“Kazanan Kapaklı halkı olacak”

​​​​​​​Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilk meclis Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığı’nda yapıldı. Çetin, “Kapaklı’ya hizmeti getirmeye konsantre olmamız gerekiyor. Biz devletin gücünü buraya getirmeye çalışacağız. Sizlerle beraber de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü buraya getirmeye çalışacağız. Nihayetinde Kapaklı halkı kazanacak” dedi.

“Kazanan Kapaklı halkı olacak”
18 Nisan 2019 Perşembe 11:57

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıya Metin Kanat, Seyfi Özgerçek ve Şakir Demirel mazeretli olarak katılmadı. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçeye yatırımların gelmesi için Büyükşehir Belediyesi ve devletle iyi ilişkiler kurulacağını ve kazananın Kapaklı halkı olacağını söyledi. Açılış ve yoklamanın ardından başlayan toplantıda ilk olarak 2018 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporunun okunması sırasında meclise Kapaklı Belediyesi birinci başkan vekili İbrahim Aktürk başkanlık etti. İlgili gündem maddesinde AK Parti Meclis Üyeleri çekimser oy kullanacaklarını ifade etti. Sonrasında Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Grubumuz faaliyet raporunu inceledi. Ben zaten geçen dönem de buradaydım. Faaliyetleri bir önceki yönetimin yapmış olmasından kaynaklanan böyle bir tercihte bulundular. Saygı duyuyoruz kendilerine. Meclisimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki faaliyetlerimiz hep birlikte oybirliği ile kabul olur” diye konuştu.
OY BİRLİĞİ İLE HAREKET EDİLMESİNE VURGU YAPTI
Şahsi olarak bir konuşma gerçekleştiren CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan, “Biz başkanımla beraber Tekirdağ’da 5 yıl görev yaptık. Aldığımız kararların yüzde 93 veya 97’si civarında büyükşehirde aldığımız kararları oybirliğiyle aldık. Belediyeler burada yaşayan vatandaşlara hizmet yapmak için kurulu. Hizmetler 2 türlü oluyor. Merkezi yönetim ve yerel yönetim kanalıyla. Şu andaki kanun büyüklerimiz tarafından ilçe belediyelerinin yetkileri artırılır diye düşünüyorum. Burada ne karar alırsanız alın, aldığınız kararları oybirliği ile alsanız bile büyükşehirden onaylatamadığınız an gitmiştir. Bizler Kapaklı’nın ekmeğini yiyor, suyunu içiyoruz. Buranın davası için burada da sizin yanınızda olacağız. Büyükşehirde de Kapaklı için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Kararlarımızın da oybirliği ile olması için elimizden gelen hassasiyeti de ben şahsım olarak söylüyorum, göstermeye çalışacağız. Makamda yükselen insanlar gönülde alçalmadığı sürece başarılı olamaz” şeklinde konuştu.
“GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ”
Seçim sonrası ilk olarak Kapaklı Belediyesi’nde görevli personelle bir araya geldiğini açıklayan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Seçim propagandası süresince her yerde şunu söyledim. ‘Biz tüm güçlerimizle, tüm değerlerimizle, farkındalıklarımızla beraber Kapaklı’yı yönetmek istiyoruz’ dedim. Mazbatayı aldıktan sonra 2’nci gün belediye personellerimizle bir araya geldik. ‘Pazar günü seçim bitti, artık önümüzde 5 yıl var. Liyakat sahibi, tecrübeli bir ekip var. Bu 5 yıl içinde bu ekiple beraber nasıl daha verimli, nasıl daha iyi çalışırız onun derdindeyiz’ dedim. Meclis üyeleri arasında da birlikte büyüdüğümüz, çocukluğumuzun birlikte geçtiği arkadaşlarımız var. Siyaseti öğrendiğimiz büyüklerimiz var. Her beraber burada 120 bin nüfuslu Kapaklı’nın sorunlarını çözmek için ortak paydada, ortak akılda buluşup hizmet etmek istediğimi ifade ettim. Ben bu samimiyeti ortaya koymaya çalışacağım. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
“ALBAYRAK BİZİ ÇOK SICAK KARŞILADI”
Büyükşehir Belediyesiyle ortak çalışacaklarını da söyleyen Çetin, “Mazbatamızı alınca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ı ziyaret ettik. Bizi çok sıcak karşıladı. Parti gözetmeksiniz, parti rozetlerini çıkarttık. Kendisi de aynı şeyi ifade ediyor. Bizim gruplarımız var. Ama sonuçta ortak grubumuz Kapaklı ve Tekirdağ’da yaşayan hemşehrilerimiz. Gayemiz onlara hizmet etmek. Ben bu sıcaklığın burada inşa olacağına, bunu yaşatacağımıza inanıyorum. Güzel bir 5 yıl geçireceğimize inanıyorum. Yeni meclis üyelerimizin duyguları bazen derinleşebiliyor. Bunu zaman içinde hep beraber değiştireceğimize inanıyorum. Şuanda sükunet içinde, sabırla proje üretmeye, Kapaklı’ya hizmeti getirmeye konsantre olmamız gerekiyor. Biz devletin gücünü buraya getirmeye çalışacağız. Sizlerle beraber de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü buraya getirmeye çalışacağız. Nihayetinde Kapaklı halkı kazanacak” diye konuştu. Sonrasında denetim raporu okundu. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.