAŞANDI

Geçen yıl yapılan kontenjan artırımı sonucu da sınıf mevcutlarının 30’dan 34’e çıkarıldığını, böylece tüm sınıf seviyelerinde “boş kontenjan’’ yaratıldığını kaydeden Yüceer, “Velileri ve eğitim camiasını isyan ettiren yönetmelik değişikliği ile kayırılan öğrenciler hak etmedikleri okullara alınmış. Milli Eğitim’de büyük bir karmaşa yaşanmasına neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

HANGİ HUKUKA SIĞIYOR?

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar Amerikan Lisesi’ne, okulun kontenjanının dolmasına ve öğrencinin puanının, okula ön kayıt için bile yetersiz olmasına karşın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazılı talimatı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın emriyle kayıt yapıldığının basına yansıdığını söyleyen Yüceer, söz konusu öğrencinin, özel bir yayın grubunun Yönetim Kurulu Başkanı’nın torunu olduğunun iddia edildiğini bildirdi.

Yüceer, “Bakan Avcı’nın kayıt konusunda bizzat emir verdiği öne sürülmektedir. Ön kayıt için bile puanı tutmayan öğrencinin okula kabul edilmesi hakka, hukuka vicdana sığmamaktadır?” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fevzipaşalı - 9 yıl önce
Sayın milletvekili sen chp li belediye için sorularımı duymazdan gelmeye devam et,bende sormaya devam edeceğim.bugün duymazdan geliyorsun ama tekrar aday olabilirsen 4 ay sonra seçim meydanlarında bakalım yine duymazdan gelebilecekmisin?aslında sorular çok basit 1-çerkezköy belediyesi ramazan ayında kaç paket erzak dağıttı? 2-erzaklar nereden alındı ?3-erzaklar için toplam ne kadar ödeme yapıldı?4-belediyeye erzakları veren şirket Çerkezköy de başka bir esnafa mal veriyor mu?5-bu şirket belediyeye paketleri verirken bu esnafa komisyon verdi mi?6-teski nin kazılarını sürekli aynı müteahhit in yaptığı doğru mu?7-aylık teski ye kaç bin liralık fatura kesiyor?8-bu kişi chp belediye meclis üyesi adayımıydı ?9-atatürk caddesi orta refüj boyama işi 22-d limitlerine uydurulmak için kaça bölündü?10-bu iş toplam kaç binliraya yapıldı?11-işi yapanların chp yönetim kurulu üyesi oldukları doğru mu?12-işi yapanlar boyaları kimden aldı?ne var şimdi bu sorularda.bunlar neden duymazdan geliniyor ve cev
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce
soru sor tama da sen kimsin? gazetenin yorum köşesinden soru soran hayali bir karaktersin neye ne cevabı bekliyorsun :)