Kent Konseyi’nde Funda Serfiçe dönemi

Çerkezköy Kent Konseyi’nin 13.olağan kongresinde başkanlığa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve aynı zamanda Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Funda Serfiçe seçildi

Kent Konseyi’nde Funda Serfiçe dönemi
28 Haziran 2016 Salı 15:28

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Kent Konseyi’nin 13.olağan kongresi Kent Konseyi Binasında yapıldı. Yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertelenen Çerkezköy Kent Konseyi’nin 13.olağan kongresine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem ile Serdar Ürkmez, Çerkezköy Kent Konseyi Kurucu Başkanı Şükrü Dumanlar, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, mahalle muhtarları, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Kent Konseyi Delegeleri ile davetliler katıldı.

KATKILARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda akabinde de İstiklal Marşı okundu. Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Çerkezköy Kent Konseyi olarak 2 yıl sizlerlerle birlikte olduk. Bu süre içerisinde oldukça başarılı çalışmalara imza attık.” dedi. Çalışmalarında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan çok büyük destekler gördüklerini anlatan Karagöz “Belediye Başkanımız Vahap Akay’a çalışmalarımıza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Kendinin desteği bizlere güç verdi. Bu süre içerisinde ayrıca Yürütme Kurulu Üyelerimize de verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Yeni dönem için aday olmadığını sözlerine ekleyen Karagöz, “Görev yapmış olduğum süre içerisinde birine hakkım geçmişse helal etmesini istiyorum, benim de hakkım varsa helal olsun. Bundan sonraki süreçte yeni yönetime başarılar diliyorum. Kendilerine her türlü desteği sunacağımızı bilmelerini istiyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Çerkezköy Kent Konseyi çatısı altında faydalı çalışmalar yapılacaktır. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Çerkezköy Kent Konseyi Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’ün konuşmasını tamamlaması sonrasında divan heyeti oluşturuldu. Sunulan bir önerge doğrultusunda Divan Başkanlığına THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül getirilirken katip üyeliklere ise Metin Milli ile Tuncay Üstünol seçildi.

ÇERKEZKÖY’ FAYDALI HİZMETLERİ OLACAKTIR

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Çerkezköy Kent Konseyimiz bu başarılı çalışmalarla hem Tekirdağ hem de bölgemizde örnek gösterilir hale geldi. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak Çerkezköy Kent Konseyi ile güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Bu birliktelikten Çerkezköy için faydalı çalışmalar yapıldı. Sivil toplum kuruluşlarında görev almak hiç kolay değil. Serkan Karagöz görevini layıkıyla yerini getirmiştir. Kendisi bundan sonraki dönemde de Çerkezköy’e faydalı çalışmalar ve hizmetleri olacaktır” dedi.

FİKİR AYRILIKLARI DA OLABİLİYOR

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’ün geçtiğimiz hafta yapmış olduğu açıklamada ‘Başkan Vahap Akay’a kırgınım ve küskünüm’ şeklindeki açıklamasına atıfta bulunarak konuşmasını sürdüren Başkan Akay, “Kırgınlıklar, dargınlıklar olabilir. Bütün bunları belediye başkanı olarak göğüslüyorum. Benim kimseye dargınlığım da yok, küskünlüğüm de yok. Serkan Karagöz ile şimdiye kadar her zaman abi-kardeş anlayışı içerisinde olduk. Eğer bir hatamız olduysa af ola. Biz her çalışmaya Çerkezköy’e maksimum fayda sağlama açısından bakıyoruz. Zaman zaman fikir aykırılıkları da olabiliyor” açıklamasında bulundu.

PLAKET TAKDİM ETTİ

Başkan Vahap Akay konuşmasının devamında ise, “Çerkezköy Konseyi çalışmalarına katkı sağlayan İlçe Halk Eğitim Merkezi’ne de teşekkür ediyorum. Kendilerinin her zaman için katkıları olmuştur. Tüm katkı verenlere de teşekkür ediyorum. Çerkezköy’e maksimum fayda sağlama adına tüm kurumlarla omuz omuza çalışıyoruz. Tüm kurumlara aynı mesafedeyiz. Bundan sonra da aynı anlayış içerisinde çalışmalaya devam edeceğiz.” Başkan Akay konuşması sonrasında hizmetlerinden dolayı Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’e plaket takdim etti.

SERFİÇE VE EKİBİNE BAŞARILAR DİLEDİ

Plaket için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Serkan Karagöz, “Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a kullanmış olduğu ifadeleri için teşekkür ediyorum. Bu konuşmaya ancak şapka çıkartılır. Bizler Çerkezköy sevdalıları olarak çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz. Bizlerin kimseye şahsi olarak kırgınlığı, dargınlığı olamaz. Bizim kırgınlığımız hizmet kırgınlığıydı. Benden sonra görev yapacak Funda Serfiçe arkadaşımıza ve ekibine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İKİ YILLIK ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Altıncı gündem maddesi gereğince Serkan Karagöz, 2 yıllık görev süreleri içerisinde yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Sonrasında divan başkanlığına iki adet önerge sunuldu. Kurucu başkanın doğal delege olması talebi ile delege olabilme şartını genel kurul onayına bağlayan talep oy birliğiyle kabul edildi.

SERFİÇE OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Son gündem maddesinde seçimlere geçildi. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı için Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve aynı zamanda Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Funda Serfiçe adaylığını açıkladı. Kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Funda Serfiçe adaylık gerekçelerini anlattı. Bir başka aday çıkmayınca oylamaya geçildi. Funda Serfiçe oy birliğiyle Çerkezköy Kent Konseyi başkanlığına seçildi.

DESTEK GÖSTERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kongrede ayrıca Çerkezköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri de seçildi. Yürütme Kurulu Yedek üyeliklerine Necmi Akman, Tahsin Akgün, Rağbet Erol ile Furkan Tülün; Çerkezköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu Yedek Üyeliklerine ise Özer Adalı, Mehmet Çetin, Selda Karacalar ile Tuncay Üstünol seçildi. Kongresinin sonunda yeniden kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, kendilerine gösterilen güven için teşekkür etti. Dilek ve temennilerin ardından Çerkezköy Kent Konseyi olağan kongresi sona erdi.
 
Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman - 8 yıl önce
Çerkezköy e yararlı hayırlı olsun inşAllah serkan abi gibi zor gelir bidaha büyüteç le ararsınız artik sayin yetkili kisilerim
Avatar
kerim - 8 yıl önce
Hayırlı ugurlu olsun. çerkezköy ü merkez değil mahalleleri içinde çalışmasını temenni ederim