Kent Konseylerinden GDO’suz proje

Tekirdağ’da bulunan Kent Konseyleri, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası işbirliği ile ‘Ata Tohumlarımıza Sahip Çıkıyoruz’ isimli bir proje geliştirdi. Proje kapsamında gerçekleşecek olan Tohum Takas Şenliği’nde, korunmasına karar verilen yerel tohumlar (GDO’suz), kurulacak olan çoğaltma ağı ile yayılım gösterip varlıklarını sürdürmeye devam edecekler

Kent Konseylerinden GDO’suz proje
03 Şubat 2017 Cuma 09:58

9 KENT KONSEYİ VE ZİRAAT MÜHENDİSLER ODASI İŞBİRLİĞİYLE
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Kapaklı Kent Koseyi Başkanı Fahrettin Gür projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Tekirdağ’ın yerel tohumlarını sahiplenmek amacıyla Tekirdağ’da bulunan kent konseyleri ile ortaklaşa ‘Ata Tohumlarına sahip çıkıyoruz’ projesini hayata geçirdik. Projede Tekirdağ Kent Konseyi, Süleymanpaşa Kent Konseyi, Çorlu Kent Konseyi, Malkara Kent Konseyi, Kapaklı Kent Konseyi, Ergene Kent Konseyi, Saray Kent Konseyi, Şarköy Kent Konseyi, Çerkezköy Kent Konseyi ve Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası yer alıyor” dedi.
TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ 21 MART’TA
Sebze, tahıl yetiştiriciliği yapanların ellerinde bulunan doğal tohumları toplayıp çoğaltmak istediklerini ifade eden Gür, “Ardından ise üreticilere dağıtmak istiyoruz. Kısacası ise tohumlarımızın yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Bu tohumları daha sonra ise küçük küçük torbalara koyarak istifleyeceğiz. Tohum Takas şenliği 21 Mart Salı günü saat 11.00’de Süleymanpaşa’da bulunan tarihi bedestenin yanındaki meydanda gerçekleşecektir. O gün toplanan tohumları üreticilerimize dağıtacağız. Bu proje gerçekten gelecek nesillerin sağlığı açısından çok önemlidir” açıklamalarında bulundu.
ÇOĞALTMA AĞI KURULACAK
“Korunmasına karar verilen yerel tohumları ellerinde bulunduran üreticiler bize ulaşsınlar ve hep birlikte kuracağımız çoğaltma ağı ile yerel tohumlarımıza can suyu olmak için bir yola çıkalım.” diyen Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, “Tekirdağ yerel tohumları, yıllarca sizin sayenizde yaşadı ve bugünlere geldi. Yine sizlerin sayesinde yayılım gösterip topraklarımızdaki ebedi varlıklarını sürdüreceklerdir. Evinde ve elinde tohum olan, bu işe sevdalı olan, bilgili olan insanlarımız projeye artı değer katacaktır. Halkımız elindeki tohumları mahalle muhtarları vasıtasıyla kent konseyine ulaştırmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.