Kent Park’a buralar da dahil edilsin

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’de yaklaşık 75 dönümlük alanda inşa etmeyi planladığı Kent Park için Çerkezköylü vatandaşların yeni bir talebi var: “Subay Lojmanlarının bulunduğu alan da Kent Park’a dahil edilsin ve şehir merkezi içindeki park alanı daha da büyüsün”

Kent Park’a buralar da dahil edilsin
12 Mayıs 2017 Cuma 09:15

HEDEF SUBAY LOJMANLARI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’de bulunan Adnan Kahveci Parkı, Astsubay Lojmanları, Eski Otogar ve Kapalı Pazar Yerinin bir bölümünde (yaklaşık 75 dönümlük alanda) inşa edeceği Kent Park şüphesiz ki Çerkezköy’ün çehresini değiştirecek. Şehir merkezine inşa edilecek olan ve cazibe merkezi haline gelmesi tahmin edilen bu alanın daha da genişletilmesini isteyen Çerkezköylüler hedef olarak da Subay Lojmanlarının bulunduğu alanı gösterdi.
DEĞERLENDİRİLEBİLECEK 50 DÖNÜME YAKIN ARAZİ VAR
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 917 ada 1 ve 3 nolu parsellerde; 39 bin 307,67 metrekare ve bin 127,66 metrekare olmak üzere toplamda 40 bin 435,33 metrekarelik alanda Subay Lojmanları, imar planın Askeri Stratejik Alan olarak görünüyor. Lojmanların hemen arka tarafında 917 ada 2 nolu parselde 7 bin 499,11 metrekare, 918 ada 1 nolu parselde ise 3 bin 074,82 metrekare park alanı bulunuyor.
40 BİN METREKAREDE SADECE ASKERİ GAZİNO HİZMET VERİYOR
40 bin metrekarelik alanda bulunan subay lojmanlarının içerisinde sadece Askeri Gazinonun hizmet verdiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Alanın geri kalanındaki yapılar atıl durumda. Mevcut alan Belediyeye tahsis edilip, alanın belli bir bölümüne en az Polis Evi gibi faal bir Orduevi inşa edilerek geri kalan yerler de Kent Park’ın devamı şeklinde yapılandırılabilir. Kent merkezinde bulunan, çoğu kısmı atıl durumda olan bu alan çok güzel değerlendirilebilir.” ifadelerini kullandı.
SUBAY LOJMANLARI KENT PARK PROJESİNE DAHİL EDİLSİN
Subay Lojmanlarının dere yatağı tarafında kalan arka kısmında 917 ada 2 nolu parsel ve 918 ada 1 nolu parselde de yaklaşık 10 bin metrekarelik bir park alanı olduğuna da değinen vatandaşlar, “Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi kenarında yaklaşık 12 dönümlük alanda bulunan Şehit Ömer Halisdemir Parkı ve Spor tesisi de hesaba katıldığında Kent Park yaklaşık 90 bin metrekarelik alana yayılıyor. Subay Lojmanları ve hemen arkasında bulunan park alanları da bu Kent Park’a dahil edilirse yeni yaşam merkezi yaklaşık 130 bin metrekarelik alana kavuşmuş oluyor. Şehir merkezinde gerçekleştirilebilecek olan bu proje Çerkezköy için büyük bir hizmet olur.” talebinde bulundu.
KENTSEL YAPILAŞMAYLA ŞEHİR MERKEZİNDE KALMIŞ
Kentsel yapılaşmayla birlikte Subay Lojmanlarının şehir merkezinde kaldığını da sözlerine ekleyen vatandaşlar, “Subay Lojmanları imar planında ‘Askeri Stratejik Alan’ olarak görünüyor. Daha önceleri bu lojmanlar stratejik bir bölgede olabilir ama gerçekleşen kentsel yapılaşmayla şehir merkezinde kalmış ve stratejik önemini yitirmiştir” eklemesinde bulundu.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.