Kent konseyinden tiyatro kursu

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından ‘Tiyatro eğitimi ve temel oyunculuk atölyesi’ kursu açılıyor. 8 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında 144 saatlik eğitim programına 12 yaş ve üzeri herkes katılabilecek. Ücretsiz olarak düzenlenecek kursun ardından katılımcılara katılım belgesi verilecek

Kent konseyinden tiyatro kursu
22 Mayıs 2015 Cuma 20:25

 EĞİTİMLERİ SARIOĞLU VE SÖNMEZ VERECEK

 

‘Tiyatro Eğitimi ve temel oyunculuk atölyesi’ düzenleniyor. Çerkezköy Kent Konseyi tarafından ücretsiz olarak düzenlenecek olan kurs 8 Haziran tarihinde başlayarak 4 Temmuz tarihinde sona erecek. 12 hafta (144 saat) sürecek olan kurs sonunda kursiyerlere katılım belgesi verilecek. 12 yaş ve üzeri herkesin katılabileceği kurs pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Kent Konseyi binasında 13.00-17.00 saatleri arasında Tahsin Sarıoğlu ve Ercan Sönmez tarafından verilecek.

 

KATILIM BELGESİ VERİLECEK

 

Kurs hakkında bilgi veren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, "Başarılı olan öğrencilere katılım belgesi ve Çerkezköy Kent Konseyi tiyatro topluluğu kadrosunda oyuncu olarak oyunlarda yer almaları sağlanacaktır. Programın içeriğinde ise, tiyatro tarihi, iyi bir oyuncuda olması gereken özellikler, diksiyon-fonetik (ses, nefes, boğumlama), doğaçlama-beden dili-hareket, oyunculuk-rol/oyunculuk-hareket ve sahne uygulamalar yer alıyor” dedi.

 

MESLEK OLARAK YAPMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLABİLMEK

 

Programın amacı hakkında da konuşan Karagöz, “Keşif ve araştırma becerilerine sahip olmak, farkındalık ve özgüven sahibi olmak, doğaçlama becerileri kazanma ve geliştirmek, utangaçlık, içe kapanıklık ve asosyallik handikaplarını aşabilmek, kendini ifade edebilmek, duyu, duygu kontrollerini sağlamak, sanat dallarını tanıma ve bilgi kazanmak, sahne, kulis, rol, ezber, oyun teksti bilgilerini kazandırmak ve oyunculuğu ileride ciddi meslek olarak yapmak isteyenlere yardımcı olabilmek” açıklamasında bulundu.

 

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.