Kazadan 1 ay sonra beyin kanaması geçirdi

Geçirdiği motosiklet kazasının ardından eski sağlığına kavuşan ancak kazadan yaklaşık 1 ay sonra beyin kanaması geçiren hasta, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Akyüz’ün, hastanın bilinci açıkken gerçekleştirdiği operasyonla iyileşti

Kazadan 1 ay sonra beyin kanaması geçirdi
14 Kasım 2016 Pazartesi 12:56

UYUŞMA VE GÜÇ KAYBI
Yaklaşık 1 ay önce küçük çaplı bir motosiklet kazası geçirdiğini belirten Hızır Güney isimli 50 yaşındaki hasta, gördüğü tedavi sonrası kısa bir sürede kazanın getirmiş olduğu rahatsızlıkları atlattığını dile getirdi. Kazadan yaklaşık 1 ay sonra vücudunda uyuşma ve güç kaybı olduğunu dile getiren evli ve 5 çocuk babası Hızır Güney, “Kaza sonucu beynimde ödem oluşmuş ve bu ödem büyüyerek beyin kanamasına sebebiyet vermiş.” dedi.
BİZE GÜVEN VERDİ
Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne gelmeden önce pek çok doktor gezdiklerini fakat bu doktorları ameliyat gününü geç vermesinden dolayı tercih etmediklerini dile getiren Güney, “Buraya gelip Feyzullah Hocamızla tanıştık ve o bize güven verdi. Bunun acil bir durum olduğunu ve hemen ameliyata alınmam gerektiğini belirtti.” diye konuştu.
TEŞEKKÜR ETTİ
Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Akyüz’ün sayesinde eski sağlığına kavuştuğunu ifade eden Güney, “Başta Feyzullah Hocamız olmak üzere hastanenin tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
BİLİNCİ AÇIK BİR ŞEKİLDE AMELİYATA ALINDI
Hastanın hastaneye baş dönmesi, baş ağrısı, dengesizlik ve uyuşma şikayetleriyle geldiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Akyüz, “Hastamızın beyin MR’ı çekildi ve hastanın beyin kanaması geçirdiği görüldü. Hastaya genel anestezi vermeden, lokal anestezi ve hastanın ağrı duymasını engelleyen bir anestezik madde ile hastamızı ameliyata aldık. Operasyon esnasında hastamızın bilinci açıktı ve onunla operasyon boyu konuşarak beyin kanamasını boşalttık. Hastamızı iki günlük yatışın ardından da taburcu ettik.” açıklamasında bulundu.
YAŞLILARDA UFAK KAZALARIN ARDINDAN BEYİN KANAMASI GÖRÜLEBİLİR
Hastanın, geçirdiği trafik kazasının ardından, yaklaşık 1 ay sonra beyin kanaması geçirmesinin çok kritik bir durum olduğunu dile getiren Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Akyüz, “Yaşlı insanlarda, geçirilen ufak kazaların ardından uzun zaman geçmesine rağmen beyin kanaması görülebilir. Bu kazalardan sonra ‘kronik kanama’ denen kanama tipi görülebiliyor. Yaşlılarda da beyin küçüldüğü için kanamalar yavaş yavaş boşluğu dolduruyor ve beyin kanamasına neden oluyor. Hastalar, semptomların yaşlılıktan olduğunu zannedip hastaneye gitmeyebiliyor.” dedi.
GENEL ANESTEZİ VERİLMEDİ
Hastayı tamamen uyutmayıp, genel anestezi ve ağrı duymasını engelleyen anestezik bir maddeyle ameliyat etmesinin nedeninden de bahseden Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Akyüz, “Yaşlılara genel anestezi verince uyandırmak biraz zor oluyor. Ayrıca genel anestezi verildiğinde hastanın yatış süresi uzuyor ve komplikasyonlar artıyor. Hem hastanın yatış süresini kısaltmak hem de artabilecek olan komplikasyonları engellemek için ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirmedik.” ifadelerini kullandı.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.