Kent Konseyi Meclisleri kuruluyor

Saray Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Mehmet Bilecen Başkanlığı’na Kent Konseyi Kültür Evi’nde toplandı. Gündem maddelerinin görüşülüp değerlendirildiği toplantıda Kent Konseyi Meclislerinin bir an önce kurulması için çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı

Kent Konseyi Meclisleri kuruluyor
23 Eylül 2014 Salı 08:10

Saray Kent Konseyi Yürütme Kurulu yeni dönemin ikinci toplantısını Başkan Mehmet Bilecen Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

MECLİSLER FAALİYETE BAŞLAMALI
Beş gündem maddesinin görüşüldüğü yürütme kurulunda ilk olarak Kent Konseyi Meclislerinin oluşturulması ele alındı. Başkan Bilecen Engelliler, Kadın, Gençlik ve Çevre meclislerinin biran önce kurulup faaliyete başlaması gerektiğini söylediler. Yürütme Kurulu’nda bulunan muhtarlarda meclislerin mahallelerde de kurulması gerektiğini ifade ederek, “Özelikle Saray Merkeze yakın mahallelerde kurulacak meclisler yerinden yönetimin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır” dediler.

METRUK BİNALAR YIKILMALI
Yürütme Kurulu’nda görüşülen ikinci madde metruk binaların belirlenmesi oldu. Bu başlıkta söz alan yürütme kurulu üyeleri, metruk binaların zararlı madde kulacıların yuvası haline geldiğini ve bu yüzden bir an önce yıkılması gerektiğini ifade ettiler.

ENGELLİ PARKLARI YAPILMALI
Yürütme Kurulunun görüştüğü bir diğer madde Engelli Park yerlerinin belirlenmesi oldu. Engellilerin sokakta kendileri rahatça ifade edebilmeleri için Engelli Parklarının oldukça önemli olduğunu söyleyen Yürütme Kurulu Üyeleri, bu çalışmanın hayata geçmesi için Belediye’ye büyük görev düştüğünü ifade ettiler.

ENGELLİ ULAŞIM ARACI ALINMALI
Kurulda görüşülen bir diğer madde ise Saray Belediyesi’nin projeler içinde yer alan Engelli Ulaşım aracının alınması oldu. Engellilerin özelikle eğitim ve sağlık gibi hizmetlere ulaşmasında Engelli Ulaşım aracının çok faydalı olacağını söyleyen Yürütme Kurulu Üyeleri, bu talebin bir dilekçe ile meclise iletilmesini kararlaştırdılar.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE SEMİNERİNİ DÜZENLENECEK
Yürütme Kurulu son olarak Uyuşturucu ile mücadele seminerini görüştü. Bu başlıkta söz alan Başkan Bilecen, Saray Belediyesi ve Doğayı Koruma Derneği öncülüğünde düzenlenecek seminere Kent Konseyi’nin tüm gücüyle destek vereceğini söyledi. Yürütme Kurulu Üyeleri de özelikle bonzaiye karşı çok daha kapsamlı ve etkili çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.