‘Kayyum Heyeti kongre tarihini belirlemekten aciz mi ?’

Kısa bir süre önce CHP İl Yönetimi tarafından görevden alınan CHP Çerkezköy İlçe eski yönetim kurulu üyeleri düzenlenen basın toplantısı ile hem İl yönetimini hem de İlçe kayyum heyetini topa tuttular. Görevden alındıktan sonraki süreç ve partiye geçiçi görevle gelen kayyum heyeti hakkında eleştirlerde bulunan eski İlçe Başkanı Sami Özkan, “Belediye Başkanlarının kongre tarihini belirlediği görülmüş şey değildir.Kendilerini kayyum diye ilan edip CHP ilçe örgütü gibi lanse eden kurul kendisine verilen görevi yapmaktan acizmidir ki kongre tarihlerini bile belirlemeyip, normalde 1 aylık olan sürelerini uzatıyorlar” dedi.

‘Kayyum Heyeti kongre tarihini belirlemekten aciz mi ?’
30 Ağustos 2014 Cumartesi 07:31

BÖYLE BİR KARARIN ALINMASINI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ
Görevden alınan CHP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Saim Özkan ve eski yönetim kurulu üyeleri düzenledikleri basıon toplantısı ile İl yönetimi ile İlçe Kayyum heyeti hakkında açıklamalarda bulundular. CHP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Saim Özkan yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlı seçimlerine 20 gün kala görevden alınmamızın çok önemli gerekçeleri olduğunu düşündük fakat gerekçelere baktığımızda 8 ay önce olmuş. Bugün öne sürülen nedenlerle ilgili ne bir uyarı ne de bir yaptırım söz konusu değilken birden bire böyle kararın alınmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu gerekçeler görevden alınmamızı değil tam tersine partimizin ilke, kural ve programına ne kadar bağlı olduğumuzun tarafsız ve adil bir biçimde örgütümüz ile partililerin haklarını koruduğumuzun göstergesidir” diye konuştu.
PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ
CHP Tekirdağ İl Başkanının örgütleri yok saydığını sözlerine ekleyen Özkan, “Bizler her durumda kol kırılır yen içinde kalır diyerek örgütü ve partililerimizi hiçbir zaman  yok saymayıp partimizin tüzük ve yönetmelikleri doğrultusunda çalışmaya devam ettik. Bu çalışmalarımız bundan sonrada aynı kararlılık ve şevkle olacaktır. Biz yaklaşan 2015 seçimlerinde kendi hesaplarımızın peşinde değil partimizin başarısı için çabalıyoruz. Partimizi iktidara taşımak en büyük hedefimizdir” dedi.
ASILSIZ VE HAKSIZ SUÇLAMALARLA GÖREVDEN ALINDIK
Kendilerinin asılsız suçlamalarla görevden alındıklarını savunan Saim Özkan, “Göreve geldiği günden itibaren özveri ile çalışarak başarılı grafik çizen İlçe yönetimimiz ne yazık ki Tekirdağ İl Başkanı tarafından asılsız suçlamalarla haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir kararla görevden almıştır. Referandum Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine akdar devam eden süreçte parti sürekli bir çıkış yakalamışken, Cumhurbaşknalığı seçimine ramak kala örgüten görevden alınması olsa olsa bu çıkışı geriuye çevirmek isteyenlerin telaşıdır. Partinin başarısız olması için seçime günler kala sandık görevlilerinin belirlenmesi ve görevlilerin eğitime alınması için yapılan planlamalar ve çalışmalar dahi durdurulmuştur. Ne yazık ki bu çalışmalar bile yapılmadan seçime gidilmiştir” açıklamasında bulundu.
GEÇİCİ KURUL ATAMALARI NE ANLAMA GELİYOR
Saim Özkan konuşmasının devamında mevcut İlçe Kayyum Heyetine de yüklenerek, “Kongreyi aldığımızda da devraldığımız borçları ve şuan partinin kasasında ne kadar para bulunduğunu biz açıklamayalım kayyum heyeti o miktari kendisi kamuoyuna açıklasın. Geçiçi olarak atanan kurulun daha önce İlçe kongresinde kaybetmeyi hazmedemeyip İlçe yönetimini düşürmek için imza toplayanlardan, hatta bir üyenin de mevcut yönetimden istifa edenlerden olması zaten herşeyi açıklamaya yetmektedir. Daha göreve geldiği günden itibaren İlçe yönetimini düşürmek için imza toplayarak örgütü yok sayarak çalışanları geçiçi kurul atanmaları ne anlama geliyor” ifadelerini kullandı.
HEZİMETİN SEBEBİNİ SORARIZ
Atanan kayyum heyeti için ‘Yanlı Atanan’ yakıştırması yapan Özkan, “Tüzük gereği bir ay içerisinde İlçe kongresini yapmakla yükümlü olduğu halde bu görevini yerine getirememiş ve İl Başkanlığı süreyi  bir ay uzatma gereği duymuştur. Gerekçeleri ise sözde Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmalarıdır. Oysa ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan sonuçlar tam bir hezimettir. 30 Mart yerel seçimlerde  26 Bin 888 oy alan CHP ne yazık ki 10 Ağustos’ta MHP’nin de oylarıyla 25 Bin 194 oy alarak neredeyse 10 Bin oy civarında gerilemeye neden olmuştur. Bu hezimetin sebebini de sorarız” dedi.
KAYYUM HEYETİ KONGRE TARİHİNİ BELİRLEMEKTEN ACİZ Mİ?
CHP eski İlçe Başkanı Özkan konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir kongre tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada İl Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte Genel Merkezin görüşü doğrultusunda tarih belirleyeceklerini söylemiş. Belediye Başkanının kongre tarihi belirlediği nerede görülmüştür. Belediye Başkanlarının kongre tarihini belirlediği görülmüş şey değildidr.Kendilerini kayyum diye ilan edip CHP ilçe örgütü gibi lanse eden kurul kendisine verilen görevi yapmaktan acizmidir ki kongre tarihlerini bile belirlemeyip normalde olan 1 aylık sürelerini uzatıyorlar. Kongre tarihi belirlemekten aciz heyetin sıra görevden alınan yönetime çamur atma konusuna gelince görevlerini gayet güzel yerine getiriyorlar”
CHP TABANI OYUNLARIN KİMDEN KAYNAKLANDIĞINI İYİ BİLMEKTEDİR
Yaşanların tutarsızlık içinde olduğunu sözlerine ekleyen Saim Özkan, “CHP’nin Çerkezköy’de başarılı olmaması için kolları sıvayan bu zihniyete asla geçit vermeyeceğiz. CHP tabanı bu oyunların kimlerden kaynaklandığını çok iyi bilmektedir. Tabanımızın partisine sahip çıkarak bu oyunları bozacağına yürekten inanıyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan herkesi kucaklayan başarılı bir çalışmadan sonra yerel seçimlerde başarılı olmuş bir örgütün üyeleri olarak dün olduğu gibi bundan sonrada partimizin yanında, partimizin başarısı için çalışacağız. CHP kişisel menfaatlerin ve gelecekte yerini sağlamlaştırmak isteyenlerin partisi değil, demokrasi ve insan hakları üstünlüğü için çalışaların partisidir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.